Skiraffenrennet II


En Skiraff!

Til helga går Skiraffenrennet II av stabelen i Bymarka. Aldri før har noen gang Skiraffenrennet blitt arrangert to ganger før jul. Skiraffenrennet II går i den nye lysløypa i på Fjellsetermyra, med start og mål ved Storsvingen. Distansen blir som vanlig 3 runder for herrer og 2 for damer, men denne gangen forlenger vi den nye femeren med deler av den gamle. Dette skulle bli sånn rundt regnet 20km++ på gutta.

Gjestelars har tatt ansvar og stiller som arrangør, men han vil så gjerne ha litt hjelp. Ikke nøl og still opp, den eneste unnskyldningen for ikke å gå er å ta tiden 

Kart

Høydekurve

     

Til helga går Skiraffenrennet II av stabelen i Bymarka. Aldri før har noen gang Skiraffenrennet blitt arrangert to ganger før jul. Skiraffenrennet II går i den nye lysløypa i på Fjellsetermyra, med start og mål ved Storsvingen. Distansen blir som vanlig 3 runder for herrer og 2 for damer, men denne gangen forlenger vi den nye femeren med deler av den gamle. Dette skulle bli sånn rundt regnet 20km++ på gutta. Stilarten er i tradisjon tro klassisk, men et skiraffenrenn i skøyting er på tegnebrettet.

Gjestelars har tatt ansvar og stiller som arrangør, men han vil så gjerne ha litt hjelp. Ikke nøl og still opp, den eneste unnskyldningen for ikke å gå er å ta tiden 

Kart

Høydekurve

Mikkelsenindex

Noen ord om løypa: Løypa følger stort sett den nye femkilometeren på Fjellsetermyra vi følger den nesten helt til toppen, men tar av til venstre i bunn av den 5erns siste bakke. Der følger vi gamle 5km opp til toppen av Henriksåsen før vi kjører rett ned til den nye 5km og følger den ned igjen til runding. Starten er i bunn av løypa, like ved parkeringa på Storsvningen. Runden er relativt lett og har samme mikkelsenindex som for eksemel Marka Rundt og det litt mer kommerse Brikebeinerrennet, dermed skulle løpet passe turløpere bra. Det går rykter om at skøyteutgaven skal arrangeres i Estenstadmarka opp og ned mellom Styggdalen og Lomtjønna, noe som skulle gi en heftig rekord når det gjelder Mikkelsenindeks (høydemeter pr. kilometer).

32 tanker om “Skiraffenrennet II

  1. Foreløpig startliste: Einar Raknes Brekke Ole Ivar Stakvik Eide Ole Martin Hauge Erik Langaard Solberg kanskje Ole Thomas Helgesen Martin Hallberg Katharina Kahrs Solenne Roudot Ellers går det rykter om at BC Abrahamsen er tilbake i form og stiller kanskje. Ellers er sikkert mange opptatt med eksamen, så det blir vanskelig å estimere hvem av de vanlige som stiller. Gjestelars, Tomas og Sindre derimot har vel ikke eksamener og er forventet på startstreken klokka 09:00

  2. Er opptatt med en knallhard julebordsesong, hvilket gjør oppmøte på lørdags morgen vanskelig. Hadde det vært søndag derimot hadde jeg vært klar til å vise dere den velkjente nordnorske vinterveien!

  3. Du/dere får høre med Tomas, er redd han også er opptatt med en knallhard julebordsesong, og ute av stand til å møte lørdag…

  4. Hehe, knallhard julebordssesong her også, så fredag blir det galleien for min del, søndag kan jeg være med, men venter på svar fra lege, og de er ikke lovt før over helga! Søndag er jeg muligens løper, muligens tidtaker, enkel kapasitet i topplokket til tross?

  5. Dersom noen hadde gått gjennom denne løypa med GPS er jeg ganske sikker på at en runde hadde blitt målt til 7.5km. Jeg har selvfølgelig ikke målt med GPS selv, øyemål og innstinkt, evt. kjentmannskunnskap holder lenge for meg. Men jeg utfordrer likevel noen til å kontrollmåle en gang. Inntil da, kaller jeg denne løypa sju-å-en-halv'ern. Jævli fin runde forsåvidt!

