Ole Ivar vant Trondheimsløpet!

Arkivfoto

Arkivfoto

Endelig! Årevis med beinhard og målrettet trening, og mange andreplasser og stive legger. Endelig slo Ole Ivar til og vant et av byens flotteste og mest tradisjonsrike løp – det 12km lange Trondheimsløpet. Etter en durabelig duell med Tor Håkon Skogstad og Nils Jakob Riis Fløystad var Ole Ivar smartest i spurten og kunne utmanøvrere de to beintøffe konkurrentene på de siste metrene. Resultater

Trykk på saken for å lese seiersintervjuet med Ole Ivar.

Intervju med vinneren etter målgang:
– Hvordan var det mulig å vinne denne klassikeren av et løp?
Hvert løp lever sitt eget liv og det er mange faktorer som spiller inn. Det er mye som skal stemme for å kunne lykkes 100% når det gjelder som mest. Men forma var bra og hemmeligheten bak denne plutselige formtoppen er at jeg la inn en hemmelig økt som er utarbeidet gjennom mange år på tirsdag. 5*4min motbakke etterfulgt av 4*1min maks spurt i blautmyr og kratt sammen med Einar og Knut Anders. I dag kjente jeg ikke antydning til melkesyre.
– Men du måtte slippe tetduoen på Baklidammen. Hva var taktikken der?
Jeg hadde dratt lenge og var sliten da rykket gikk, og måtte derfor slippe. Men jeg holdt avstanden nede må max ti sekunder opp til toppen 1km før mål. Jeg så at de lurte mest på hverandre og jeg kunne derfor komme med overraskelsesmomentet 200 meter før mål.
– Ja, jeg skjønner du er fornøyd. Så hvordan skal dette feires?
Det er ikke tid til å hvile på læurbærne selv etter sånne prestasjoner. Allerede på lørdag stiller alle med blanke ark i Vassfjellet, og jeg vet at blant andre Espen Sørlie har skumle hensikter der. Men en liten sjokoladebit blir det nok i kveld;)
–  Angående kosthold, har du noen tips der til gjengse mannen i gata?
Ja, det er ekstremt viktig å tenke på kostholdet. Før løpet i dag spiste jeg 3-4 gulrøtter for å få den rette balansen mellom en lett kropp og god tilgang på karbohydrater. Jeg bruker å regne en gulrot pr tredje kilometer som en tommelfingerregel før viktige løp.
– Med din fantastiske form, hvor langt kan dette føre til til vinteren?
OL i Sotsji tror jeg kommer litt for tidlig. Men at jeg allerede til vinteren kan være med å kjempe topp 10 i de lokale turrenene i Sør-Trøndelag og blant den beste prosenten i Vasaloppet, nei det skal du jammen ikke se bort ifra.

For historikkens skyld: Det var en nydelig dag for løping i Bymarka denne kvelden. Temperaturen var perfekt med en 16-18 varmegrader.

Vi legger her ut en prøveversjon av NTNUI-Langrenn TV premium: Link
utegående fotograf: Nils Jacob Riis Fløystad.
For den spennende avslutningen : Link
Ole Ivar tar spurten:

5 tanker om “Ole Ivar vant Trondheimsløpet!

  1. Er det slik det blir å se OL på TV2? Lovnadene om at avslutningen var å se var selvfølgelig falske. Brudd i sendinga like før mål. NTNUI-Langrenn TV Premium kan gå å legge seg, akkurat som Tippeligaen på CMore.

    For de som ikke liker kommersialiseringen av NTNUI-Langrenn TV kan man hacke seg inn her for å se målgangen.

    Og til Ole Ivar: Grattis med seieren. Rått løpt!

  2. Rått løp av Ole Ivar ja, nå er det bare å komme seg til Lillehammer for å vinne birkebeinerløpet i morgen!

  3. Takk for det! Hyggelig med så overveldende respons her inne. Selv om denne saken kun har fått tre kommentarer (inkludert denne), var jeg inne og så at det var registrert flere «klikk» på denne saken enn ved bruddet mellom Tone og Aksel. Helt overveldende!

    • Imponerande løp, ingen tvil om det! Men var det lurt å røpe den hemmelege økta? Blir vanskeleg å følgje opp neste år når halve startfeltet har kopiert sigersoppskrifta og baska rundt i blautmyra med magen full av rotvekstar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *