Sportslig

Generell info

Hvis du ønsker å holde deg oppdatert på hva som skjer av aktiviteter i o-gruppa, anbefaler vi at du  melder deg på vår mailliste ogruppa@list.stud.ntnu.no. Her kommer info om treninger, løp, samlinger osv. Du trenger ikke å løpe for NTNUI for å stå på denne lista. Hvis du vil melde deg inn i o-gruppa må du først kjøpe et medlemskort i NTNUI. Dette kan gjøres på Idrettsbygget Gløshaugen eller Dragvoll Idrettssenter (les mer her). NTNUI Orientering har ingen tilleggskontigent, så alt du trenger å gjøre etterpå er å melde deg inn. Nestleder i klubben er ansvarlig for medlemsskap, og pleier å sende informasjon om innmelding ved starten av hvert semester. Uansett er det bare å ta kontakt med vedkommende ved spørsmål.

Har du spørsmål om sportslige aktiviteter (treninger, teknikkøkter, løp, samlinger osv.) kan disse sendes til sportslig@ogruppa.org.ntnu.no.

NYBEGYNNEROPPLEGG

I august arrangerer vi “Bli-kjent-kveld” på Studenterhytta. Her kan du være med og få instruksjon av erfarne løpere, og prøve deg på løyper av varierende vanskelighetsgrad. NTNUI Orientering tilbyr også nybegynnerløyper ved teknikktreningene på høsten. Informasjon legges ut i påmeldinger og i de ukentlige treningsplanene som legges ut på forsiden.

UKENTLIGE TRENINGER

[table “7” not found /]

Tirsdagsintervallene går på forskjellige steder. Her er en oversikt over de vanligste intervallene:

Lerkendal-Estenstadhytta: Bakkeintervall med drag på 4-6 min. Start på vestsiden av brua ved Lerkendal. Løypa følger gangvei om Gløshaugen og videre opp forbi Berg studentby. Deretter følges skiløypa fra Berg, forbi Lohove gård og videre mot Bekken. Traséen avsluttes opp veien fra Bekken og opp forbi Tømmerholt.

Hyttaintervall: Start ved Lerkendal stadion og følger traseen til Fjellseterløpet. Det varieres mellom 4 og 6 minutts drag.

Blussuvoll lang: Bakkeintervall i en rundløype hvor man løper ned korte Blussuvollbakken i pausen. Ca 4 min drag for de raskeste guttene.

Blussuvoll kort: Bakkeintervall i korte Blussuvollsbakken hvor man løper drag på 1min. Pause på ca. 1.20 ned igjen før man springer opp. Vanlig med 5-8 drag og 2-3 serier.

Fuglmyra: Løpes en rundløype på ca 3-4 min rundt Fuglmyra. Dette er en teknisk løype på sti ved Fuglmyra. Godt skotøy anbefales.

Vogelrunden: Skogsintervall i teknisk rundløype, som regel gode forhold også på vinteren. Dragtiden er som regel 2 (ca 1 runde for jenter) eller 3 minutter (ca 2 runder for gutter).

Russerintervall: Skogsintervall, rundløype på sti. Det løpes i grupper på 3, hvor to til enhver tid løper, mens en har pause. Det løpes i følgende system; dra-bli dratt-pause-dra-bli dratt osv.

Hundremeterskogen, Lade: Skogsintervall i Hundremeterskogen og rundt om på Lade. Gutta løper som regel 8 minutts drag, hvorav det siste draget fra Hundremeterskogen og hjemover. Jentenes dragtid varierer mellom 4-8 minutter.

Snøpulsintervall: Intervall på jordet ved Dragvoll idretssenter. Vi løper bare rundt på jordet i drag på 4 eller 6 minutter. Denne treningen brukes som regel bare når det er snø på jordet.

O-TEKNISK TRENING

O-gruppa prøver å legge til rette for et best mulig treningsopplegg for løperne. Denne høsten vil vi lage en “ukas løype” hver uke, som vil være en momentøkt som kan løpes når som helst ila uka. Bruk gjerne facebookgruppa til å avtale sammen. Ellers arrangerer klubben mange treningssamlinger, mer informasjon om dette på samlingssiden. Vi har en egen printer som står på O-kjelleren, som fritt kan brukes til å skrive ut kart til egen o-teknisk trening. Husk å sende en mail på bull eller skrive innlegg i facebookgruppa for å invitere andre med.