NTNUI är segrare i 10mila 2023- minutt for minutt del 9

9.etappe – Jørgen Baklid #99

Vintertrening

Bra med trening, lite syk og skadet så har fått trent som jeg ville. Naturlig nok mye ski og skio, men tror det hjelper på å holde seg skadefri også. Etter en vellykket skiosesong dro jeg også, slik som Isak, relativt raskt sørover og begynte å løpe o så fort som mulig. Var 2 uker i alicante, før jeg dro rett videre til italia på landslagssamling. Alltid litt spent å ekkelt i starten når jeg går fra å ha løpt 20-30km i uka gjennom vinteren til å dunke 3 uker med over 100km. Men tenkte at sandynene i alicante og skogen i italia var skånsomt underlag, så kjorte på. Gikk greit og fikk masse o-tek i banken med 31 o-økter på 20 dager som lagde et grunnlag for vårsesongen hvor jeg følte meg ganske komfortabel på egen teknikk. Bruker ofte litt lenger tid på å få løpsfarten skikkelig på plass en jeg tror hver vår. Men med et senere 10mila enn vanlig og en skiosesong ferdig tidligere enn vanlig var jeg ikke bekymret. 

Precamp

Følte meg fin på precamp, trente passe masse og følte jeg fikk bra styring på terrenget. Prøvde å få testet kompasset litt ettersom det var det jeg fryktet mest, men fikk en fin følelse her også. Ble ingen Ace på dg, er vel eneste jeg kan klage på. 

Løpet

Ankom arena og så Isak løpe i mål, var veldig gira etter å ha sett gutta løpe som klokker gjennom hele natten og at vi var i matchen. Begynte og varme opp og kroppen kjentes bra, nervene begynte komme krypende når jeg skjønte at Eirik var ute og herjet og mest sannsynlig kom til å veksle først. Løp liknende etappe på både tio og jukola ifjor, så hadde selvtillit på at jeg kunne gjøre en like god etappe også i år. Men skal være ærlig å si det var en helt annen følelse. Forskjellen fra å være underdog og å komme bakfra, til å skulle ut i tet med luke, med en følelse av at vi faktisk kunne vinne det opplegget her var ganske stor. Men prøvde å minne meg på at det bare er å gå ut å gjøre det samme. Så prøvde å løpe offensivt, kom noen småbommer innimellom som ble en 2min totalt. Men prøvde å ikke stresse når de kom og sette begge beina i bakken og å fortsette å løpe offensivt etter. Lykkes bra med det og har nok hatt bra fart utenom svingene som ble lagt igjen. Kommer inn mot arena og føler jeg har løpt en relativt mye dårligere etappe enn tidligere og hva jeg håpet, men som sagt alle etapper trenger ikke være rå for å vinne tio, 10 stabilt gode er godt nok. Så ble lettet på vei inn når jeg skjønte jeg fortsatt var først og at lagene bak ikke hadde tatt inn noe særlig. Alt som gjenstod var å dra ned buksa og si “KOS DEG ELIAS!”

Erfaringer

Bunnsolid lag kan vinne tio uten en “verdensstjerne” på siste. 

Ensam i tet 😉

Link til GPS

Emma Arnesen

Bloggsjef