NTNUI är segrare i 10mila 2023- minutt for minutt del 1

Bloggen kjører nå i gang en 10mila-serie. Hvorfor det spør du? Fordi i mai vant NTNUI endelig 10mila i herrestafetten! Vårt kjære vinnerlag har skrevet ned noen ord av deres reise fra start til mål, og vil nå dele reisen med dere kjære bloggentusiaster, for inspirasjon utover vinteren. Og ikke minst som inspirasjon fram mot neste 10mila om kun 60 dager.

Reisen starter, som det gjorde på selve natten ifjor mai, med 1. etappen til Ulrik:

1. etappe – Ulrik Astrup Arnesen

Vintertrening

Oppladningen til tio har vært helt perfekt for min del. Brukt vinteren på å bygge fysikk, med mest teknisk fokus på sprint når jeg har vært i Trondheim, og heller brukt tiden godt i skog når man har vært steder med bedre forhold. Teknisk har jeg virkelig løftet meg på retningsløping dette året, noe som kommer godt med i blant.

Precamp

Reiser til precamp med en god følelse. Føler meg komfortabel på de tekniske øktene, og gleder meg til lørdagens utfordring. Vet godt at det kommer til å være et bedagelig tempo på etappen, så jeg bestemmer meg for å være veldig fokusert på egen orientering, da jeg uansett vil ha god tid til dette. Plan for løpet: henge med på orienteringen, være bevisst på hvem og hvor mange jeg har rundt meg, ikke gjøre noe eget.

Løpet

Får kartet, og er tidlig fremme sammen med Anselm. Vi har de første 5 postene felles, og jeg foreslår for ham at vi løper venstre til førstepost, selv om vi mulig kan tape 15-20sek til de som løper rett på. Jeg er veldig forberedt på å legge om planen dersom flesteparten gjør noe annet. De aller fleste følger vår gjeng, og fokuset rettes mot inngangen til 1. post, som selv fra den sikreste inngangen kunne være vanskelig. Slaver kompasset, og rett i. Vi er først i gafling A.

Fra 1. til veipassering på 6. tenker jeg vi ligger først, og jeg legger meg som 4-5 i klynga. Det går sakte, og jeg har full koll på leget. 2-3stykker får en bedre trase rett før veien, og jeg ligger plassert først i den svære klynga, 15sek bak disse. Bestemmer meg her for å være med storklynga, da vi skal plukke en vanskelig 7.post i skrålipost. Tar meg friheten til å ta ut veivalget klynga skal ta, og de ligger hakk i hæl. Plutselig er jeg helt alene. What? Hvordan er det mulig, de var akkurat her. Dette var det eneste som ikke skulle skje på etappen. Jaja, jeg har kontroll, så jeg legger meg på kurs herfra og inn mot posten. Plukker 2 steiner, og kursen er bra. Plutselig ser jeg klynga 50 meter over meg. Faen da, jeg kan ikke å forstå at alle de tar feil, og at det er jeg som har rett, så jeg viker av kursen, og opp mot klynga, selvom jeg følte jeg hadde full kontroll. Legger igjen 1:15 i bom, og irriterer meg grønt. Jeg hadde så bra retning, men lot meg påvirke av klynga. Ok, bakerst i klynga, nå får jeg ta straffen, vel fortjent. Setter på turboen, og jobber meg frem. Passerer blant annet Clemens, IFK og Anselm, og vipps etter 1km veiløping var man i teten på hovedklynga. Synes folk har dårlig retning ut av veien, og kjører steinhardt på egen kurs. Drar 2-3stk clean gjennom vår gafling, og møter Hirvikalio fra Koovee etter gaffelen. Nå måtte noe av bommen være utlignet. Pumper på videre, og fører klynga (som etterhvert har sprukket opp) rent og pent gjennom siste postene, plukker halden før jeg drar på i innløpet. Veksler som nr.5, 38sek bak tet. 8 sekunder mer enn jeg hadde satt som mål, men godt fornøyd til tross. Vi er med, og linne er 26 sek foran.

Uvitende om at noen med B-gaflingen på 1.post tok et minutt på oss på å løpe høyre, roper jeg til DJ Eddy at han skal løpe venstre til 1.post. Kanskje mitt svakeste øyeblikk i løpet av stafetten.

Erfaringer

Tar med meg en god følelse, og mye lærdom fra denne etappen. Godt fornøyd med første 6.postene, og ville gjort akkurat det samme igjen. Trygt og bra. 7.posten min er utrolig svak. Skulle aldri ligget først i klynga forbi veipasseringen når jeg ser at det kommer en så vanskelig post i skråli. Det må være mye bedre å skulle hente inn 10sek fordi man var defensiv, enn å måtte løpe inn 1:15 etter bom. På den annen side blir det litt samme situasjon etter 1km vei, men der går jeg all inn på egen orientering, og spikrer poster sikkert som Vestøl. Lærdom blir å holde seg i klynga om den går bra nok, og stole 100% på seg selv når man først bestemmer seg for å forlate klynga /klynga forlater deg.

Link til GPS

Emma Arnesen

Bloggsjef