• FAQ - Ofte Stilte Spørsmål

  Har du planer om å dra på koietur, lurer på noe angående reservasjonen ved Akademika eller er usikker på om du skal ha med vann i sekken eller ski på beina - sjekk spørsmålene på denne siden! Følgende tema finner du her:

  Reservasjon av koier

  Er koia allerede reservert?
  Spørsmål: Vi prøver å få til en klassetur i høst. Er Heinfjordstua eller Holmsåkoia ledig helga 11.-13. oktober eller 4.-6. november? Vi står gjerne opp grytidlig onsdagen i forveien for å få akkurat en av disse koiene, men hva om koia er forhåndsreservert? Hvordan kan man finne ut om det er blitt gjort?
  Svar: Oversikt over reservasjonssystemet for hele skoleåret (og utover det) er tilgjengelig på siden Ledige koier. Gå inn og velg ønsket dato og koie.
  Forhåndsreservere?
  Spørsmål: Vi drar årlig på koietur til en av koiene, noe vi er svært fornøyd med! For at vi skal kunne planlegge turen, og ikke stå uten et sted å dra helgen vi planlegger, lurer vi derfor på om det er mulig å forhåndsbestille koia for den aktuelle helgen?
  Svar: I utgangspunktet er det dessverre ikke mulig. Vi har en policy på at ingen får forhåndsreservere ei koie med mindre de har utført en ved- eller vaskedugnad for oss i løpet av skoleåret. Ta kontakt med oss hvis du har lyst til å gjøre en innsats! Mer info og kontaktadresse om veddugnader finner du på vår side.
  Popularitet i onsdagskøen?
  Spørsmål: Vi skal arrangere en koietur gjennom friluftsgruppa xy siste helga i februar. Siden vi ønsker en av de største koiene, lurer vi på om disse koiene er veldig populære slik at vi bør møtte opp tidlig foran Akademika på onsdagen.
  Svar: De største koiene er ofte de som blir reservert først slik at det kan være lurt å være tidlig ute. Sjekk siden popularitet for å vurdere sjøl hvor tidlig i køa du bør være for å sikre deg den koia du vil ha.
  Er vi alene?
  Spørsmål: Hvis to stykker reserverer en koie hvor det er plass til f.eks. 10 stykk, må man da regne med å måtte dele koia med andre folk? Hvis man kun vil være 2, må man da betale for 10?
  Svar: Riktig. Reserverer man en koie, er det alltid snakk om antall sengeplasser. Det er altså fullt mulig at flere grupper sikrer seg sengeplasser samme dagen. For å unngå dette og for å være alene med sin gruppe, må hele koia reserveres (dvs. alle sengeplasser).
  Hvilken dag/natt?
  Spørsmål: Når man reserverer ei koie for lørdag, er det da slik at man kommer utpå lørdagen og skal natte over til søndag, eller at man kommer sent fredag og skal være i koia hele lørdag, men drar før natta senker seg...?
  Svar: Det første er riktig. Reservasjonen gjelder for dagen du kommer til koia og skal overnatte til neste dagen. Dvs. en reservasjon for lørdag gir deg rett til å overnatte fra lørdag til søndag.
  Spontant besøk?
  Spørsmål: I utgangspunkt hadde vi reservert koia for fire personer, men til slutt fikk vi spontant besøk og ble der over helgen med seks personer. Kan vi etterbetale for disse?
  Svar: Ja takk! Koienettet drives basert på inntektene fra overnattingene og vi er glade for hver ærlige koiebruker som betaler for alle medreisende. Å etterbetale er fullt mulig i systemet og gjøres på samme måte som vanlig reservasjon av ei koie, dvs. hos Akademika.
  Bytte av koie?
  Spørsmål: Vi er en gjeng som har lånt Heinfjordstua, men ser at det også er en annen gjeng som skal dit. Vi har funnet ut at vi heller vil være alene, og lurer på om det er mulig å bytte til Stakkslettbua?
  Svar: Beklager, dette er dessverre ikke mulig. Reservasjonen av koia er bindende.
  Refusjon?
  Spørsmål: Forrige helg hadde vi reservert Stabburet. Det ble mørkt før vi nådde koia og vi fant den heller ikke i mørket, slik at vi måtte sove ute. Siden vi ikke har benyttet oss av koia, lurer vi på hvordan vi kan få refundert pengene?
  Svar: Kommer du deg ikke til koia er det dessverre ingen muligheter for refusjon av beløpet.
  Påske- og juleferie?
  Spørsmål: Vi har tenkt oss på koietur til nyttårsaften. Når skal vi da reservere koia?
  Svar: I en periode rundt jul, påske og sommeren åpnes reservasjonen av koiene for mer enn en uke i forkant. Informasjon om reservasjonsperiodene blir lagt ut på Koienes nettside. Det er mulig å reservere koier i hele perioden, men med maksimalt 3 påfølgende overnattinger på samme koie. Husk at Akademika kan ha reduserte åpningstider i disse periodene!
  Ikke lenger student ved NTNU/medlem av NTNUI.
  Spørsmål: Hei! Som student ved NTNU hadde jeg mange trivelige turer på koiene, også lurte jeg på om det var mulig å få booke Taagaabu en helg i juni for å vise den frem til barna? Kan dette ordnes?
  Svar: For å reservere ei koie må man være medlem av enten NTNUI eller "Hyttas Venner". Se https://www.facebook.com/hyttasvenner for mer informasjon om dem.
  All reservasjon foregår ved Akademika Gløshaugen, de er også åpne store deler av sommeren, vær obs på åpningstidene deres.

