Odds for Bruks klargjort

NTNUI-langrenns eget bettingselskap, (nt)NÚIBET, har ferdigspikret odds til testrennet på Bruks. NB! Les reglementet NØYE før du spiller.

NUIBET

Vinner gutteklasse

Martin Hallberg1.45
Sindre Tengesdal1.8
Espen Sørlie4.0
Matias Oppedal5.0
Ole Ivar Stakvik Eide10
Tomas Brikselli15
Torbjørn Vala20
Truls Hestengen21
Johan Landrø25
Øyvind W. Hanssen-Bauer30
Anders Gullhav100
Erlend Fikse (foreløpig ikke påmeldt til samlinga)10000
Andre5.0

Vinner jenteklasse

Ingeborg T. Røe1.8
Marianne Byfuglien1.9
Marit Vala2.0
Mari Bergendahl4.0
Kristin Antonsen4.0
Kristine Dahl10.0
Andre3.0

Dueller

Markus Glad vs Gudmund T. Høglund2.1 vs 1.7
Mari Bergendahl vs Kristin Antonsen1.9 vs 1.9
Matias Oppedal vs Ånung Viken1.4 vs 2.5
Elisabeth Overholl Hole vs Marte Helene Halvorsen2.0 vs 1.7
Truls Hestengen vs Jakob Meløy1.5 vs 2.2
Anders Gullhav vs Bjørn Bergholt1.2 vs 6.0
Mathias Strand vs Eirik Marthinsen1.9 vs 1.9
Martin Moxnes vs Jens Sveen Frogner1.4 vs 2.5
Eivind Rimstad vs Sigmund Rimstad1.9 vs 1.9
Sondre Halden vs ØWHB1.4 vs 2.2
Didrik Graham Henriksen vs Johan Landrø1.9 vs 1.9

Diverse

Ingen brukne staver2.0
ØWHB vinner/taper en spurt (*)1.4/3.2
Fler enn 1.5 som bryter3.0
Martin Hallberg tryner15
Vinner Anders Gullhav “Kakebake-konkurransen”3.0
Negativ split på Ole Ivar (Alle 3 runder)3.0
Bjørn Bergholt slår alle jenter på sine første to runder(**)6.0

(*) Pengene tilbake om han ikke havner i en spurt.

(**) Sisterunden til Bjørn kan ikke være mer enn 10% dårligere enn snittet av de 2 første

 

Reglement

 • 18 års aldersgrense på alle NÚIBETs spill
 • Gevinst = innsats*odds
 • Oddsene er dynamiske, dvs. de kan forandre seg etter tirsdagens Estenstadintervall
 • NÚIBET går foran i en sunn betting-politikk. Maks innsats er 50 kroner, mens minimums innsats er 10 kroner. Maks 3 spill per person.
 • Ikke lov for involverte personer å spille på seg selv i kategoriene “Diverse” og “Dueller”. Martin Hallberg kan f. eks. ikke bette på at han tryner.
 • Man spiller ved å gi en lapp med hva man spiller på, og penger (Cash – NOK/SEK), til en av NÚIBETs ledere, som foreløpig er Jakob og Gudmund. Disse er tilgjengelige på sine hytter mellom øktene på Bruks, eller før/etter trening.
 • En kontrollkomité, med kampfiksing-ansvarlig Jakob i spissen, vil være ekstremt på vakt for iscenesatte hendelser. Ved enhver mistanke om tukling i spillet, vil slike “bet” kanselleres umiddelbart.
 • NÚIBET kan ikke gå konkurs. Om utbetalingene skulle bli større enn innbetalingene, deles mindre penger ut til vinnerene.
 • I likhet med Norsk Tipping gir NÚIBET penger til et veldedig formål. 10 % av NÚIBETs overskudd går direkte til oleivarstiftelsen.
SAM_0050

Her sitter NÚIBET analyseteam Jakob og Gudmund. “Jeg er fornøyd med dagens odds” sier analysesjef Gudmund Toverud Høglund i en kommentar.

SAM_0045

Gudmund forklarer Jakob hvorfor Sindre skal ha lav odds på testrennet i Bruks.

SAM_0047

Jakob følger nøye med.

 

31 tanker om “Odds for Bruks klargjort

 1. Eg sette ein 50lapp på 02-maskina frå Hafslo, Jakob Meløy, i kampen mot Truls. Meløy har notert seg for 150 treningstimar i september og oktober og ryktast å vere i kjempeform.

 2. Grattis til Jakob og Gudmund for bra utarbeiding av odds!!

  @Jakob: På bilde nr. 1 er det blå skjerm på pc’en din, glemte du passordet?

  Enda et spørsmål: Hva driver egentlig oleivarstiftelsen med?

  • Jeg lurer også på dette med oleivarsstiftelsen. Er det en mulighet for at pengene går uavkortet til meg, noe som hadde vært veldig hyggelig, eller går pengene til noe unyttig? Jeg kunne tenkt meg litt gallium til hyttekarusellen og de pengene kan komme godt med.

   • Det er vel sånn at pengene går uavkortet til deg. Gallium til Hk, biff til middag og behandling på Byåsen spa og velvære. Bra for gruppa å blidgjøre en av de gamle NTNUI-veteranene!

 3. Skjermen var blå fordi eg hadde ein liten pause fra skrivinga like før, og måtte logge inn på nytt…
  Oleivarstiftelsen er pressesjef Gudmund sitt ansvar, så dette må han svare på.

 4. Vil tro at stilart på testrennet vil påvirke oddsen mye! Tipper trenerne spekulerer i dette og plasserer pengene i veddemålet like før opplegget offentliggjøres. Har hørt at hvis du støtter oleivarstiftelsen så går pengene til gallium og hvc.

 5. Jeg satser en tier på at Martin Hallberg tryner, tar med seg Ingeborg, Berit og Marianne i fallet, og at dermed Marit vinner dameklassen. Dette vil naturligvis også øke Erlend Fikses muligheter til å vinne herreklassen, men tør ikke sette penger på det.
  Under diverse, er det mulig å spille på det motsatte? Jeg vil gjerne spille på at Berit får en sprekkprosent på mindre enn 15%, og at ØWHB taper en spurt.

   • Som det kommer fram av (*)-tegnet, får man tilbake pengene om du ikke havner i en spurt. Hender jo ofte at folk blir tatt igjen på intervallstart.

    Nå er det også kommet, som Tomas etterlyste, odds for det motsatte: At ØWHB taper en spurt, og at Berit har lavere sprekkprosent enn 15. Personlig synes jeg oddsen for spurttap var overraskende høy, så jeg vurderer sterkt å legge inn noen penger der 🙂

    • Kan jeg tippe på at ØWHB taper en spurt, vente på han før målgang under testrennet, for så å slå han i spurten? Også, det kan tenkes at mange ser muligheten ved å felle Martin Hallberg med vilje. Her må det bli klarere regler.

     • Her vil kontrollkomiteen med Kampfiksings-ansvarlig, Jakob, i spissen være ekstremt på vakt. Og forholder seg retten til å stryke enhver «bet» som virker iscenesatt eller tuklet med.

     • I teorien kan du vente på meg før målgang, for så å slå meg i en spurt. I praksis derimot…

 6. Et praktisk spørsmål fra min side (som jeg ikke kan se er besvart i teksten):
  – Hvordan spiller man? Melder man innsats og hva man spiller på her i kommentarfeltet?
  – Kan man satse 50 kr på hvert av spillene ovenfor, eller kun 50 kr til sammen?

  Ellers kan jeg si at jeg sitter på nyttig inside information som er til salgs for 20 kr.
  PM for avtale av betaling og skriftlig oversendelse av informasjon.

  • Reglementet er nå oppdatert. Foreløpige “spillebuler” er Jakob og Gudmund, men det jobbes for å få inn fler.

   @Kampfiksing-ansvarlig Jakob: Er det ikke litt på grensen at Gullhav åpenlyst her i kommentarfeltet prøver å selge inside information?

   • Eg og oddsekspert Gudmund veit kva informasjonen til Gullav er, og me kan meddele at dei ikkje er verdt å betale 20kr for. Me kan også informere om at han har fått informasjonen sin fra nokon særs usikkre kilder.

 7. For de som har fulgt med i statistikktimen kan det jo nevnes at det finnes kombinasjoner av spill med garantert gevinst!

  Ellers er det også noen spill med skuffende lav odds hvor oleivarstiftelsen bør kunne tjene bra.

  • Jeg har fulgt med, Eirik. Hvis man har de to komplementære utfallene a og b og oddsene o(a) og o(b) oppfyller ulikheten min(o(a),o(b))-1 > 1/max(o(a),o(b)) vil man ved å satse riktig beløp på begge utfallene være garantert gevinst. Jeg foreslår at Jakob og Gudmund tørker støv av statistikkbøkene og endrer oddsene før samlinga.

   • Hvis du hadde brukt de ferdighetene der på doktorgraden istedet for “brifing” her, så hadde du kanskje vært ferdig nå.

   • Der må det være en skriveleif i formelen. Så langt jeg kan se er det ikke lengre mulighet for arbitrasje.

    Det spørs vel om Gudmund og Jakob har noen statistikkbøker å tørke støv av. Jeg synes de har vært flinke, rent bortsett fra at Frode burde hatt mye lavere odds i duellen.

    • Hvor nøye er høydeprofilen til løypa tatt i betraktning når oddsen blir beregnet?

     Satser 100 kroner på at Ole Ivar vil skyte ut små kommentarer for å psyke ut nærmeste konkurrenter. Også slenger jeg inn enda en 50-lapp i potten på at Gullhav/Gjelten går seirende ut av kakebakekonkurransen!

   • Den formelen der er reinspikka tøv. Å brife med statistikkformler her på hjemmesiden, som attpåtil er feil, er ikke særlig kult. Håper folk skjønner at Jakob og Gudmund har stålkontroll, fremfor å la seg lure av en doktorgradstudent som er litt vel høy på pæra.

     • Kjøp deg kalkis Øyvind! Jeg satser derimot heller 50kr 50 ganger på rad på at Berit ikke sprekker med 15prosent. Snakk om usannsynlig scenario. I tillegg slenger jeg på en 50-lapp på at MH vinner testløpet.

     • Legger meg flat her, Ole Ivar. Ser ut som det både var en skrivefeil i “formelen” min og at oddsen er endret siden sist jeg sjekket. Men når får vi vite stilart, startform og lengde på testrennet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *