NM-uka Tønsberg

Torsdag den 12.september var det endelig tid for et av årets høydepunkt. NTNUI stilte som alltid mannsterke med nesten førti løpere og medaljekandidater i fire av seks klasser, i kremterreng som skulle minne om Trøndermyrene hjemme. Dagen i forveien var det innsjekk på Furustrand Camping utenfor Tønsberg, hvor mange oss bodde med klubben. Andre NTNUI-ere bodde hjemme da årets NM var satt sentralt på østlandet. 

Campinghyttene lå idyllisk til i strandkanten øst for Tønsberg sentrum.

Første dag var det langdistanse, og været var ikke noe å klage over. Løypeleggeren hadde gjort en god jobb med å legge krevende og tøffe løyper i det flotte fjellterrenget på Skrim. Gratulerer til Ingrid med 4.plass i D21 og Ane med 6.plass i eldste juniorklasse. Ellers var både Ida, Tilla, Karen, Hannah, Audun, Vegard og Rasmus innenfor topp20 i seniorklassen.  

På kvelden ble det lagt opp til felles grilling utenfor campinghyttene.

Andre dag fikk vi en rolig start med frokost ute og luftetur på stranda for noen, før det var tid for kvalifisering til mellomdistanse på Tjøme. Da var det kystterreng som ventet oss, og et mer typisk vestfoldterreng med mange detaljer. Som vanlig lot ikke utfordringen stoppe oss, og med heatseier på Vegard samt topp tre plasseringer på Ingrid, Tilla og Ida, samt hele 14 NTNUI-ere til videre kan vi si at det ble en vellykket dag i skogen for Trondheim-studentene. Mon tro om de aller lureste sparer seg til A-finalen? 

Kvelden ble brukt til drøs og TV-titting på hyttene, og noen organiserte fellesmiddag på tvers av hyttene. 

Lørdag den 14.september skulle bli om mulig bedre. Løypelegger var ingen ringere enn Far H&Ø FC, og det var blitt lovet krevende og gode løyper for enhver. I tillegg, med trening i relevant terreng (Vikåsen) tidligere i uka, var det lagt opp til at noen måtte prestere. NTNUI var tidlig på plass på arena for å skape god stemning hele dagen. Idag stilte også juniorene til start, og viste at også de hevder seg i toppen med både Ane og August innefor topp6, mens Signe imponerte med en 8.plass, før det var opp til seniorene å sikre topplasseringene.  Dagens høydepunkt var to medaljer i H21, med Eirik på topp og Audun like bak på bronseplass. Ellers, gratulerer til Vegard, Ingrid og Ulrik med topp20-plasseringer i seniorklassen.

Med dagens resultater tatt i betraktning kunne det bli mye moro på stafettene dagen etterpå.  

Men først var det tid for bankett på Quallity Choice hotell i  Tønsberg med lasagnebuffet og sjokolademousse. Resten dro på pizzabuffet i sentrum, og det ble nok mat til alle. Deretter var det duket for den etterlengtede premieutdelingen med klapping og brusing i nøyaktig én time. 

Mye grønt på pallen i H21!
Våre flotte premievinnere samlet på banketten, fra både lang-, og mellomdistanse. Flere ble premiert begge dager. 

Søndag var det endelig tid for ukas høydepunkt: Stafetten! Med hele 14 lag på start og to medaljevinnere  fra mellomdistansen, var det ikke tvil om at vi skulle være med å prege stafetten. Med fellesstart klokken ti om morgenen oppe på Skrim var det en kald trekk som ventet oss på arena i morgentimene, og 1.etappe babesa varmet opp i både ull og dun til å begynne med. Ut fra start bruset vi 1.etappe løperne opp i tet hvor Sigrid vekslet tidlig for 2.laget med Tilla like bak for 1.laget. På 2.etappe sprang Ida 1.laget opp i tetsjiktet med beste etappetid, slik at Ingrid fikk en lettere reise til pallen. Etter en dramatisk avslutning med bom etter passering på teten, kunne Ingrid cruise inn til sølv for førstelaget. I tillegg ble det hele 4 NTNUI-lag innenfor topp20.  

Herrestafetten startet bra for NTNUI i tet innledningsvis, men det ble noe tyngre å henge med utover.  1.laget endte til slutt utenfor pallen med femteplass (Vegard, Eirik, Audun), og med 2., og 3. laget også innenfor topp20 kan vi godt si oss fornøyde med uka som har vært.  

Bra trøkk fra start i damestafetten
Bra lagånd for NTNUI babes med 4 premierte lag
Ingrid smiler for en vellykket helg, og vi takker Orienteringslaget Tønsberg og Omegn for et strålende arrangement i spennende og variert terreng.