Kalenderluke 6

Etter å ha sett snøen lave ned i godt over et døgn kribler det i både armer og ben etter å kaste snøballer, ake og (naturligvis) bygge snømann. Når vi kom over denne søte lille karen i Moholt Alle, ble vi inspirert til å lage vår egen. Bare høyere, bedre, og med et litt bedre hjem, nemlig Herman Krags veg. Dette måtte vi da klare? Det manglet ikke på byggematerialer, og himmelen bidro med konstant påfyll. Ut blant snøkåte utvekslingsstudenter bar det derfor for å bygge vår egen snømann.

 

Her er oppskriften:

Først ruller du hodet. Rull det så stort du ønsker, men vi anbefaler å bruke mannen på bildet som et veiledende mål. Det viktigste er å ikke lage den første snøballen for liten. Starter du med en stor første snøball, må nødvendigvis resten av snømannen også bli stor. Husk at det eneste som er verdt å måle på hvite menn er størrelsen.

Deretter må det lages en overkropp for å bære hodet. Husk at denne snøballen skal være mye(!) større enn hodet. Vi anbefaler å doble radiusen på ballen. I hvert fall. Legg gjerne inn litt ekstra, så er du sikker.

Nå har vi klar 2/3 av snømannen… I hvert fall hvis man teller antall snøballer. Den viktigste og største jobben gjenstår ennå. Bena. Det vil si, det er en snøball det også. Igjen bør radiusen dobles. Gjerne to ganger. Her er det ingen grunn til å spare på kruttet, rull til du blir lei. Så ruller du like mye en gang til. Lei inn maskiner om du ikke får bygd høyt nok uten.

Det var det! Nå gjenstår det bare å stable snøballene oppå hverandre. Pass på at de havner i rett rekkefølge. Har du gjort ting riktig, burde toppen av snømannen ikke befinne seg så altfor langt unna hustakene!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du lurer kanskje på hvor du kan se dette gigantiske mesterverket? Det står rett utenfor inngangen til blokka!

Håvard Mo Vaadal

Fotballspiller i mitt forrige liv før NTNU. Aldri sett meg tilbake etter første mandagstrening.