17 tanker om “König Ludwig lauf på TV

  1. Det kan bekreftes at det grønne toget ble etablert rundt Sandra Hansson. Dermed fikk hun en haug med grønne hjelperyttere. NTNUIere på blanke ski: Anders, Sindre, Ole Ivar og Christian. Semi-NTNUIer Tor Einar gikk også på blanke ski. Tomas som gikk med festesmurning sprengte feltet i fillebiter i første motbakke ut fra stadion på andrerunden.

  2. Feltsprenginga og resten av løpet observert fra mitt ståsted: – Fiskebeinsbakken (24 km): Tomas kjørte på som eneste i diagonalgang i teten av feltet. Anders og Tor-Einar hang på rumpa til Hansson opp bakken, bakerst i feltet. – Kort nedkjøring (24,5km): Tomas i front. Tor-Einar og Anders bakerst. Tor-Einar sier: "Vi må være oppmerksomme på et rykk nå" (vi lå i dødensposisjon) – Slak motbakke (25 km): Tomas og Henrik Alm har fått luke. Anders føler seg pigg, men det er trangt og han må stake seg forbi 13 mann og 2 kvinner i et skuterspor for å komme seg i tet på det gjenværende feltet. – Samme slake motbakke (25,3 km): Anders ligger i tet av det gjenværende feltet og begynner å få syra. Han kjører som om det var 500 meter til mål. Han merker at det er en på bakskia, men tør ikke snu seg og håper at han snart vil komme opp for å dra. (Her tenker Tor-Einar "Nå gjør Anders noe dumt, Tomas blir kjørt inn") – Flere slake motbakker (26 – 28 km): Anders ligger ca 150 meter bak Tomas og Henrik Alm, snur seg og ser et felt i oppløsning, men en Marek Padzersky henger på bakskia. – Sletter (28 – 40 km): Det sprengte feltet ligger 20 – 50 meter bak Anders og Padzersky, men klarer ikke å kjøre inn de to. Anders og Padzersky nærmer seg heller ikke Tomas. Her imponerer Tomas med klisterskia. – Mer sletter (40 – 42 km): Anders får fart på skia og Padzersky visner i arma. Det blir 10 sek ned til Padzersky.

  3. Løpet oppsummert som jeg husker det: -1-17km: Dette går fint, skøyteski er tingen, satser på å holde gruppa inn, og komme langt foran beste dame, legger meg strategisk bak i feltet, her er det best gli. -17-42km: Pokker, armene er ubrukelig, hvorfor i f.. har jeg ikke klassiskski med smurning?? -Etter målgang, Anders sier: Sindre, vi må inn å få tak i mer gratis øl…

  4. Må vel bare kaste seg på oppsummeringsbølgen! Her er løpet fra min posisjon: – 600 meter: Passerer Max og sier "Hu og hei". Får ikke noe svar. – 4 km: Kjempefeste opp bakken! – 4-10 km: Prøver å finne meg en gruppe – 18 km: Ligger i en fin gruppe med menn som fjerner all luftmotstand – 19 km: Mister staven… – 22 km: Tar igjen gruppa mi igjen – 24 km: Tenker at jeg er glad jeg har festesmurning, og går fra gruppa. – 28 km: Ser meg tilbake for å se etter Katrine. Tenker at vi burde ha et grønt dametog. 34-42 km: Ligger bak en mann. Synes det går sakte, så jeg prøver et rykk. Rykket hadde samme fart som farten jeg holdt før rykket. Dvs det var ikke noe rykk. I mål: Middelaldrende menn benytter Øl-hallen til å vise seg frem i minst mulig klær.

  5. Hva gjelder øl-hallen på Ludwigsløpet så synes jeg det var et bra tiltak å kombinere, øl, ertesuppe og fellesgarderobe. Her var det ingen forskjell på Kong Salomon og Jørgen Hattemaker, evt. dame og herre, øl-drikkende og avholdsfolk. Vurderer å innføre gratis (vørter)-øl og sodd på Marka Rundt, men vørter-øl er kanskje ikke like populært som König Ludwig dunkel?

  6. Når det gjelder middelaldrende menn i lite klær, så er det ikke sikkert at jentene hadde reagert hvis det var H. Hansen som sto der (han er kanskje ikke middelaldrende ennå men…). Neste gang får dere gå litt fortere så dere rekker å se sprekingene skifte 😉

  7. Min oppsummering av løpet: -0 km, sekunder før startskuddet smeller: bakerst i pulje 1 bak Katrine, Berit og to NTNUI-gutter. Prøver å psyke meg opp, det skal henges til syra tar meg!! -0,02 km, sekunder etter startskuddet har smelt: hvorfor i h… ender sporet mitt plutselig i ingenting?? Prøver å komme meg inn i sporet ved siden av, sånn som de andre NTNUIere. Dessverre på adskillig mer klønete måte, en kar fra pulje 2 kjører rett inn i meg i full fart mens jeg prøver å komme meg inn i sporet, og når jeg endelig har kommet meg på beina igjen er de andre grønne allerede minst 300 m unna, med halve pulje 2 mellom dem og meg. Det var altså Katharina sin debut i elitepuljen… -0,2-8 km: Istedenfør makpuls, syre og kamikaze-hengeforsøk blir det køgåing midt i pulje 2. Bare to spor. Prøver å gå diagonalgang i alle slake bakkene for å spare på kreftene. -8-10 km: Flere spor i bredden. Staker forbi mange, deriblant Max og ei jente. Sol, blå himmel og faste spor. -12-14 km: I skogen igjen, to spor og det blir køgåing på nytt. -15-19 km: Ut av skogen, nå er det helt flatt. Bare staking. Føler meg fortsatt ganske pigg, men klarer ikke å henge på en eldre nordmann som staker opp ved siden av meg og spør om treneren min heter Lars. -19-20 km: snart runding. Det er flatt, men et lite fraspark her og der blir det. Begynner å bli sliten i armene og gleder meg til motbakkene.

  8. -20 km: starten på runde 2. Oi bakkene er visst blitt en del brattere siden runde 1! Og sola brenner ned! Opp bakkene i Ettal, står kanskje Karl her et sted og heier? Ja, der står han ved siden av løypa, \"Det er bra Katharina, hu og hei, hu og hei, hu og hei!\" 20-41 km: Motbakkene er for bratte og slettene for flate, i skyggen er det for mye is i motbakkene og i sola er sporene for løse. Og det er så fryktelig varmt! Jeg er så sliten! Jeg vil aldri stake mer! Fortsetter likevel å gå forbi folk. 1 km igjen til mål: jeg tar nesten igjen ei jente. For sliten til å komme meg helt opp i ryggen hennes. Noe diagonalgang selv om det er helt flatt. Mål: klarer en skikkelig innspurt og kommer i mål ca. 10s bak jenta foran meg. Etter målgang: de andre NTNUIerne sitter fortsatt i øl-hallen, Berit og Katrine skifter. Berit var 13 min foran og Katrine bare 5, og gutta bare en halv time! Litt senere: Christian sjekker resultatlista: Berit ble nr. 8, Katrine nr. 10 og jeg nr. 15!! Enda litt senere: jeg sjekker resultatlista: jeg var kun 56 sekunder bak 12.plassen, den siste premieplassen! Nei neste gang må jeg klare å holde meg på beina!! Og enda litt senere: NTNUI-gjengen heier på de siste løperne som krysser målstreken. Den eldre nordmannen spør: \"Er det Lars Litleré som er treneren deres?\" Dessverre hadde en nordnorsk representant for gjengen gått for å hente mer gratis øl og kunne dermed ikke ryke i tottene på han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *