• Om koiegruppa og koiene

  Koiene = Studentenes Turistforening

  Koier er hytter med lavere standard. For eksempel er det ikke innlagt vann, men alltid en frisk bekk i kort avstand. Ikke elektrisitet, men vedfyring og oljelamper. De er koslige overnattingssteder som vi er veldig stolte av!

  Vi i koiestyret driver disse og passer på at det alltid er brennved og utstyr på dem. Videre vedlikeholder vi koiene og arrangerer turer og dugnader som for det meste er åpne for alle.

  På turene koser vi oss med varierende aktiviteter og temaer. Ønsker du å være med å arrangere turer, hjelpe til å organisere eller drifte koiene? Vi er en sosial gjeng som alltid ønsker nye velkomne. Sosialt får du muligheten til å møte mange samt oppleve mye flott på turer og høste erfaring, og på dugnader får man en aldri så liten innsikt og opplæring i vedlikeholdsarbeid og generell håndverksteknikk.

  Koiemøter arrangeres annenhver mandag. Her er det først en oppramsing om hva som er på dagsordenen samt planlegging av turer. Etterpå er det kaker, kaffe, te og mye hygge. Interessert? Send en mail til koiestyret eller bare møt opp! Neste koiemøte annonseres på koiene-info mailinglista og på hjemmesida.

  Har du lyst til å dra på tur en helg eller ukedag?

  Koiene har hele 23 forskjellige koier (hytter). Disse danner et nett som går fra skjærgården og opp til 1200 meter over havet i Trollheimen. Dette tilbudet kan best sammenlignes med Turistforeningene i Norge, men Koiene har enn helt annen stil enn det du kanskje er vant til fra turistforeningens hytter. De er små og intime (2-25 senger). Alle er ubetjente og mye billigere enn turistforeningen; 40/50 kr avhengig av hvilken koie man skal på. Du får tak over hodet, en seng og en ovn du kan fyre opp i. Det er nok kjøkkenutstyr, men ellers ingen unødig luksus. Koiene er blant annet utstyrt med hjulvisp, og det er tradisjon for mange å lage svære bløtkaker på tur.

  Koiene arrangerer egne turer som er åpne for alle. Her får du anledning til å bli med på en godt planlagt tur og muligheten til å møte mange nye venner. Vi kan friste med at vi har en egen kakesjef og at det alltid blir laget bløtkake lørdagen. Ellers hygger vi oss med aktiviteter, leker, sang og god drikke på kveldene. Høres dette interessant ut, sjekk Turprogrammet og meld deg på!

  For å leie en koie på egenhånd kan du sjekke hvilke som er ledige under Ledige koier. Hvor de ligger kan du se under Oversiktskart og for gå-avstander samt annen informasjon har vi laget Koiematrisa. Videre finner du kart, gps-koordinater og annen info under hver koie sin side. Linkene hit finner dere både under oversikten over alle Koiene, koiematrisa samt ledige koier. Merk at kartene som ligger der er ikke til å bruke i terrenget, dere må kjøpe egne kart! Ikke gå bare etter gps.