NTNUI är segrare i 10mila 2023- minutt for minutt del 8

8.etappe – Eirik Langedal Breivik

Vintertrening

Solid og jevn vintertrening på meg i år. Noe problemer rett før jula, men trente greit i jula og ble rett på samling etter jul. Det fungerte ekstremt bra. Siden den samlinga har jeg trent jevne gode uker (bra antall km og mengde hardøkter). Bra antall samlinger, en i måneden og fin start på sesongen med uttaksløp og verdenscup. Det bygger selvtillit. En sykdomsuke der jeg gjerne skulle være foruten, men tror det er ubetydelig for tiomila. 

Precamp

Lader forholdsvis hardt opp til løpet, med tilstrekkelig hvile før løpsdagen. Stafett betyr såpass mye at det mener jeg det er verdt.

Jeg kommer rett fra Sveitssamling der jeg er drit lei orienteringstrening. Det gjør at jeg løper relativt få orienteringsøkter på precamp. Selvtilliten er derimot god og stoler på at jeg har god kontroll på det tekniske før løpsdagen. SL gir også bra med selvtillit da jeg kjenner at formen er gryende og at jeg lett kan gå all out. Veldig god gjennomkjøring.

Jeg er kontrollert nervøs i forkant. Likte godt at tiomila ikke er det første viktige løp for sesongen.

Løpet

Slapper av i mange timer før løpet, men sover lite. Følger med litt for mye på liveresultater før løpet. Drar nok unødvendig med krefter.

Rar følelse rett før løpet. Direkte dårlig vil jeg si, tung og hadde vært så nervøs lenge 

Leverer egentlig et drømmeløp på tiomila. Har ikke så mye å si om selve løpet. Essensen er at jeg kommer inn i en setting jeg trives godt meg og kommer inn i en flyt der jeg løper godt. Leser mye kart og løper offensivt. Er likevel alltid på forskudd og løper kontrollert hardt der det er vanskelig og prøver å løpe det jeg har der det er lett orientering. 

Erfaringer

Viktig at tiomila ikke er det første store løpet en gjør for sesongen. Viktig å bli “varm” i trøya før tiomila.

Ellers har jeg ikke noe som ikke er nevnt tidligere.

Link til GPS

Emma Arnesen

Bloggsjef