NTNUI är segrare i 10mila 2023- minutt for minutt del 3

3.etappe – Mats Eidsmo

Vintertrening

Vintertreningen har stort sett gått bra, med unntak av noen veldig dårlig timet skadeperioder på samlinger. Det har ført til at jeg ikke har fått trent like mye o-teknikk som jeg skulle ønske i løpet av vinteren. Likevel har jeg tatt noen steg fysisk, og har hatt selvtillit på at jeg kan henge med de fleste der. Jeg har også hatt en litt annen mental innstilling til O-løp i år enn i fjor, som har hjulpet meg å oftere gjøre gode løp. Generelt blitt bedre i vinter, selv om jeg ikke har fått jobbet så mye med det jeg hadde størst forbedringspotensiale som jeg skulle ønske.

Precamp

Ble suboptimal. Dro på precamp langt nede og var veldig usikker på om jeg kunne løpe. brukte de første dagene på å tenke på om ankelen kom til å være mulig å løpe på, og ikke minst om jeg syns det var forsvarlig ovenfor resten av laget å løpe uten å være 100%. Merket heldigvis på SL på torsdag at den var bedre enn jeg hadde trodd, og fikk fjernet alle mine bekymringer om skade før jeg løp. Mer generelt om precampen syns jeg den bør være bedre planlagt neste år. Hvem som skal på hvilke økter bør man vite før man står ved bilene og prøver å løse en kabal der.

Løpet

Egentlig ikke så mye å si om dette føler jeg. Visste jeg antagelig var den beste fysisk i feltet, og at det var få andre løpere som hverken kunne plasseres i kategorien “Gammel nattrev med stødig kompass men fysisk kapasitet på høyde med bestemor” eller “Fotrapp junior het i toppen som har fått beskjed om å putte kartet i lomma”. Gjorde min egen orientering helt til 3.post, lå deretter i rygg på SNO på et kompasstrekk som ga meg litt større tilitt til hans rygg. Så Linné etterhvert og tenkte det ikke var vits å avvike derfra. Er veldig forsiktig inn i en post hvor jeg ser at det går ann å plukke sekunder på posten etter, og havner bak i gruppa, men løper det fint inn igjen. Tankene om å moone kom ikke før jeg så nest siste post, fornøyd med at orienteringen sto i fokus hele veien ned skrålia. Fikk bekreftet min tanke om hvilke andre løpere som løp denne etappen i spurten. 

Erfaringer

Noe jeg la merke til på rewatchen i etterkant: Vi var en stor gruppe med 21 løpere midtveis som bare var 13 på veksling hvor bare 9 av disse hadde god nok kontakt til å bli med gjennom hele långa. Tenker det ligger en lærdom der i at man bør løpe fort der man kan, selv om det føltes veldig ut som at vi kom til å være denne store gruppa helt til mål. I en gruppe med løpere vil det nesten alltid være noen som sliter med tempoet, så kan like greit kvitte seg med disse om løypa tillater det.

Link til GPS

Emma Arnesen

Bloggsjef