  Ut på tur!

  Hvor skal vi?
  Spørsmål: Vi tenkte på å komme oss opp i fjellet i høst, og lurte på om dere kan hjelpe oss litt. Vi tenker å dra på en fredag, overnatte på ei koie, gå på en topp på lørdag, for så å gå ned til koia og overnatte, eller dra helt hjem på lørdag kveld. Har dere noen gode ideer til noen topper med tilhørende koier som hadde vært fine? Vi vet ikke ennå hvor mange vi blir, og jeg tviler på at de fleste er i kjempeform, så vi er bare ute etter en fin tur i fjellheimen.
  Svar: Det er mange koier som faller i denne kategorien og her er det nok det beste når dere sjøl gjør dere litt kjent med de forskjellige koiene. Det finnes mye informasjon under Koiene og Koiematrisa og også Oversiktskartet bør være til hjelp for å finne en passende koie.
  Koie til stor gruppe?
  Spørsmål: Jeg sitter i arrangement komiteen til linjeforeningen xy. I fjor hadde vi bli-kjent-tur i Åre, men jeg tenker at den beste måten for folk å bli kjent må være på en koie langt unna siviliasjonen. Vi blir mellom 20 og 30 personer. Kan jeg få litt tips om hvilke koier dere har som kunne egne seg til en slik tur?
  Svar: Det er de store koiene som Holmsåkoia (20 sengeplasser), Heinfjordstua (25 sengeplasser) og Vekvessætra (20 sengeplasser) som passer til slike arrangementer. De to førstnevnte har i tillegg badstue og god plass rundt bordet. Det er mulig å overnatte med flere enn 25 der, så lenge noen tar med liggeunderlagg og sover på gulvet.
  Veibeskrivelse?
  Spørsmål: Veibeskrivelse/kart, hvordan vi kommer oss til koia, blir det utgitt når vi leier koia? Kan vi låne kart, kompass og/eller GPS fra koiegruppa?
  Svar: Veibeskrivelsene ligger ut på hjemmesida under Koiene ved tilsvarende koie. Den samme informasjonen er også tilgjengelig i Koieboka som er til salgs ved Akademika. Koiegruppa har dessverre ikke kart, kompass eller GPS til utleie.
  Turteltur?
  Spørsmål: Jeg leste i NTNUI klubbavisa at jeg kan spørre dere om hva som helst... så her kommer det. Neste helg får jeg kjæresten på besøk og vi har kjempelyst til å dra på koietur. Kan dere kanskje anbefale noen koier som dere tror er romantiske (når det gjelder både privacy, koselig interiør, og flott beliggenhet)? Det er så vanskelig å velge mellom alle disse fine koiene, så det er kjekt å få noen ideer...
  Svar: Du finner mange koselige koier blant de med 6 sengeplasser eller mindre, f.eks. Taagaabu, Hognabu, Rindalsløa, Stabburet eller Selbukåten.

  På koia

  Vann? Strøm?
  Spørsmål: Hvor henter man vann til koiene eller bør man ta med seg egne flasker med drikkevann opp? Er det innlagt strøm på noen av NTNUI sine koier?
  Svar: I nærheten av alle koier finner man en bekk eller et vatn der man kan finne drikkevann. Om vinteren kan det lønne seg å grave seg ned til en bekk, siden dette ofte går fortere enn å smelte store mengder av puddersnø. Det er ikke innlagt strøm på noen av NTNUI sine koier, heller ikke vann.
  Kjøkken? Bestikk?
  Spørsmål: Har koia kjøkken og utstyr til å lage mat for mange personer? Må man ta med eget bestikk?
  Svar: Koiene er utstyrt med primus, gryter, tallerkener, bestikk, hjulvisp og mye annet for å kunne lage både enkle og avanserte måltider til mindre og større grupper. Dra f.eks. på Gourmettur til noen av koiene!
  Fisk?
  Spørsmål: Er det fisk i vannet like ved koia slik at det kan anbefales å ta med fiskestang? Evt må fiskekort kjøpes?
  Svar: Les sida Jakt & Fiske for mer informasjon.
  Snø?
  Spørsmål: Vi er litt nysgjerrige på om dere vet noe om hvordan snøforholdene er? Er det håp om skiføre i det hele tatt? Og er det mulig for de som ikke har ski å komme seg til koia til fots?
  Svar: Det er vanskelig å gi et bestemt svar på dette, da dette vil variere fra år til år. Generelt kan det sies at det trengs ski på vei til de fleste koiene en gang fra rundt midt i november fram til månedsskiftet april/mai og evt. noen uker lengre. Det anbefales absolutt ikke å legge ut på tur uten ski (eller evt. truger), når en er veldig usikker om snømengde og føre!
  Snøforholdene kan også vurderes ut fra kartene på www.senorge.no. Vær forberedt på at det allerede kan være skikkelig vår i byen, mens det fortsatt er vinter rundt noen av koiene!
  Gjenglemt noe?
  Spørsmål: Jeg har glemt igjen favorittjakka mi på en koie, er det mulig at dere kan høre med noen som skal dit og evt. kan ta den med tilbake når de reiser?
  Svar: På sida Ledige koier kan en sjekke hvem som har reservert koia hvilken helg, slik at en kan kontakte gruppen som skal dit helgen etter, om de evt. kan ta med tilbake det en har glemt. Har det gått en stund går den an å høre med koiegruppa. Vi har en boks med ting som har blitt gjenglemt på koiene.

  Koiegruppa

  Lyst å bli med?
  Spørsmål: Jeg ønsker å bli med på koieturer og dugnader. Hvor skal jeg henvende meg? Er det mange fellesturer rundt i koienettverket her?
  Svar: Hjertelig velkommen! Det annonseres turer og koiemøter på både Koienes nettside og på Facebook. Vanligvis er det dugnadsturer i høstsemesteret og kose-/vinterturer i vårsemesteret. Har du vært med på en av dugnadsturene, blir du også invitert til den legendariske dugnadsfesten. Bli med! :)
  Hvis du er litt nysgjerrig på hva vi driver med i koiegruppa, så er koiemøter en ypperlig mulighet til å finne ut av det, alle er velkomne. Koiemøter finner sted annenhver mandag kl. 19.30 på Idrettsbygget Gløshaugen. Møtene blir annonsert på Koienes Facebookside.


  Lurer du fortsatt på noe? Kontakt oss!