Vassfjellet opp

I godt motbakkevær ble tidenes hardeste Vassfjellet opp arrangert, med store stjerner som danske-martin, Stakvik Eide og Raknes Brekke. Det viste seg at duellen ikke skulle stå mellom Stakvik Eide og danske-martin, men mellom Stakvik Eide og Raknes Brekkja. Vinneren av løpet ble hyttekarusellkongen Ola Berger på 43:10, tett fulgt av danske-martin på en 8. plass med tiden 48:48. Ole Ivar og Einar fulgte hakk i hæl med hhv 51:47 og 52:07. Martin ble god-lompis med Northugen og pusha han underveis, spesielt etter at Marthe Kristoffersen rykka.

RESULTATER

5 tanker om “Vassfjellet opp

  1. Savner et intervju med løperne underveis.. Va ble diskutert mellom Stakviken og Brekkjin? Kom jr-Northug me tips t den danske 5-mils kongen?

  2. Diskusjon mellom løperne underveis. 1km: Ole Ivar: I e stokk stiv, herlig følelse! Einar: I å. No e d bærre å klinke te oppover. Fram mot 3km får Einar ei luke på et halvt minutt på Ole Ivar. Rundt 4 km begynner Einar å vise svakhetstegn og Ole Ivar lusker seg sakte innpå. Ved 5km er gigantene samlet på ei flate. Ole Ivar: Kom igjen, no e d flatt. No må vi rykke. Einar: Ok. Ole Ivar legger seg i front på flata og gruser forbi 12 åringen som i neste motbakke kommer trippende forbi på nytt. Einar får hammeren i grusbakke nummer to etter 5km, og må gi luke. Ole Ivar snur seg bak og prøver å vente Einar inn så lagtempokjøret kan opprettholdes. Men det er for sent. Luka har blitt 20sekunder og nå er det hver mann for seg. Siste 2 km går på grus, og det er bratt. Beina har laktatverdier lignende de som finnes i gammel kefir, men opp bærer det. I siste motbakken snur Ole Ivar seg bakover. Einar kommer stormende bakfra i full galopp, og nå er det bare å spurte som besætt opp siste bakken mot masta. Der står de genmaskinifiserte superløperne ferdigskiftet og klare for nedturen. Det blir aldri noen legendarisk spurt som vi var vitne til i hyttekarusellen 2006 når avstanden nå ble 20 sekunder. Vel inne i stormbua på toppen kunne vi fråtse i boller, bananer og sjokolade. Alle var enige om at det hadde vært en fin tur og vi løp ned igjen

  3. Høres bra ut! Gratulerer! ønsker jeg kunne vært med. I Köln er det bare heit (35°). Savner det norske været!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *