Veddugnad 2021

Forrett

Koia

Som vanlig marsjerte O-gruppa med en hærskare av dugnadsvillige menn og kvinner inn på årets veddugnadskoie, Telin. Sjokket var dermed stort da vi oppdaget at årets hærskare var redusert til bare to mann. Uansett, veddugnad er veddugnad, så tradisjoner måtte respekteres, slik som å mimre om hvordan alt var bedre før og leke pekeleken. Mens vi ikke fikk fyr i peisen trøstet vi oss med å lese om alle i hytteboka som var både våtere og kaldere enn oss, men som heller ikke fikk fyr på den BLAUTE veden. Humøret steg heldigvis betraktelig da neste bil dukket opp – de var blitt så forsinket siden de måtte handle vannkoker til koia, som inntil nå hadde vært uten både kokende vann og strøm.

Hovedrett

Figur 1: Et kvadrat

Vi startet dagen med en lett mangetimers løpetur i en perfekt kvadratisk rute i Tælmyra, ref Figur 1. Vi kom tilbake til synet av at jenteprosenten var steget med uendelig %, og attpåtil hadde de startet dugnaden. Dette måtte vi stoppe umiddelbart, for klart vi menn måtte ta styringen og kalle inn til dugnadsmøte. Siden årets veddugnad utelukkende bestod av folk som pleier å unnasluntre veddugnadsarbeidet og heller prioritere andre veddugnadsaktiviteter, leste vi i år beskrivelsen vi fikk utdelt fra koiestyret. Vi var overrasket over at vi kun skulle stable 9×9={81, 89 eller 91} stokker i en perfekt kvadratisk lavvoformasjon, og altså ikke klyve veden selv (dette kan medvirke i hvorfor koia utelukkende har BLAUT ved). Vi skulle også sørge for å kun hugge de «blinkede» trærne, og etter et kjapt wikipediasøk tok vi motorsaga fatt og kappet ned de 90 nærmeste trærne som var merket langs turstien ved koia.

Etter det samlet vi sammen all quizt fra hogsten, og fyrte i gang et bål (quizten var tørrere enn den BLAUTE veden). Vi hadde selvsagt nok til å fyre til minst halv syv. Klokken 16-hundrede feiret vi at gjenåpningen av Norge var et faktum, og fikk tilstedevære åpningen av den lokale baren, hvor det ble servert fisk. Siden quizten holdt til minst halv syv var dugnaden aldri over, og resterende stimerking ble hugget ned og lagt på bålet. Vi passet også på å skru ned musikken da securitas kom og tente på bilen, for å unngå at de oppløste ansamlingen, men heldigvis var ikke Staff så streng med oss.

Dessert

Figur 2: Et nytt kvadrat

Dagen startet med et nytt perfekt kvadrat i myra, ref Figur 2. Deretter satt gutta inne i koia i mørket mens jentene satt ute i finværet og ventet på at det skulle bli dårlig nok til en høsttur i fjellet. De som var alt for sliten etter dugnaden til å gå fjelltur satt seg bak rattet og kjørte hjem.

Vær så god koiestyret, jobben er gjort, takk oss til vinteren når dere skal fyre i ovnen.