Skienern på Oppdal


NTNUI har okkupert Oppdal

Torsdag ettermiddag møtte en gjeng opp på Moholt, klar for en ærlig og herlig samling i Oppdal. Vi var 4 biler som kjørte torsdag, resten skulle komme dagen etter. Totalt var vi ca. 16 stk som skulle på samling!

Etter to små timer var vi vel fremme i Oppdal, og sjekket inn på Vekve Hyttetun og tacos var allerede handlet inn.

Vi bestemte oss for å bevege oss ut for å teste lysløypa i Oppdal, og ikke minst få kjørt noen drag. Det snødde, på grensen til sludd, og snøen i Oppdal skulle vise seg fra den vanskelige siden. Rekordstore klabber gjorde intervallene enda tyngre. Det var et føre hvor VR60 var for bakglatt, men VR65 lagde klabber som flirte av deg. De som skal til Sverige og Mora neste helg staket seg gjennom den lille løypa på et par kilometer, det samme gjorde de som ”ikke ville grise til skia til lørdagen”. Til tross klabbene, var humøret høyt og alle fikk seg en real gjennomgang, før det ble tacos kl 23 på kvelden.

På fredag var været snudd, og Oppdal viste seg fra sin bedre side, med påskesol og lette smøreforhold. Vi kjørte opp til Grøtsætra, som er hvor starten går på SkiEnern, og planen var å gå en liten time for å se på løypa. En time ble til 2 og en halv, og vips så hadde vi nesten staket igjennom de første to mila, og fant oss selv ved foten av det vi bare kalte monsterbakken (her refererer undertegnede gjerne til løypeprofilen). 250 høydemeter på 4 km. Her snudde halvparten av gjengen, da de heller ville ta den korte løypa på kun 150 høydemeter tilbake til parkeringsplassen. Resten fulgte løypa, og fikk med seg verdifull info om løypa som de skulle dra nytte av på rennet.

Da turen ble litt lengere forventet, ble nesten samtlige tomme da vi ikke tok med noe mat. Tilbake på hyttene ventet spagetti i kjøttsaus, potetgull og farris.

Lørdag morgen var vi alle tidlig ute, for å ha god tid. Busser tok oss opp fra Oppdal sentrum til Grøtsætra, hvor skipar allerede var plassert ute i startfeltet. Været var surt, direkte surt. Snø og sterk vind gjorde at vi hevet et øyenbryn for hva vi hadde i vente. Gradetstokken viste -3, men yr.no fortalte oss at været skulle bli varme for hver kilometer vi skulle bevege oss mot Oppdal. Alle ble tidlig enig om at multigrade var tingen. Etter litt testing, falt skuldrene ned, multigrade var dagens smurning, med litt null rode i tråkket. På startfeltet var det særdeles mange grønne NTNUI’ere å observere, og grønn var uten tvil den dominerende fargen på startfeltet.

Etter startskuddet til fellesstarten snødde det stadig, og de to første mila ble relativt behagelig. Kun ett av de 3 sporene var i bruk, og det var vanskelig å gå forbi noen. Det ble fort blankt i sporet, så det gikk fort i starten. Etter hvert klarnet det opp, og gjorde temperaturen høyere enn ønsket i monsterbakken, men været skiftet ofte, fra vindstille skyfri til sterk motvind med snefokk. Mye publikum i løypene og cola på drikkestasjonene gjorde en stemningen god, til og med mannen med ljåen på toppen av siste fiskebeinsbakke hadde et smil til overs for alle som snart kunne skimte Oppdal sentrum. Nedforkjøringene ned mot byen bød på publikum langs skitrekkene, god fart og lange bakker i håkkiposisjon. Det var mange NTNUI’ere som smilende kunne gli inn på det grusbelagte oppløpet og si seg fornøyd med 42 km.

Her er resultatene som viser NTNUI sin sterke innsats:

Senere på kvelden ble det disket opp med vors i Kosekroken hvor laktatnivået gikk ned og alkoholnivået gikk opp. Drikkeleker gjorde jobben, og før vi visste ordet av det hadde vi erobret dansegulvet på Club Alpine. Stay tuned for more, en mer utfyllende historie dukker muligens opp i neste utgave av Fiskebeinern!

Dagen derpå stod en frisk restitusjonsøkt på plakaten før vi vendte kompasskursen nordover mot Trondheim. I solskinnsvær ble et par mil tilbakelagt og marerittet monsterbakken ble gjenopplevd i slow-motion hvor vi labbet oppover.


Bjørn leder det grønne toget i bakrus


Thomas Riis og Markus Glad stod for gruppettoen

Alt i alt sa vi oss godt fornøyd med fire fantastiske dager på skisamlingen i Oppdal, som for øvrig ble avsluttet på Statoil med baconpølse og brus! Vi ses i Oppdal til neste år!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *