Treningsplan Uke « 30 »

Egentrening/hviledag

Egentrening/hviledag

Egentrening/hviledag

Egentrening/hviledag

Egentrening/hviledag

Egentrening/hviledag

Egentrening/hviledag

Resultater Dragvolltestløp – sommeravslutning

drag3

Fotograf: Dagens eminente tidtaker, Geir Olav Haugen

Kristin og Eivind stikker begge av med en komfortabel seier. Begge to med rekordsterke tider. Eivind tangerer neste bestetid noen gang satt i Dragvolltestløypa av Ånung i fjor, med sine 19:29. Det er fortsatt litt opp til Ole Ivars’ rekordløp på 19:09 fra ’08. Det samme gjelder Kristin, hun perser og tangerer nest bestetid med sine 10:52. Fortsatt et stykke opp til Katharina, som sitter på bestetid med sine 10:15 fra ’12.

Les videre

10Mila fra laglederns øyne i lange trekket

Sist vi langrennsløpere var i Mora, var det Vasaloppet. Nå er det generalprøve på innmarsj

Sist vi langrennsløpere var i Mora, var det Vasaloppet. Nå er det generalprøve på innmarsj

I år har endelig langrennsgruppa slått til, og stilt herrelag i 10Mila. Sist gang langrennsgruppa stilte herrelag er såpass lenge siden at det fortsatt ikke er sikkert når det var. Det gjør det jo bare sikrere at det søren meg var på tide! 10Mila er nærmest som 17-maifeiring å regne, bare for svensker. 10 etapper med orientering, som starter i det det er i ferd med å skumre – og som fortsetter hele natta igjennom. Og gjett om langrennslaget leverte. Den leverte til A, uten tvil med flere førstereisende på 10Mila. La oss ta dere igjennom stafetten fant sted rundt Lugnet skistadion i Falun.

Les videre

3000meter-resultater

Det knallsterke startfeltet stod og myste mot sola på Øya, før Marius fikk jaget oss i gang. Tetklynga fikk etablert seg raskt, men jagende bak kom det et sultent tog av langrennsløpere, -både med og uten løpesteg.
Under så å si perfekte forhold, lite vind og god temperatur – løp Kristin inn til beste dametid på 10.59, og storfornøyd. Eivind løp inn på 9.07, og var derimot noe småskuffet over å ikke klare den magiske grensa på 9 minutter.

Sjekk hele lista her Les videre

To NTNUIere på pallen i Svalbard Skimaraton

2. plass til Tryg-Arne og 3. plass til Sebastian i sesongavslutningen Svalbard Skimaraton

2. plass til Tryg-Arne og 3. plass til Sebastian i sesongavslutningen Svalbard Skimaraton

I sesongens siste skirenn på Svalbard stod tre NTNUIere på startstreken og for en uttelling det ble! To meget sterke pallplasser til Tryg-Arne og Sebastian! Vi er imponert og gratulerer med knallbra innsats! I kvinneklassen stilte Kaja Krogh som endte på en 9. plass.

Resultat Herrer

Plassering Navn Klubb Sluttid Diff
1 Kjetil Tyrom FOLLEBU SKIKLUBB / TEAM PARKETTPARTNER 2:06:48.0
2 Tryg-Arne Alnes Løkkeborg NTNUI 2:08:17.0 01:29.0
3 Sebastian Torgersen NTNUI 2:08:29.0 01:41.0

Resultat Kvinner

Plassering Navn Klubb Sluttid Diff
1 Astrid Uhrenholdt Jacobsen HEMING, IL – SKI 2:16:12.0
9 Kaja Krogh NTNUI 3:47:09.0 1:40:21.0

 

Studenterfemmila

Med en fantastisk ramme og sol, ble årets Studenterfemmila unnagjort på skikkelig vis. På runding stod løypesjef og dagens kokk, Sondre Halden ved grillen. Her var det både pølser og koteletter – for de som ønsket det.

Solveggen var ikke langt unna etter målgang

Solveggen var ikke langt unna etter målgang

Seirende ut blant gutta, ble Espen Sørlie som staket seg runde den knallharde løypa på blanke ski. Hos damene var det Kristin Antonsen som trakk det lengste strået.

Det skal også nevnes at det var to superbabes, som gikk 2 x 25 km. Det var Anna Ulvensøen og Kristin Antonsen. Meget imponerende! Les videre

Statusrapport før femmila

Ca 250m før Grønlia er det et parti med lite snø. Kan utover dagen bli nødvendig å ta av ski, evt holde venstre side av løypa.

Ca 250m før Grønlia er det et parti med lite snø. Kan utover dagen bli nødvendig å ta av ski, evt holde venstre side av løypa.

Endelig er alt klart for Studenterfemmila! Løypepatruljen har vært ute og spadd som gærninger og merket løypa så nå er alt opp til dere, men først en liten statusrapport!

Det er litt tynt med snø i følgende partier:

  • 500 meter før grønlia til bunnen av Skjelbreidalen. Over tunet på Grønlia bør man vurdere (sterkt) å ta av seg skia.
  • Mellom Stykket og Marka når man kommer helt ned mot Skjelbreia er det lite snø, det er spadd inn så man kan gå over, men man bør være litt forsiktig.
  • Over veien ved Blomstertjønna er det spadd snø så man kan krysse veien, man bør forøvrig være litt forsiktig i bakken etter veikryssinga (på vei ut fra start/runding, før veien på vei inn før runding/mål).

Man bør derfor vurdere å ikke bruke sine aller fineste ski om man har muligheten. Løypa ble preparert i dag før det kom en liten cm med snø, men frykt ikke, det blir klisterføre læll! Les videre

Tiden er i ferd med å renne ut…

…for deg som enda ikke har meldt deg på Stakefesten! Det er kun én fattig uke igjen til vi skal feire sesongen som har gått med brask og bram, god mat og god stemning! Alle er velkomne enten man er aktivt-, inaktivt- eller festmedlem i langrennsgruppa! Så hiv deg med, for vi ønsker å se DEG på hytta neste fredag!

Flashback fra fjorårets bål-vors!

Flashback fra fjorårets bål-vors!

 

NB! De som ikke er påmeldt kan ikke regne med å få middag på hytta!

 

Femmila nærmer seg! Løypa er bestemt!

Tirsdag tok Sondre, Thorbjørnsen og undertegnede seg friheten til å gjøre en rekognosering av løypa til årets Studenterfemmil fremfor å delta i årets siste Hyttekarusell. Ettersom det har vært mildt i det siste og smeltesesongen er godt i gang, er det blitt besluttet at den originale traséen er nødt til vrakes på grunn av lite snø og manglende preparering i nordre del av Bymarka. Men frykt ikke, Bymarka sør for Fjellsetervegen byr også på flott femmils-terreng! Løypepatruljen har funnet ei ny løype som klokker inn på nøyaktig 25,0 km ifølge Stravas ruteplanlegger og gir sløyfa 892 høydemeter. Dersom dette stemmer snakker vi om en Mikkelsen-indeks på hele 35,7 m/km og det er altså duket for ei knallhard femmil (til sammenligning hadde årets utgave av Marka Rundt en Mikkelsen-indeks på 29,6 og Birken 23,3: ref. undertegnedes stravaprofil)! Det blir et herlig gjensyn med Lindboe-løypa og som reserve for Rustadrenna kommer den korte, men bratte Skjelbreidalen på slutten av runden.

Den 25 km lange runden på årets femmil. Start på Studenterhytta før man følger den rød sløyfa før man kommer inn i den blå sløyfa og opp til runding/målgang på Hytta.

Den 25 km lange runden på årets femmil. Start på Studenterhytta der man følger den rød sløyfa ned til Stykket og opp Lindboeløypa. Man kommer så inn i den blå sløyfa som tar en omvei ned til Grønlia og opp Skjelbreidalen til runding/målgang på Hytta.

Rennleder Halden har belsuttet at det ikke vil være rom for skibytte på runding. – På runding skal man bruke tiden på å skylle ned koteletter og lefser med vørterøl og andre styrkedrikker, ikke bytting av ski, melder han. Man vil allikevel få lov til å bytte dersom man opplever utstyrsproblemer. Han opplyser også om at man må være varsom fra ca. 500m før Grønlia til man er kommet ned i Skjelbreidalen. – Sola har tatt godt og det er litt grus og stein noen plasser. Spesielt over tunet på Grønlia. I verste fall vil man måtte løpe 30 meter med skiene i hånda.

Ettersom det ser ut til at forholdene vil gi lange rundetider er det ikke tatt noen avgjørelse på om man vil holde seg til den opprinnelige planen med cut-off for start på runde 2 ved passerte 2t 15 min enda. Lang tidsbruk setter derimot ingen kjepper i hjulene på bankettvogna som triller i gang på MeldEPOsten kl. 18.00!

Vel møtt til Studenterfemmila!