Dramatikk på lørdagens elghufs

Hufsesesongen er godt i gang for langrennsgruppa, men det går ikkje alltid heilt udramatisk for seg…

skjermbilde-2016-09-24-kl-17-14-57

Medan enkelte skiløparar flyr til Ramsau på høgdeopphald eller vel å utfordre balansenerva i Torsby, har NTNUI Langrenn lagt satsingsområdet til litt meir liberal trening i form av hopping med hoftevrikk og påfølgande pesing. Nei, her snakkar vi ikkje om dansegolvet på Bodegaen (sjølv om dette er ei fin restøkt), men den velkjende elghufsen.

Kl. 09.00 møtte det mange gira og nokre angstprega (les: underteikna) fjes framfor hovudbygget på Gløs, klare for å kome i gang med den tradisjonelle Vassfjellintervallen. Det vart imidlertid stor oppstandelse då vi etter eit kvarter begynte å rekne på at det faktisk kanskje ikkje var plass til alle 12 oppmøtte i Ole Hulbak sin bil.

På spørsmålet om kvifor berre ein bil møtte opp denne lørdagsmorgonen, finnast det ingen klare svar. Konspirasjonsteoretikarar vil hevde at styremedlem og EMIL-student Eivind Klokkehaug har drive miljøpropaganda under langturen på Meråker-samlinga. Andre har peika på snapstoryen til materialansvarlig Thorbjørnsen fredags kveld/natt som muleg forklaring på manglande oppmøte. Det einaste sikre er at Skyås er fritatt for alt ansvar grunna vårens traumatiske episode med Suzukien og vrakpanter´n.

Heldigvis er gruppa løysingsorientert, så økta vart derfor raskt flytta til Ila og Driftsvegen. Her tok Terje Kristiansen ansvar for gjennomgang av løypa, og like etter var samtlige i gang med sine 5x8min. Etter intervallane var alt av utøvarar, frå dei hardtsatsande (les: Nardo Elite) til supermosjonistane (les: igjen, underteikna), fornøgde med dagens treningsutbytte. No var det berre å komme seg heim for å få nødvendig informasjon lagt ut på Strava.

Hørt under økta:

  • Den beste treningsøkta ever
  • Bymarka er så sykt bra
  • Kvalitet
  • Et fint utgangspunkt for 2.økta (les: Nardo Elite)
  • Au                         

Edit: ledaren Didrik vart sjokkert då han fekk vite om bilmangelen. Han lova på tru og ære at dette ikkje skulle gjenta seg. Han var også for øvrig unnskyldt for manglande oppmøte, då han deltok på NTNUI TriSprinten og sikra seg ei topplassering.

11 tanker om “Dramatikk på lørdagens elghufs

  1. Det klart at langrennsporten sliter for øyeblikket, og får høy konkurranse fra de mer trendy og mindre astmainfiserte idrettene for tiden. Når det er blitt mer gjevt å stille som funksjonær under en triatlonkonkurranse, enn å delta under den prestisjetunge Vassfjelløkta. Bekymringsverdig.

    Ellers, så varmer det jo et Stravahjerte at jentepower’en også viser seg aktive på Strava. Undertegnede ønsker flere og flere som kan rette seg etter livsfilosofien om at; er det ikke på Strava, har det ikke skjedd.

  2. Det var da for ille at det ikke skulle være nok biler denne gangen og…..
    Hadde selv ikke mulighet til å stille grunnet tidlig fly til Italia.

  3. Det var heldigvis ingen hindring å komme seg på trening likevel – lite som kan stoppe trangen til å dokumentere på Strava at ein har møtt på trening kl 09 ein lørdag, jf. Gudmund sitt utsagn.

    God tur til Italia! Er det formtopping til heimesamlinga du er i gang med?

    • Så vidt jeg har skjønt kommer det til å gå i ukontrollert lepjing av vin samt fyllesykling dagen derpå. Jeg har dessverre ingen personlige erfaringer med hvordan dette gir seg utslag i generell form og eventuell formtopping, men man skal ikke se bort i fra at han skal klare å få i seg nok kalorier?! Øynene rettes mot vinslukeren tidlig neste uke for å se om vi andre er nødt til å legge om treningsopplegget inn mot sesongen!

      • Jeg har forøvrig skjønt at det er blitt lite fyllesykling så langt da SAS ikke maktet å sende sykkeltøyet til rett plass! Desto mer vin skulle man tro!

        • Det var nok et lite forsøk på å snike seg bort og kjøre en formtopp ja, men SAS klarte ganske effektivt å stoppe dette da bagasjen med alle treningsklær ble igjen i København…. Så Didrik har nok rett i at det blir mer vin og mat enn trening(hvertfall hittil). Så vil nok ikke gå i kalori underskudd med det først!

          • Regner med at det kommer ett innlegg med oppsummering av Italia-treningssamlingen på hjemmesiden når den værste høyde/fyllesyken gir seg.
            Spørsmålet er om formen blir toppet for tidlig til E.C. Dahls open

  4. Vestbyen IL (inkl. hospitant) stilte på med 3 biler og 4 løpere på Vassfjelløkta. Det var både god plass i bilene og i bakken på lørdag 😉

    • Ja her må det tydeligvis samkjøres bedre! Kanskje det har noe med at oppmøte har blitt flyttet til Hovedbygget i det siste å gjøre? Jeg har uansett store planer om å stille på kommende helgs økt, med eller uten bil (det er opp til verkstedet å bestemme)! Worst case får vi ta rulleskia fatt (til/fra Vassfjellet)!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *