NC og NM jr. stafett – tapetsering og thrillere

Wow! Har bloggen blitt som Tenet og fucker med tidslinja? Her er i hvert fall historien om den fantastiske helgen FØR NM sprint:

Foto: Torgeir Strand

Midt i koronahotspotten Fana var det duket for den løpshelgen som i normalår gjerne markerer slutten på NC-sesongen. Helgens viktigste løp var selvsagt juniorenes NM-stafett, der det var gledelig å se mange fjes som både i fjor og før høsten løp for andre klubber stille på start i svart, grønt og gult. Og ikke bare stilte de, de leverte varene også! Men etter å funnet seg til rette på det fantastiske løperhotellet Kartellet hadde fikset var det først klart for mellomdistanse på lørdagen for alle aldre.

I juniorklassene var det et solid felt løpere som skulle imponere sine UKer før søndagen på startstreken, og våre løpere gjorde seg absolutt ikke bort. I D19-20 leverte nysigneringen Jenny Baklid 2. plass, mens Aurora leverte noe så sjelden som IKKE 4. eller 5.-plass med sin 3. plass. Med også Hedda og Tora topp 10 så det lyst ut for søndagen. Blant gutta ble Sigurd og Aslak 5 og 8.

Foto herfra og ut: Dagfinn Hole

I senior var det tynnere deltakelse fra de andre klubbene (er det egentlig noen andre klubber som er verdt å nevne??) og alt lå til rette for grønn fest. Hos Flügger Farge tilbys nå tapetseringskurs med Audun, Vegard og Jørgen (Peak, Jarvis og Baklid hvis uklart, O-foreldre er uendelig lite kreative, bare spør en Åsne). Ingrid og Ane (DBL og Thea for likestilling, lite kreativitet her også) fulgte opp med dobbeltseier i D21.

På seniorenes oppfølgende jaktstart var det igjen mange gode prestasjoner. Verdt å nevne er Ingrid og Auduns serie, Ane og Jarvis 2. plasser, Jørgens 3. plass, Vegard Gs 4. plass samt fire til topp 12.

Mer adrenalin og overtenning enn i startfeltet på NM jr. stafett skal du lete lenge etter. Blant de spente på start var Hedda og Tora. Som det gjerne gjør i NM jr. stafett, skiller det mye på førsteetappen, og forhåndsfavoritten Nydalen hadde ved veksling fått en luke. Heldigvis var Hedda nr. 2! Med stabil løping i tet forble stafetten en kamp om sølvet for våre jenter, med varierende avstand til utfordrerene bak. Men Aurora og Jenny holdt hodene kalde og sikret sølvet. Gratulerer!

Hos gutta hadde Sigurd og Johan fått den kaotiske førsteetappen. Det lange førsteetappetoget sprakk etter hvert opp, men i bruddet lå Sigurd som kontrollert rullet inn til veksling som førstemann. Anders skapte håp da han opparbeidet seg en luke til konkurrentene på de første meldepostene, en luke han holdt og sendte Aslak ut med på sisteetappen. Men konkurrentene jaget bakfra, og med stadige skifter i tet var det etterhvert 7 lag i kampen innenfor et snaut minutt. Kunne Spurtlak klare det?

Etter høy dramatikk på sisterunden trakk Aslak det nest lengste strået og sikret nok et sølv. Gratulerer!

Også gratulerer til Fana IL med 100-årsdagen og en stor takk for at dere stiller opp og arrangerer klubbmesterskap for oss!

Ogruppas fremtid har ankommet! Du hører mer fra disse fremover!

Tarjei Holo

Eneste som har vært regjerende mester på Bakrusspretten to år på rad