  6. Siden du ba om det Anders, har jeg nå målt løypa med GPS og kom fram til 6.89km. Videre 145meter akkumulert stigning, noe som gir en Mikkelsenindex på 21.0. Dette skulle vel være i nærheten av Marka Rundt? Som en ekstra kuriositet \\\»kontroll\\\»-målte jeg 5-kilometeren til 4.99km Stiller du til start Anders? Har fått inn en ny påmelding: Rune Müller

  7. Facebookgruppe \"testrenn klokka 9.30 på søndag\" har meldt seg på Skiraffenrennet2. Det virker forresten som at det er en utbredt misforståelse om at Skiraffenrennet2 er et testrenn og ikke et ekte skirenn 🙂 🙂

  8. ok! Det vil si at strindheims gutter dropper testrennet og heller blir med på det ordentlige skirennet som kanskje har tidtaker 🙂

  9. Om noen om formodning går dårlig på Søndag kjem i med følgende oppmodning, hentet fra svensk skisport: Gunder Hägg forteller om en hendelse da han jobbet for Gøsta Olander i Vålådalen under krigen. Midt på natta våknet han av at noen hogg ved utenfor. Han gikk ut og gjenkjente \"utmärkta skidåkaren\" Alvar Hägglund som sto og kløyvde ved for \"brinnande livet\" – og det i bar overkropp, det var minus 30! \"Jag frågade honom om han blivit tokig. Fryser Du inte ihjäl?\". \"Nej, jag ger kroppjävulen stryk för att jag åkte så dåligt i går\", svarade Alvar. Tror nok skiløperne var hardere før i tiden..

  10. Tippe det finns masse bra i skapet på Skiraffen. Lageret har brukt å være utømmelig. Hvordan klarer Skiraffen å dele ut Toastjern opptil flere ganger samme kveld?

  11. Ja masse potensielle premier i skapet på Skiraffen. Vi kan bl.a. tilby: dospyleknapp, gullkjede med kors, diverse bursdagslys, kondomer som vil gå ut på dato i januar, plastkrokodille, spårmärke Bruksvallarna, kortspill med nakne damer, golfball merket \"tilhører Trondheims golfklubb\", m.m.

  12. Katharina: Endel av de tingene hørtes ganske kjente ut ja. Fullverdige Skiraffenrennet 2 premier. Kanskje noen av disse premiene kan vente til neste renn i cuppen: \"SkræveSkiraffenrennet\" som forhåpentligvis blir arrangert før jul. Einar: Jeg tar som vanlig med noen uttrekksskuldervesker fra SWECO, de er praktiske nå i disse eksamenstider. gjestelars: Du som arrangør kan selvfølgelig kjøpe inn noen premier (spiselige/brukelige). Regninga går rett til kasserer-Lars. Mulig du trenger en assistent. Noen som vil være gjestelars sin assistent/medspiller/kompanjong?

  13. Nå har jeg printa og laminert et løypekart vi kan ta med til start slik at det blir enklere for arrangør å forklare løypa. Mitt forslag er å tape det fast på ryggen til den antatt raskeste løperen slik at de som ligger i rygg kan følge med og se til det blir gått riktig runde.

  14. Svante: Helst så bør man si i fra f.eks i kommentarfeltet her om man vil gå, da det er mye artigere å glede seg til skirenn hvis man vet at man skal gå mot andre. Hvis man likevel velger etterpåmelding på start blir det dobbel startkontigent, som er satt til fast Skiraffentakst: 0 kr.

  15. Da har løypemannskapet vært ute og preparert hele marka – unntatt – den planlagte tracéen for Skiraffenrennet II. Dette var litt strek i regninga, noen som har forslag til ny runde? Hva med Start på Fjellsetermyra – videre tvers over til Solskinnsløypa og raskeste vei ned til Grønlia. Deretter direkte opp Skelbreidalen og korteste vei over Vintervassmyra til vi kommer inn på lysløypa og følger den tilbake til start, og avslutter med en runde i 5eren.

  16. Ang. skøyterennet: blir det ikke litt for lett å bare gå mellom Styggdalen og Lomtjønna når det er mulig å gå fra Bekken og helt opp til Liaåsen? Hva med start i Styggdalen, opp til Lomtjønna i Skiraffenløpet-traseen, ned brattbakken og ned til veien litt før Bekken, så helt opp til Liaåsen via brattbakken og Lomtjønna, mål på Liaåsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *