NM-uka Vegårshei

Torsdag den 13. september til søndag 16. september gikk NM-uka i orientering av stabelen på Vegårshei.Mange bodde godt med klubben på Risør Resort, mens noen ordnet seg selv. NTNUI stilte med en delegasjon på omtrent 40 spreke løpere med store og små forventinger til seg selv, løyper og terreng. Småbruket Taxerås var arena alle fire dager, og var fint satt opp med telt, mål, passering, storskjerm mm. Og skog så langt øyet kunne se selvsagt.

Torsdag var det klart for langdistanse i optimalt vær for en slik prøvelse, litt sol, litt skyer og passe temperatur. Løypelegger var ingen ringere enn Far S&A Fossøy og det var blitt lovet krevende skogsorientering kombinert med flere veivalgstrekk. Her fikk en erfare at vei ofte er veien å løpe heller enn rett på i krevende terreng. Fire NTNUIere taklet dette bra og kom i mål til topp 20. Gratulerer til Maren, Anna, Vegard og Anniken. Kvelden ble brukt til å prate, spille kort og se på tv på hyttene.

Fredag ettermiddag var det «Full speed, no mistakes» som gjaldt om man ville kvalifisere seg til morgendagens A-finale. Maren, Ingrid, Ingrid, Elias, Anna, Vegard, Anine, Tonje, Simen, Åsne og Vilde klarte dette kunststykket. Juniorene hadde hviledag og tilbrakte denne på resorten der de sikkert koste seg med en film og ladet opp til finalen.

Mellom-finalen på lørdag var en typisk mellomdistanse i Agderfylkene: Det var veldig mange poster og korte strekk. De som taklet post-inn og -utgang og retning best ble belønnet med gode plasseringer. Hannah føyk igjennom løypa til en sterk fjerdeplass i D19-20, mens Maren sikret seg en 6.plass! Ingrid x 2, Elias, Tobias, Olav, og Anna gjorde også gode løp og ble belønnet med topp 20.

På lørdag kveld var det bankett i Vegårsheihallen. Det ble servert lasagne og pudding til dessert, og det var faktisk nok mat til alle! Så fulgte litt underholdning før det var duket for premieutdeling. Etter å ha klappet i over 1 time i strekk kunne vi endelig kjøre tilbake på de smale veiene.

Søndag sto langhelgens høydepunkt for tur: Stafett!! Endelig kom det behagelig regn fra himmelen og temperaturen var mer sånn trøndere er vandt til. Vi stilte med 10 motiverte lag som skulle erobre Norge. Våre spreke damer klarte dette til det fulle! 2/3 av pallen var grønn, gul og sort! NTNUI 2 ble nr. 2 med Tonje, Anine og Anna på laget, mens NTNUI 1 ble nr. 3 med Ingrid, Maren og Ingrid. Herrene sikret 8. plassen med Olai, Elias og Vegard og hele 3 lag fikk premie.

Vi takker Vegårshei IL for et strålende arrangement i et nydelig og variert terreng!


Artikkelforfatterne