Ekstreme forhold i Henriksåsen

Stålkanter var godt å ha i dag

På tross av Skiklubbens dystre føremeldinger de siste dagene, valgte jeg å ta med ski og staver opp til Henriksåsen for å teste forholdene. Det viste seg at Skiklubben ikke var overdrevent pessimistiske, men å si

(…) vi må nok vente til neste snøfall før det er mulig å gå på ski i løypene.

stemte tydeligvis ikke helt. Dog bør det sies at jeg tok ski med stålkanter i dag, og det virket som et godt valg. Det var så og si klink is, og svært få andre skiløpere ute. Jeg skvatt bra da Jonas Kolstad (han virker heller ikke kresen på skiføret) kom opp i ryggen min. At jeg skulle møte noen andre skiløpere på dette føret kjentes veldig usannsynlig. Ellers traff jeg også «amik» på sykkel.

Toppen av fiskebeinsbakken i Henriksåsen

Jeg fikk til sammen gått ca 17 kilometer i Henriksåsen, hovedsakelig i gammelfemmern, akkurat samme sted hvor jeg avsluttet forrige sesong i mai. Det var relativt godt føre oppover bakkene, men stygt nedover. Uten stålkanter hadde jeg ikke kommet levende hjem.

Har du ski med stålkanter liggende, er det ikke noe i veien for å ta seg en tur, og jeg antar at «is-skiføret» holder seg ennå noen dager.

Bildene i denne saken kan også sees i det følgende google plus-albumet: https://plus.google.com/photos/108300453540975585224/albums/5814362423286896993

Gammelfemmern i Henriksåsen

Gammelfemmern i Henrikåsen sett oppover. Her ligger alltid snøen lenge om våren

Panorama (Photosphere) fra «Henriksåskrysset»

2 tanker om “Ekstreme forhold i Henriksåsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *