Skandinavisk cup, Meråker

2014-02-09 11.08.03Det var ikke mye som vitnet om at vi skriver starten av februar, men skirenn i Trøndelag skulle det bli. Med solskinn og et par plussgrader begge dagene i Meråker, hadde arrangøren fått til en flott 10km-runde. Det lå an til en bra helg i skisporet.

Uttaket til den skandinaviske cuppen var strengt, og bare tre NTNUIere passerte nåløyet. Berit, Ingeborg og Martin var klar til skirenn.

Fredag:
På jentenes 10km skøyting var Berit eneste startende uten FIS-punkter, og fikk æren av startnummer 1. Målet hennes var å komme først i mål, og når startnummer 2 ikke startet, ble det en tur alene i front. Nestemann i mål ble Ingeborg. Dobbelt NTNUI, ensam i tet! Dessverre kom det noen skikkelig kvasse løpere mot slutten, men begge representantene fra NTNUI var godt fornøyde med henholdsvis 49. og 53. plass.

Med Simen Østensen på start ble var det vanskelig for HallbergMartin å stikke av med seieren på herrenes 15km, men med to kopper kaffe i bilen oppover gikk det unna i sporet. Med startnummer 61 kom han i mål med 3. beste tid. Det holdt til en 47. plass, 2min bak vinner. Sesongbeste, check!

Søndag:
På programmet stod 20km og 30km klassisk. Jentefeltet talte 75 og NTNUI-jentene måtte nøye seg med å starte lenge bak i feltet. Berit passerer 10km tidlig, ca midt i feltet og Ingeborg like bak. En kommentar fra Berit: «Kom meg greit ut og gikk jevnt hele veien. Trodde jeg hadde masse krefter på slutten, men ble spurta fra (av blant annet Hanna Falk). Uansett fornøyd med 36. plass, derav 21 foran meg var utlendinger» og poengterer sitt gode resultat. Ingeborg ender på en 51. plass i et meget strekt felt, men hinter selv til søndagstur: «For egen del passet søndagens tempo godt til været, men det kom seg litt på andre runde. Som alltid var det artig å være med på skirenn, og en fin avrunding av helgen!»

Før herrene skal ut på sin 30km viser HallbergMartin sin taktiske sans og kaster pulsbelte, klokke, hansker og superundertøyet for å lette på vekten. Det viser seg gjeldende i bakkene på sisterunden da Snorri Einarsson blir parkert av Hallberg. Også en gjeng fra det svenske rekruttlandslaget måtte se den grønne NTNUI-drakta forsvinne fremfor seg. Det blir en 50. plass på langrennet og Hallberg sier seg også fornøyd med helgen.

Takk til IL Varden for et flott arrangement.

3 tanker om “Skandinavisk cup, Meråker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *