22. desember – Julekalender-rating

Luke 22 – Julekalender-rating

I år har MeldEPOsten fulgt nøye med på julekalenderne på TV-Norge, både nye og gamle, gode og dårlige. Her er MeldEPOstens julekalender-evaluering.

  1. Asbjørns Julekalender

Terningkast: 4

Kommentar: Her inviterer Asbjørn Brekke norske kjendiser til julestemning og en hyggelig prat. I kjent stil blir det ubehagelige spørsmål og misforståelser fra mr. Brekke. Ellers har du Tarald og Tørris med sine “Julegjøn” som et ekstra krydder i denne julekalenderen. Alt i alt en bra julekalender, men den når ikke helt opp i dette selskapet.

  1. Jul i Blodfjell 

Terningkast: 5

Kommentar: Selve konseptet om en julekalender hvor en person blir drept i hver episode er for genialt til å ikke bli bra. Julekalenderen følger den selverklærte “etterforskeren” Svein Soot og hans hjelper Nanna Soot i jakten på morderen. Med flere artige karakterer som f.eks. Atle Antonsen som spiller “Toffen” koste vi oss gløgg med denne.  Verdt å få med seg!

  1. Jul i Blodfjell 2

Terningkast: 4

Kommentar: Denne har vært vanskeligst å kategorisere, i og med at vi ikke har sett hele enda. Etter vår mening er oppfølgeren ikke like bra som sesong 1. I sesong 2 skal Svein og Nanna finne ut hva som skjedde med Sofia som forsvant julen 1999. Her spiller produsente vesentlig mer på den klumsete Svein, kanskje litt mye etter vår mening. Leder av “Blodfansen”, Bår, er et friskt pust i sesong 2. Konklusjonen er at dette er  helt klart en kalender verdt å bruke tid på å se.

  1. Nissene på låven

Terningkast: 5

Kommentar: Da var vi kommet til den 4 julekalenderen og nr 3 av 4 på lista hvor Atle Antonsen pryder en av hovedrollene. Nissene på låven er en fantastisk julekalender med mange vrier og vendinger, men er litt mer sløvt laget enn oppfølgeren. Siden den er eldst på lista glemmer vi ofte hvor original og genial ideen faktisk var da dette realityshowet kom på lufta i 2001.

  1. Nissene over skog og hei

Terningkast: 6

Nissene over skog og hei er simpelthen et program som får til alt vi elsket med nisssene på låven, men fikser opp i hullene og feilene der de er. Et såkalt realityshow med 24 deltakere kledd som julenisser, hvor en stemmes hjem hver dag, forbedret, perfeksjonert. Den ultimate julekalenderen.

  1. Juleøllkalenderen sesong 1

Terningkast: 3

Kommentar: Den første sesongen med juleølkalender fra Ylvis var underholdende nok, men det er bare så bra en juleølkalender kan være. Ihvertfall får vi med oss en rekke gode juleøl-ideer. Ylvis-guttas talent kommer som vanlig fram, om i mindre grad enn vi er vant til som følge av den gradvise reduksjonen av opptredenen deres.

  1. Juleølkalenderen sesong 2

Terningkast: 1

Kommentar: Større samling avdanka C-kjendiser skal du lete lenge etter! 

Visste du forresten ikke hvem Fridtjof Nilsen var før du startet å se denne kalenderen? Slapp av, du var er ikke alene. Han er nemlig den ene normalt fornuftige personen som redaksjonen visste at de trengte for at opplegget skulle ha noen form for orden og kontinuitet, og for å til en hvis grad slippe en isbit i den varme suppa av galskap til gjestene og de andre programlederne. Og har du klart å kjenne igjen over 60% av gjestene har jeg følgende nyhet til deg: Du har kastet bort livet ditt med å se på søppel-tv.