Opplegg til TdHK

Nå som Johaug og Sundby akkurat har vunnet en mindre betydningsfull tour i mellom-Europa, er det bare dager igjen til vinterens virkelige tour: Le Tour de HytteKarusell (TdHK) starter på tirsdag. Det er mulig å være med på deler av touren, men man får da ikke noen sammenlagtplassering.

Program:

Tirsdag: 5 km prolog skøyting på Fjellsetermyra. Intervallstart med 15 sek mellom hver løper. Arrangører: Erik Digerud og Sigurd Skomedal.

Onsdag: Klassisk fellesstart 10/15 km i 5’ern på Fjellsetermyra. Her er det kompliserte regler for utregning av bonussekunder (reglene forklares lenger ned på siden). Arrangør: Erik Solberg og Siri Bente Haugen.

Torsdag: Jaktstart i friteknikk fra krysset i lysløypa mot Fjellseter og Skistua, ned til bunnen av 5’ern og opp til Skistua. Differansen mellom løperene deles på pi (3.14). Dersom for eksempel ØWHB ligger 3.14 min bak Martin Hallberg i sammendraget etter onsdagens etappe, gjøres denne differansen om til 1 minutt. Førstemann opp til Skistua er vinner av touren. For de som ikke har gjennomført både 1. og 2. etappe, blir det fellesstart 5 min etter leder. Arrangører: Marius Øie og Bjørnar F. Hagen.

Alle konkurranser starter klokka 20:30. Onsdag er det oppmøte kl 19.30 på Store P, mens torsdag er det oppmøte kl 18.00 for jobbe 1,5 time dugnad før jaktstarten. Ta med spade (om du har) og litt ekstra varme klær.

Bonussekunder 2. etappe: Nummer 1, 2, 5 og 10 får henholdsvis 15, 10, 15 og 20 bonussekunder på følgende steder:

  1. Krysset der man tar av til ferrista (ca 300 meter ut i konkurrasen).
  2. Passering 5 km
  3. Målgang. Det vil si etter 10 km for damer og 15 km for herrer.

NTNUI-bet: Det vil bli lagt odds til touren etter tirsdagens prolog til både onsdag og torsdag. Man spiller ved å legge innsats og en lapp med hva man spiller i et tomt syltetøyglass som befinner seg i startområdet. Alle spill stenges 10 min før start. Reglement for NTNUI-bet sine spill er å finne på Annet->NTNUI-BET.

Forholdene i marka: Løypa ble gått igjennom søndag formiddag. Det er en hard såle i bånn, med «slush-snø» oppå. Forholdene er ok, men ikke mer enn det.

Foto0332

Einar syntes forholdene var ok: «Bedre enn i Molde, hvor de kun hadde 2.5 km med snø. Ble en del runder i jula for å si det sånn». Foto: Katharina Kahrs.

Foto0330

Som man ser, er ikke snøen ren. Det anbefales ikke å bruke sine fineste ski. Foto: Katharina Kahrs.

Foto0328

Torbjørn tester skøyteformen før tirsdagens prolog. Bildet er tatt nederst i 5’ern på Fjellsetermyra. Foto: Katharina Kahrs.

Foto0331

Ukjent Byåsen-løper nederst i 5’ern. Foto: Katharina Kahrs.

 

8 tanker om “Opplegg til TdHK

  1. Kari Sylten var ute i løypa i dag, og der var det visst dårligere enn noen gang! Løypemaskina hadde riktignok ikke kjørt, og vi får håpe den gjør det ila dagen. Men renn blir det uansett, og ingen bør bruke sine beste ski. Nå er det helt andre egenskaper som gjelder, balansekunstnerne har et stort fortrinn på 02-snapperne 😉

  2. I følge mine kontakter er forholdene i lysløypa bedre i dag enn i går. Blant annet har det blitt spadd inn mer snø i den siste fiskebeinsbakken i 5’ern slik at man kan gå flere i bredden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *