KM5mila: Løypa er spikra! Én dårlig og mange gode nyheter.

Dagens dårlige nyhet er at snøforholdene over Geitfjellet og opp Rustadrenna er for dårlige til at det kan kjøres opp løyper der. De gode nyhetene er at det fortsatt blir 5mil, det blir fortsatt 2 runder på 25km, det blir fortsatt intervallstart og vi skal fortsatt gå opp Lindboeløypa.

Beskrivelse av løypa og kart:

Dagens dårlige nyhet er at snøforholdene over Geitfjellet og opp Rustadrenna er for dårlige til at det kan kjøres opp løyper der. De gode nyhetene er at det fortsatt blir 5mil, det blir fortsatt 2 runder på 25km, det blir fortsatt intervallstart og vi skal fortsatt gå opp Lindboeløypa.

Reserveløypa er meget snøsikker og alle grusveipasseringene faller bort. Start og mål flyttes nå til Skistumyra. Det blir fortsatt mulighet for garderobe/dusj/badstu på Studenterhytta. Det er live bilde fra start/mål-området her

Beskrivelse av løypa i grove trekk:

  • 0-5km: Det starter lett, og man følger den kjente og kjære lysløypa til litt forbi Storsvingen før man tar en brå venstre og fortsetter ned mot Ferista til femstikrysset. Vær obs på siste nedoverbakke som er svært bratt.
  • 5-8km: Det neste partiet er tøft, man tar til høyre i Femstikrysset og får mange høydemeter stigning opp til Solemsåsen, og enda litt til før man kommer til lysløypa igjen.
  • 8-13km: Et lett parti igjen. Man følger lysløypa et lite stykke før man tar til venstre igjen og følger skiltingen til Granåsen. Vær obs på den skarpe venstresvingen ved Stykket (samme som i Marka Rundt).
  • 13-16km: Endelig kommer et tøft parti igjen. Fra Granåsen stiger det pent i starten, før det blir noen skikkelige kneiker opp til Rønningen.
  • 16-18km: Løypas raskeste strekning, noen få minutter med hvile før grombakken kommer.
  • 18-20km: Rundens hardeste parti og mest beryktede stigning; Lindboeløypa.
  • 20-25km: Løypas siste parti er småkupert og fint. Avsluttes med en liten bakke opp til Skistumyra.

Stort løypekart i PDF-format (16MB)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *