Hall of fame

 

Langrennsgruppas veteraner (legender)

Medlemmer med flere enn 3 styreverv, og som har har ytt en ekstraordinær innsats for miljøet i NTNUI Langrenn. I tillegg til sine styreverv, er dette personer som alltid stiller på dugnad, og som binger en positiv stemning inn i gruppa.

  Thomas Meinicke 2023
  Anna Jensen 2021
  Jørund Vala 2020

Æresmedlemmer og Ridder av NTNUIs Orden

NTNUIs mest høythengende utmerkelse, og gis til personer som har har betydd ekstra mye for langrennsgruppa, og likefullt studentidretten i Trondheim. Dette er personer som har stått på hver eneste dag for å gjøre NTNUI til Norges beste idrettsklubb, og som derfor fortjener en stor takk fra oss i langrennsmiljøet og NTNUI sentralt. Tusen takk for innsatsen!

  Anna Jensen 2023
  Thomas Meinicke 2023
  Gudmund Toverud Høglund 2020
  Anders Gullhav 2013

 

 

Priser delt ut på Stakefesten 2023

Pris

Hvem

Begrunnelse

Swecos hederspris Thomas Meincike Thomas har investert all sin tid i NTNUI, og i dag skal han ha æren for den enorme utviklingen langrennsgruppa har hatt de siste årene. Gjennom sine tre år i styret, har han revolusjonert hele driften, samtidig som han har definert festkulturen. Men viktigere enn alt dette, er hvilken type person dette er. I hans selskap føler alle seg sett, og han har i sin tid kjempet for at langrennsgruppa skal være trygt og inkluderende.
Gullskia Hanna Sandholt Hansen Hun har levert topp 30-plasseringer på Ski Classics gjennom hele sesongen, og ble nummer 17 på Pustertaler som beste resultat.
Årets dugnadsånd Martin Haarstad Han har stilt opp på utallige dugnader gjennom flere år, og er enormt kunnskapsrik. Han er den første som kommer på dugnad, og av de siste til å dra.
Årets nykommer Eskil Bakken Han har funnet seg godt til rette i langrennsgruppa og vært med på å skape god stemning. Går rett inn som soskom-sjef.
Årets smell Lauritz Sogn-Larssen Han segnet om til sjøstjerneform midt i enhver NTNUIers mareritt, nemlig Rustadrenna på Studenterfemmila.
Årets sitat Axel Villanger Bang Årets sitat går til Axel Bang, med kommentaren “Rått med bling” under Thomas’ mottakelse av Riddermedaljen i Praha!
Årets stravaøkt Eirik Andreas Mortensbakke, Mathias Øivind Andresen, Erik Gellein Halvorsen

Årets Stravaøkt er rett og slett en oppgradering av fjorårets Bærum på tvers – Streken over Trondheim.

Årets gjennombrudd Max Robertson Helgen før Jizerska gikk denne karen sitt livs lengste skitur noensinne på 28 km! Gikk så Jizerska helgen etter. Noen uker senere dunka han gjennom 9 mil i Vasaloppet, før sesongen ble kronet med Birken. Makan til sportslig fremgang skal man se langt etter. Her har vi et veldig godt forbilde på at alt er mulig, bare man vil.

Priser delt ut på Stakefesten 2022

Pris

Hvem

Begrunnelse

Årets Stravaøkt Eirik Andreas Mortensbakke Bærum på tvers på natten på vinteren
Årets nykommer Ingeborg Hoftun  Med sin særegne dialekt og blide humør han hun skapt god stemning i gruppa og vært først i rekka når det vankes trøkkeøkt.
Årets dugnadsånd Stina Sandberg Møter opp på alle dugnader, kommer til dollarhuset for å vaske dagen etter fest, og gjør alt for at spesielt leder skal få slippe drittoppgavene.
Årets sportslige smell Eirik Andreas Mortensbakke Andrerunden på Studenterfemmila 2022. Sprakk med 17% og stod nesten stille i veggen opp Rustadrenna på vei mot mål
Årets utenomsportslige smell Axel Villanger Bang For å ringe politiet fordi han var kald på føttene under fjorårets stakefest, og for smellen han gikk på etter vorset før Trønderfesten
Årets forsvinning Jonas Moosmayer Du har vel gjort noe riktig når man merker at du ikke er med mer. Det gjør det likevel ikke noe mindre trist når kjempefolk ikke lenger dukker opp. Gutten som mottar denne prisen gikk fra alt til ingenting. De som bare har vært med etter jul vet ikke engang hvem han er. Hvor ble du egentlig av?
Årets utvekslingsstudent Lucas Pollet-Villard

The Instagram-account NTNUI-langrenn IRL once made a meme about how extremely bad the exchange students were at skiing. Lets just say that they were proven wrong. He made it even more clear when he skied 100 km in Bymarka “by accident” as a real Norwegian

Gullskia 2021 Hans Petter Rolke Tatt enda et steg siden fjoråret, og har i år stabilisert seg blant verdens topp 40 beste langløpere. Presterer helg på helg gjør han til en verdig vinner av denne skia for andre året på rad
Årets trøkker Ingeborg Hoftun Trøkker mest av alle i langrennsgruppa
Årets tryhard Axel Villanger Bang Har ofret alt for å prestere i Vasan og Birken denne vinteren. Etter nyttår har han ikke vært å se på hverken trening eller fest. Var resultatene verdt det?
Årets tjeideng Thomas Meinicke Tapte i håndbak mot Aud ikke bare én, men to ganger, og måtte dermed møte med TAPER i panna på langtur dagen derpå
Årets sitat Tor Magnus Skredegård

«Unger må du slite med hele livet. Skaff deg heller en bikkje, sliter du med i maks 12 år uansett»

«Hvor er egentlig Omegn?» (Omegn som i Molde og omegn) 

Årets kverulant Martin Haarstad

Har en innvending på absolutt alt, og har kverulert seg gjennom to år i gruppa. Det er nok i beste mening, men om man har en mening om alt blir det til slutt veldig slitsomt.

Årets par Erik Hattestad og Martine Sogn Larssen

Møttes for første gang tilfeldig på skitur i jula. Ikke lenge etterpå var det et “nytt” fjes på trening. Kan motivet til vedkommende ha vært noe annet enn bare treningsglede? Siden da har det bare en vei, og alle kan se at de er stormforelska. For ett søtt par! Nå er de til og med Strava-offisielle.

Årets partyløve Matias Noren

 Ryktene sier han var ute hver eneste dag i påsken. Snakk om å miste det helt!

Årets tørst Aud Øyen Halås

 Tok dugnadsjobben i egne hender på Juleøl-test-festen, og prøvde å drikke opp alle øl-restene!

Swecos hederspris 2021
Anna Jensen og Matias Noren Anna Jensen:

Er for mange en slags maskot for langrennsgruppa, noe som ikke rart etter hele 7 år som medlem. Fra at vedkommende slang seg med på et par treninger tilbake i 2015, har hun siden blitt en slags gallionsfigur for gruppa og har gjennom minst 5 år trukket i de viktigste trådene.

Har vært både soskom, nestleder og arrkom, samt stilt på det meste av dugnader, fest og trening. Og selv om hun har vært uten styreverv siste 1.5 år, stiller hun alltid opp når det trengs hjelp, og har et brennende hjerte for denne grønne klubben. 

Hun har på mange måter definert den moderne festkulturen i langrennsgruppa, en kultur preget av basshunter, vil du ligga, Bjørn Rosentrøm og andre svenske slagere. 

Matias Noren:

Starta med en søknad til team NTNUI Sweco, der han både fikk plass på laget og tilnavnet «han ingen vet hvem er». Men siden den tid har vi alle lært oss å kjenne denne vinneren, både på grunn av hans verv som nestleder, men også som arrangør av tidenes Swecosprint, som den evige vasa-fan og senest som team manager i 2 år. Der alle andre team managere har dette som jobb, og dermed bli betalt, har Matias drevet et pro team på dugnad, som inkluderer det å være både sponsorsjef, klesdesigner, skismører, gelansvarlig og somesjef- alt samtidig som han selv plasserer seg rundt 70. plass i verden. Før hver rennhelg prepper han ski i langt over 12 timer. Det hadde rett og slett ikke vært noe team uten Matias

 

Priser delt ut på Stakefesten 2021

Pris

Hvem

Begrunnelse

Årets Stravaøkt Jonas Moosmayer Beitostølen – Danebu tur/retur sammen med Thomas Meinicke og Christian Foyn. En tur på drøye 150 km. Jonas får prisen for imponerende gjennomføring!
Årets nykommer Axel Villanger Bang Axel har vært et kjent inventar på langrennstreningene dette året. Han har også som nykommer inntatt trenerstillingen i styret. Tross massiv tidsbruk på Tinder rekker han å lage et gnistrende treningsprogram!
Årets dugnadsånd Jakob Mestvedthagen Jakob har vært med i langrennsgruppa i en årrekke. Gjennom disse årene har han vist en fantastisk dugnadsånd. Dette har kommet frem gjennom både styreverv og høy deltagelse på dugand!
Årets smell Kristine Nes Kristine Nes for å si at hun var singel under bli-kjent-runden på Supstad. Dette til tross for at hun er i et særs etablert forhold. Uten tvil årets smell!
Årets harryhandler Anna Jensen Anna får denne prisen for hennes store fascinasjon for det svenske folk
Årets smørebom Thomas Heyn Smurte med klister på Studenterfemmila, noe som viste seg å gi kladder av dimensjoner.
Gullskia 2021 Hans Petter Rolke 76 plass i Vasaloppet, samt en rekke sterke resultater i hyttekarusell.
Swecos hederspris 2021
   

Priser delt ut på Stakefesten 2020

Pris

Hvem

Begrunnelse

Årets Stravanerd Henrik Syverinsen Link til film
Årets nykommer Thomas Meinicke Link til film
Årets smell Camilla Lie Link til film
Årets gamper Frida Øygård Link til film
Gullskia 2020 Ingvild Bratlie Link til film
Swecos hederspris 2020 Jørund Vala Link til film

Priser delt ut på Stakefesten 2019

Pris

Hvem

Begrunnelse

Årets økt NSL-gutta: Jørund F Vala, Matias F Noren, Jakob F Hanserud og Olav Fuckings Vestøl!! 11 timer i bil til Jokkmokk. Start 06:00. Målgang 20:00. ± 14 timer. 220 kilometer staking på scooterspor tur/retur Jokkmokk – Kvikkjokk gjennom nådeløs Svensk natur. NSL-gutta til Red Bull Nordenskiöldsloppet 2019 kvalifiserer selvfølgelig til årets økt 2019!!!
Årets smell Vegard Antonsen Med sprekkprosent på hele 43,56% i Studenterfemmila 2019 gikk 3.runden vesentlig saktere for denne mannen, og Vegard kan krones årets smell!  (Gunnar sitt bankuttak på kroner 14 000 på utenlandsturbanketten kom på en sterk 2.plass)
Årets linselus Sindre Grøstad Link til film
Årets nykommer Camilla Lie Vinneren av årets nykommer har tatt Trondheim og langrennsgruppa med storm. Personen har stilt på det meste av treninger og samlinger gjennom hele høsten og vinteren. Denne personen er alltid i godt humør og har et smittende smil og latter. HUN nølte ikke da hun fikk tilbud om å være med på teamet, og er også med i styret i Marka Rundt. Vinneren av årets nykommer er…. Camilla Lie!
Årets smøretabbe Gunnar Wang-Haugseth og Hans Petter Rolke. Gunnar for å ha gått med feste på vasaloppet (etter å ha fått 155 stemmer på insta stories der han lovte å stake hvis han fikk over 100stemmer(!)). Og Hans Petter for å måtte stoppe å smøre på Birken etter 5 minutter der det var blå-extra-forhold..
Årets par Matias Noren og Didrik Fjeld Eldset Disse to fant virkelig tonen i Seefeld. Der den ene gikk, fulgte
den andre etter. De var uadskillelige, og alt fra skitest til brevskriving hjem til sine kjære, ble gjort hånd i hånd.
Årets kanelboller Sven-Erik Kaiser For kanelbollene som tok hele Bruksvallarna med storm! Prisen for beste kake i Bruks var ikke nok, her trengtes det en egen pris på Stakfesten for å uttrykke folks begeistring!
Gullskia 2019 Erlend Nydal Gullskia går til den som har utmerket seg med den, eller de, beste prestasjonene gjennom året. Årets vinner var overlegen i år, med mange respektable resultater. 36.plass i Jizerska, beste NTNUIer og 63.plass i Birken, solid NM 5-mil på Lygna med 72.plass. Årets gullskivinner har ikke vært offisiell NTNUI-løper før dette året, men må være en av de beste signeringene til NTNUI gjennom tidene. Han står alltid for ekstremt god stemning, og i tillegg til å være best på ski, er han også best på fest. Årets gullskivinner er selvfølgelig Erlend Nydal!
Swecos hederspris 2019 Jakob Meløy Hedersprisen går til en som har utmerket seg i langrennsgruppa gjennom mange år.
Personen som får denne prisen har vært i Trondheim i 6 år og har stort sett vært på det som er av treninger og arrangementer i langrennsgruppa. Han har også sittet som kasserer, og de årene han ikke har vært i styret har han bidratt langt ut over det vanlige. Han har levert  svært gode
resultater og ekstremt godt humør. Vinneren av hedersprisen og gavekort på 1000kr sponset av Sweco, går til Jakob Meløy!

 

Priser delt ut på Stakefesten 2017

Pris

Hvem

Begrunnelse

Årets Nykommer Jakob Mestvedhagen  
Årets sprekk Sebastian Torgersen  
Årets turistguide Vegard Joten Andersen For eksemplarisk guiding gjennom Münchens gater på siste kveld på Utenlandstur. Alt fra grundig gjennomgang av byens metro-system, til livshistorien til rådhuset ble forklart med stor entusiasme. Kvelden ble avsluttet på Hofbrauhaus München med en liter øl og Schweinhaxen, til tysk folkemusikk.
Årets Linselus Jakob Meløy  
Årets virus Gudmund T. Høglund  
Årets Gullski Olav Vestøl For beste sporstlige prestasjoner sesongen 2016/2017.

 

Priser delt ut på Stakefesten 2015

Pris

Hvem

Begrunnelse

Årets Brink Torbjørn Vala Holmenkollmarsjen og «årets driti ut»
Årets skadefugl Markus Glad Bakfylla har skylda (Åre)
Årets Nykommer Astrid Sølna  
Årets «Sjekker» Øyvind WH Bauer Sjekking i Tsjekkia
Årets kallenavn Nikolai «Pepsi Max» Ryvoll Var på smellen på langtur, og valgte å kjøpe pepsi max (sukkerfri)
Årets snøskuffere Joten-brødrene  
Årets Linselus Gudmund Toverud Høglund Se film
Årets Ildsjel Gudmund Toverud Høglund