NM ultralang

I helgen var en liten gjeng fra NTNUI på tur til vestlandet for å løpe norgescup sprint og NM ultralangdistansen. Orienteringsgruppene i Varegg og Samnanger kunne lokke med et kart i Bergen sentrum som ble kåret til årets sprintkart i fjor, og med et skikkelig vestlandsk fjellterreng på Kvamskogen for ultralangdistansen. Helgen for undertegnede begynte med å ankomme Flesland, etter en strabasiøs tur fra Trondheim med et forsinket fly til Gardermoen, som ikke hadde mange minutter å gå på for å rekke neste fly videre til Bergen. Alt gikk heldigvis bra til slutt. På Flesland tok jeg ut leiebil for aller første gang, og fikk beskjed om at bilen ikke hadde noen som helst skader. Null press altså! Deretter var det bare å komme seg til Casa del Deisz, siden Sindre så gavmildt hadde åpnet hjemmet og hjertet sitt for oss denne helgen. Den første kvelden ble brukt på spising av taco, tørrtrening på morgendagens sprintkart, og (muligens) sprintrelevant bygging av Empire State Building. Rasmus og Sindre løp også en liten økt i relevant terreng for ultra, og Ingeborg ble sjekket opp av en kjekk lokal type. Han var litt sjenert, så da Ingeborg ville ta bilde av ham gjemte han seg bak en busk.
En dyrisk kjekk type!

Sprintdagen åpnet sjokkerende nok med litt sol på morgenen, men mamma Deisz kunne berolige oss med at det kom til å regne senere på dagen. Det hadde hun rett i, og dermed ble alle de vertikale brosteinssmugene ble forvandlet til sklier. Jeg og mange andre fikk nærkontakt av tredje grad med underlaget, noe som ikke kan anbefales. Attpåtil klarte jeg å diske, noe som ikke har skjedd siden hovedløpet sprint D15… Heldigvis var det mange NTNUI-ere som taklet både underlag og o-tekniske utfordringer bra. Anine og Maren imponerte med å komme på pallen, på henholdsvis 2. og 3. plass i D21. Sterkt! Sindre «Hjemmebane» Deisz løp også bra, og kom på 7. plass i H21.
Raske jenter på pallen!

Vel hjemme var det bare en ting som gjaldt, nemlig å dra til sofaen og gjøre oss fete. Vi lagde tidenes porsjon pasta carbonara, og spiste til vi sprakk, slik at vi skulle unngå å sprekke dagen etter. Empire State Building ble også ferdigbygd og høytidelig avduket. Resten av kvelden ble tilbrakt med beina høyt foran TVen, og vi lot oss inspirere av Tarzans meget effektive måte å ta seg frem i skogen på.
De kommende

De kommende sivilingeniørene imponerte med sine evner.

Tidlig søndag morgen var det avreise til Kvamskogen, der dagens lidelser skulle finne sted. På forhånd hadde vi sett på både gamle kart og finlest PM, og vi skjønte at det kom til å bli langt nok. I D21 skulle vi ut på 16 km med 700 m stigning, og gutta i H21 skulle ut på 22 km med over 900 vertikale meter. Jeg hadde håpet å holde unna Hausken som startet en halvtime bak meg, men da hun tok meg igjen god tid før arenapassering var dét løpet kjørt. Dermed var det bare å prøve å komme seg i mål, noe jeg klarte takket være min medbrakte nødproviant bestående av rosiner, og solide doser sportsdrikk på drikkestasjonene. Myrene ble på uforklarlig vis bare tyngre og tyngre underveis, og bakkene brattere og brattere. Heldigvis hadde jeg tatt meg tid til å se på utsikten og spise molter tidligere i løpet, for på slutten var det ikke mye krefter igjen til annet enn fremdrift. Maren løp bra i dag også, og kom på 5. plass i D21. Både Sindre og Rasmus kjempet seg i skikkelig Hu og hei-ånd gjennom manndomsprøven som H21-løypa var, og rakk henholdsvis familiemiddag og flyet hjem med god margin, og fine plasseringer attpåtil. Imponerende!
Deisz demonstrerer steget man bruker vestlandske myrer.

Til slutt vil jeg bare oppfordre alle hjemmesittere og sofaslitere til å kjenne sin besøkelsestid i 2018, når NM ultra arrangeres i Høydalsmo i nydelig østlandsk fjellterreng. Uansett om man løper for gode plasseringer eller bare for å fullføre er NM ultra er en opplevelse å løpe, og med de tradisjonene vi har for lange løp i klubben, bør vi absolutt kunne stille en fyldig tropp neste år. Jeg gleder meg allerede!