Apollos julequiz

1. Hvor mange ganger snubler hovmesteren i «Grevinnen og hovmesteren» over tigerhodet?
    a) 9 ganger
    b) 11 ganger
    c) 13 ganger

2. Hvem skal være programleder i «Kvelden før kvelden» i dag?
    a) Haddy Njie & Mikkel Niva
    b) Haddy Njie & Hilde Hummelvoll
    c) Haddy Njie & Ingrid Gjessing Linhave

3. Hva er årets julekalender på NRK?
    a) Julekongen
    b) Jul i svingen
    c) Snøfall

4. Hvilken kake er ikke en av de syv sortene?
    a) Pepperkake
    b) Sarah Bernard
    c) Krumkake

5. Hvilken nøtt lages marsipan av?
    a) Hasselnøtt
    b) Valnøtt
    c) Mandel

6. Hva tennes de fire lysene for i «Adventsvers»?
    a) Glede, fred, sult & miljø
    b) Lengsel, glede, håp & tro
    c) Lengsel, glede, håp & fred

7. Hvor ble Jesus født?
    a) Jerusalem
    b) Betlehem
    c) Nasaret

8. Hvor kommer trolig den opprinnelige nissen fra?
    a) Tyrkia
    b) Marokko
    c) Belgia

9. Hvilke navn er ofte sitert på en av de åtte reinsdyrene som drar sleden til julenissen?
    a) Donner
    b) Rudolf
    c) Jupiter

Når ringes julen inn på juleaften?
    a) 15:00
    b) 17:00
    c) 19:00

Bilderesultat for god jul

Svar: 1: b, 2: a, 3: c, 4: b, 5: c, 6: c, 7: b, 8: a, 9: a, 10: b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *