80 årsjubileum

Torsdag 8. november var det klart for å feire NTNUI orientering sin 80 år lange historie. Halv syv gikk starten på Staup nede ved Stavne bru. 28 personer startet og raskeste person opp til Skistua var Quentin Rauturier på 33 minutter og 54 sekunder, beste jente ble sprek leder Anna Ulvensøen på 43 minutter.

Våre fantastiske hyttevakter hadde varmet opp den store badstua slik at alle som hadde kommet seg opp til Hytta denne kvelden kunne kose seg med godt selskap i badstua før feiringen ble flyttet opp til storepeis. Dagens rett var Pulled pork burger med potetbåter og smakte godt for mange slitne løpere og de andre feirende.

Etter en fin middag med sanger og gode samtaler hadde vi noen flotte æresgjester som var så snille at de kunne si noen ord om sin tid som student på NTH. Først ut som taler var NTHI sin første verdensmester uansett idrett, Stig Berge. Han holdt en flott tale om Hu og Hei ånden i NTHI på 60-tallet som førte til oppstarten av løpet med samme navn. Videre var det tid for at Johan Ivarsson, som aldri har løpt for NTHI, til å snakke. Johan fortalte om hvordan det var å være Judas i o-gruppa og snakket varmt om det inkluderende miljøet som var, og fortsatt er, i Trondheim. Siste tale ble holdt av Jacob Hygen og handlet om NTHI sin første opptreden i Tiomila. Jacob var NTHI sin aller første representant på tio da han løp førsteetappen i 1971. Han kunne fortelle om et løp uten gafling, med mange løpere samlet og et kaotisk vekslingsfelt. Da han kom inn i oppløpet så han vinneren av førsteetappen foran seg, mellom dem var det nesten 200 løpere, utviklingen av tio har heldigvis gått i riktig retning slik at man slipper å stå i kø for å kunne veksle i dag. Avslutningsvis fikk kveldens æresgjester blomster og alle reiste seg for å synge Nidelven mot vår elskede by.

 

 

Tusen takk for en flott feiring og fantastisk kveld til alle som valgte å ta turen. Stor takk til alle de som har bygd opp klubben gjennom de siste 80 årene, uten dere hadde studiehverdagen vår sett ganske annerledes, og kjedeligere ut enn det den gjør i dag.

Hu og Hei!

Øystein Fruseth Christiansen

Skriver mail og drikker