O-kjøkkenpresentasjon: KnøttO

Dagen er 3. juli. Året er 1962. Verden står på randen av atomkrig med den kommende Cuba-krisen. The Beatles får snart sitt gjennombrudd med “Love Me Do”, og gruveulykken i Kings Bay skal snart utløse den største krisen i norsk politikk etter krigen. På Upstate Hospital i New York kommer på denne dagen en liten gutt til verden, og får navnet Thomas. Han blir senere verdenskjent som filmstjernen Tom Cruise. På nøyaktig samme dag blir 4 jenter med (knøtt)små føtter enige om å flytte sammen i et bokollektiv på Moholt i Trondheim. Dette markerer starten på verdens aller første O-kjøkken, nemlig KnøttO!

58 år har gått, og KnøttO lever fortsatt i beste velgående. Siden den gang har mye skjedd. Jentene med små føtter har blitt byttet ut med gutter med store føtter. Kjøkkenet har tatt totalt 6 VM-medaljer i orientering. I tillegg har kjøkkenet gjentatte ganger bidratt med sin store dugnadsånd, og blant annet arrangert AC-minneturnering og hoppvors i en årrekke. KnøttO har også mottatt prisen “Årets O-kjøkken” de siste 4 årene, og er dermed det mestvinnende O-kjøkkenet gjennom tidene. Nå skal vi bli bedre kjent med beboerne på dette tradisjonsrike og legendariske O-kjøkkenet.

Herman “Taffel” Ryen Martinsen

Herman når han møter sitt største forbilde

Alder: 22
Sivilstatus: Singel
Signaturrett: Hvitløksbaguetter
Studie: Hackerman
Favorittape: 2-0-5 Ape-ubåt
Ønskelåt på vors: Svein og Rotta på Feriekoloni, lest av Terje Strømdahl
Mål i livet: Komme seg på Rammsteinkonserten som blir utsatt til 2036

Rasmus “Ringnes” Rørholt Theisen

Rasmus i slaget under O-dag i 97′

Alder: 34
Sivilstatus: Grus
Signaturrett: Fisk
Studie: Nr. 3
Favorittape: 1-3-0 Dartpistol-ape
Ønskelåt på vors: “Norges 3. beste bibliotekar” – Bare Egil Band
Mål i livet: Gull i veteran-VM for NTNUI

Vegard “Vodka” Gulbrandsen

Vegard er ikke spesielt glad i Cola

Alder: 22
Sivilstatus: Forelsket
Signaturrett: Buddhistisk gryte
Studie: Stein
Favorittape: 0-5-2 Superape
Ønskelåt på vors: “You’re Beautiful” – James Blunt
Mål i livet: Rekkehus, stasjonsvogn, unge og to koner

Markus “Marlboro” Kjærner-Semb

Markus er opptatt av å spise sunt i hverdagen

Alder: 22
Sivilstatus: Foreldrene mine vet ikke
Signaturrett: Grandis på tilbud
Studie: Penger
Favorittape: 0-2-5 Snikskytterape
Ønskelåt på vors: Alt på “Dangerous Woman”-albumet til Ariana Grande
Mål i livet: Level 155 på BTD6

2 thoughts on “O-kjøkkenpresentasjon: KnøttO

  1. Etter å gjort litt egen etterforskning, wikien, så er O-holt det eldste O-kjøkkenet opprettet 1964 av Peter Pay, Tore Vaaje, Henrik Hvoslef og Erik Beyer., samtidig som Moholt I (Herman Kragsvei) stod ferdig. Dette vil bety at KnøttO, anno 1962, ikke kan ha vært i Moholt studentby, men må ha vært et vennekollektiv utenfor studentbyen. Derfor er faktisk O-holt det eldste O-kjøkkenet på Moholt Studentby, hvilket jeg ville si tilsvarer eldste O-kjøkken siden en del av identiteten til et O-kjøkken slik jeg har forstått det er at det ligger i studentbyen. Dog så kan KnøttO da fint ta tittelen “eldste O-kollektiv på Moholt”, “eldste O-kjøkken utenfor Moholt Studentby”, “inspirasjonen til til Moholt studentbys eldste O-kjøkken, O-holt” eller som de nevner “det mestvinnende O-kjøkkenet gjennom tidene”, jeg skal ikke her diskutere denne tittelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *