Jukola – god trøkk i Kangasala

Onsdag 12. juni reiste nesten 50 NTNUI’ere til Finland for å løpe Jukola. Først var det precamp som stod på programmet. Fra onsdag til lørdag bodde vi på Dream Hostel i Tampere, som lå sentralt med kort vei til både økter, discgolf og sauna. Det ble gjennomført en rekke o-tekniske økter i relevant terreng for å forberede oss optimalt til stafetten. Dagkrigerne var ute og trente mens solen fortsatt var oppe, mens nattrevene lusket seg ut etter mørkets frembrudd. Mellom øktene gikk det stort sett i forskjellige sosiale aktiviteter, som kort/brettspill, discgolf og sauna (i tillegg til hvile). Alt i alt var det en meget bra precamp!

Førsteetappebabesa er klare.

På lørdagen pakket vi bagene og satte kursen mot Jukola-arenaen i Kangasala. Først var det babesa som skulle i aksjon, og vi hadde hele 5 lag på startstreken. Her ble det dessverre litt stang ut for førstelaget, og de endte til slutt på en 38. plass. Likevel ble det hele 3 NTNUI-lag topp 100, noe vi må si oss veldig fornøyd med.

Nina følger merkingen til Mars.

Etter noen timers pause, samt litt påfyll av mat og drikke, var det klart for herrenes stafett. Her var det 4 herrelag og et dameherrelag på startstreken. På de første etappene lå 1. og 2. laget lenge og kriget mot hverandre, men til slutt rykket førstelaget ifra. Selv med en litt trå start endte førstelaget på en finfin 13. plass. Også i herrestafetten klarte vi å få hele 3 lag topp 100. Dette viser at vi har veldig mange løpere som holder et høyt nivå i klubben!

Vi har jukolanattens råeste babes

Etter noen timer søvn (for enkelte 0 timer søvn) var det klart for hjemreise. Noen tok fly, mens ganske mange valgte å reise med Jukola-båten. På båten var det meget god stemning rundt NTNUI-bordene. Noen ble litt vel ivrige under buffeen og sluknet tidlig, mens andre holdt det gående til langt på natt. Uansett, en morsom kveld var det!

Fjerdelaget klare for krigen!

Alt i alt ble Jukola en veldig bra tur! Neste år skal vi vinne, så håper derfor alle står på og trener bra igjennom sommeren.

Kiitos, nähdä sinut ensi vuonna .

Tarjei Holo

Eneste som har vært regjerende mester på Bakrusspretten to år på rad