Øyvind KNUSTE Torbjørn i spurten i König Ludwig Lauf

Seraina, Torbjørn og Øyvind

Til tross for at Berit Gjelten ble best plasserte NTNUIer i årets König Ludwig Lauf (se skiaktiv.no), var det det de to erke-NTNUIerne Øyvind Waage Hanssen-Bauer og Torbjørn Vala som stakk av med mest TV-tid. Den gnistrende dramatikken som utspant seg mellom dem skulle til slutt få en dramatisk ende.

Øyvind bunkrer energi på Seiser Alm

Øyvind og Torbjørn valgte helt forskjellige oppladninger. Mens Torbjørn kjørte rulleski på tørr asfalt i ti minusgrader tok Øyvind en «Northug» og stakk av til mellom-Europa for å snappe tynn luft og gå på ski i flotte omgivelser. Øyvind tok med seg Marcialonga som en del av oppkjøringen, før han ble med noen av de mest rutinerte i langløpssirkuset og forflyttet seg til Seiser Alm i Italia. Samme dag blødde Torbjørn for drakta i selveste NM-stafetten på Vang.

Selv om oppkjøringene var like ulike som bananer og mandarin, samlet de to fruktene seg til slutt i samme skål. Nærmere bestemt Gästhaus Ethiko i Ettal, Bayern, Tyskland. På grunn av vanskelige smøreforhold og enorm stakekapasitet, blant annet takket være NTNUI’s søndagslangturer på rulleski, valgte både Torbjørn og Øyvind å stake på blanke ski. Begge kom seg trygt forbi Seraina Boner på startsletta, som tradisjon tro takla en NTNUIer ned i grøfta. Denne gangen var Bjørn Berghold som fikk smake sveitserinnens vrede.Trygt med i hovedfeltet kunne T&Ø motta drikkeflasker fra «Team Hatlen», som er av NTNUIs viktigste støttespillere. Alt var fryd og gammen, men Seraina hang fortsatt med. Det var mot slutten av løpet Øyvind ville ta en for laget og la seg i front og sprengte feltet til Seriana i fillebiter. Den eneste som klarte å henge med var Torbjørn og et par stykker til.

På oppløpet var det klart at de prestisjetunge 58. og 59. plassene skulle stå mellom to grønnkledde menn. Øyvind er kjent for å være en av de mest elegante i sirkuset, men neppe særlig rask. Torbjørn på sin side er kjent for være en av de råeste til å mobilisere psyke i konkurransesituasjoner. Spurtduellen skulle vise seg å bli helt jevn. Ingen kunne skille de to fra hverandre med det blotte øye. Det kunne derimot tidtakersystemet! Torbjørn hadde slengt fram feil fot og ble dømt et halvt sekund bak Øyvind.

Ø drar T&S i skogen

«Jeg ser så sykt gira nå!! Jeg tenkte bare på å slenge fram riktig fot hele tiden den siste kilometeren. Det var en sinnsykt smart fyr som sa til meg i morges at jeg måtte slenge fram foten med brikken på, og det var det eneste jeg tenkte på oppløpet.» Uttalte Øyvind til media etter målgang. Torbjørn på sin side var ikke særlig fornøyd: «Hvor er det man kan levere protest? Jeg er sikker på at jeg var forran!» Den ellers så jordnære Øyvind har ikke vært seg selv etter denne suverene spurtseieren, og kjeften har gått i ett siden.

16 tanker om “Øyvind KNUSTE Torbjørn i spurten i König Ludwig Lauf

  1. I kveld har Vasaloppet oppdatert sine seedingstabeller og jeg må bare gratulere Øyvind og Torbjørn med plass i nollan!

          • I stille gladelig i led 1.. Om å plukke flest mulig med navn rundt hele kassa på løpet.. Gleder med til det store som sier: Waage Hansen-Bauer.. Overgår vel de fleste i nollan det..

  2. Er misfornøyd med overskriften her. Øyvind KNUSTE Torbjørn, knuste i store bokstaver?

    Å bli slått av Øyvind Waage Hanssen-Bauer i spurt kan sammenlignes med å være i bra driv på autobahn i en ny og fin bil samtidig som man ser en gammel lada fra 80-tallet suse forbi.

    ØWHB: Synes det er på tide at vi forteller om hemmeligheten vår fra målområdet etter målgang.

    • Beklager overskriften Torbjørn, men samfunnet har blitt slik at det er sensasjonene som selger. Dessuten klarte jeg å lure inn ordet «Northug» i saken også, det vil helt sikkert generere mange klikk.

      Uansett veldig sterkt løp av begge to, blir helt konge å starte i eliten i Vasaloppet.

  3. Oj, og jeg som ikke hadde tenkt å gå vasan i år!

    T-Rex Vala: Hvilken hemmelighet? At jeg frivillig ga deg det beste sporet på oppløpet?

  4. Ser litt sånn ut ja. Jeg satser på at skiclassics legger ut hele rennet på youtube, slik at endelig videobevis kommer fram. TV 2 sumo kjørte jo reklame under meg og Øyvinds viktige spurtoppgjør.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *