NTNUI är segrare i 10mila 2023- minutt for minutt del 10

Siste del av 10mila-serien står for tur. Det er bare å nyte Elias sine skriveriet fra løpet, og lade opp, for nå er det kun 43 dager igjen til 10mila 2024. Taggad!

10.etappe – Elias Jonsson

Vintertrening

Etter en “nullstilling” og tidlig avslutning på høstsesongen hvor beina hadde fått nok brukte jeg litt tid på å komme inn i en fin balanse. Etter hvert rullet det veldig fint. Noen småproblemer meldte seg underveis (hæl og kne) men fikk egentlig brukbar kontinuitet i treningen og kunne løpe passelig mye uten at jeg tok for stor risiko. Flere samlinger med mye o-teknikk i mars og april hvor jeg kom greit inn i o-teknikken, men flere hardøkter ble gjennomført med litt for dårlig konsentrasjon og litt mye slurv. Fysisk visste jeg at jeg var blitt bedre, og følte det gikk greit på uttaksløp til WC, men at det gikk veldig tungt gjennom verdenscuphelgen. Beina var også ganske slitne etterpå og et kne ble plutselig vondt igjen. Tok 5-6 dager med kun alternativ trening som nok var bra for kropp, hode og bein.

Precamp

Kom rett fra Sveits hvor det først var fokus på mellomdistanse før en avslutning med fokus på langdistanse. Ganske sliten og dårlige bein før den siste hardøkten(mandag), men kom fint fra det etter å ha vært relativt forsiktig på de siste øktene. Lang reise med to etapper i bil gjennom Sverige. Gledet meg til å løpe i fint terreng og et terreng som burde passe meg bra. Trøblet med overgangen fra et tunge bakker til et så raskt terreng samtidig som det var uvant med den steinete bunnen. Fraløpt på SL på torsdagen, veldig uvanlig. Fikk en god økt i skogen på fredagen og kjørte en kort intervalløkt samtidig. 

Synes alltid lørdagen er mer slitsom enn man håper på, klarer aldri helt å slappe av.

Løpet

Naturligvis nervøs etter at gutta har gjennomført perfekt. Får fulgt med på siste del av Isak sin etappe og første del av Eirik sin og blir rimelig sikker på at jeg skal ut først.

Nervøs og har vært det hele natta, men jeg koser meg egentlig veldig med å få gå ut først. Det finnes jo ikke noe tøffere oppgave. Fin start med gode gjennomføringer og fin flyt. Veldig usikker hvordan jeg skal løpe inn i første TV-post (6), men bestemmer meg for å ta av tidlig og bruke myr, steiner og vegetasjonsgrenser nedover. Løper en periode med litt for dårlig kontroll, men henter meg inn. Uansett unødvendig risiko å ta. Dårlig løping til veikryssingen også, og det kommer litt mer tanker om at vi er i ferd med å vinne tio.

Prøver å tvinge meg til å lese kartet en gang ekstra når det kommer tanker om resultat eller andre ting.

Blir akkurat litt for utålmodig oppover mot 8 og synes jeg ser høydepunkt og nese som skal være rett nedenfor posten min. Finner raskt ut av jeg har løpt til de som ligger rett ovenfor posten min. Veldig godt parti videre til 11. Tar meg ikke nok tid ut av posten og havner høyere opp enn det jeg hadde planlagt. Venter utålmodig på stor stein før det plutselig kommer en vegetasjonsgrense jeg tenker må være på kartet. Tror jeg har havnet for langt og løper oppover. Skjønner hva jeg har gjort og husker at SNO gjorde akkurat det samme. Usikker ned i posten da jeg ikke har 100% kontroll og lettet når skjermen er der. Kameramann bak til neste og god retningsløping samtidig som jeg bestemmer meg for rundt til 14. Fornøyd med å få roet meg litt ned og kommer fint inn i orienteringen igjen. Løper greit de neste strekkene før veipasseringen. Bedre kontroll og mindre nervøs enn tidligere.

Speider bakover på løpestrekket, men ser ingen. Går fremdeles ut fra at jeg er først når jeg ikke har sett noen ting til Basset. Kontrollert løping og overraskende komfortabel etter veiløpingen, får postene fint. Veldig sikkert veivalg til 22 og skikkelig fokus inn i post. Samme til 23 og 24 og har nok satt ned farten et hakk her.

Lettet over å ta 24 og tommel opp fra en KR leder som står så nært 25 som mulig må være et godt tegn. Veldig fin opplevelse med hele klubben i mål.

Erfaringer

Rett og slett bunnsolid løping. Vi gjennomfører en haug av gode strekk, noen middels og noen dårlige. Men på de dårlige våger vi å stoppe opp, begrense tidstapet, og jobber på videre. Som lag er vi veldig sterke fysisk, det gir oss mulighet til å investere ekstra tid i krevende partier og kjøre på ekstra der man har full kontroll. Det utnytter vi akkurat slik vi skal.

Link til GPS

Emma Arnesen

Bloggsjef