• <?$vis_koienavn?>

  Holmsåkoia

  Vanskelighetsgrad (les mer)
  et stykke fra buss/bil, enkel å finne

  Kilde: yr.no

  Koiebeskrivelse

  Last ned PDFkart her
  Ikke kast søppel i private søppeldunker. Det skal være en søppelcontainer ved Tydalen Museum som Koiene betaler renovasjon til.
  Holmsåkoia kom inn på nettet høsten 1974 etter en kort og hektisk dugnad. Koia står igjen etter tømmerhoggere som herja i områdene rundt. Tidligere var det også en stall til koia, men denne brant ned i april 2002 etter at det ble forsøkt å steke kalkun i badstuen. Forøvrig inneholdt stallen utedo og vedskjul. Vedskjul og utedo ble bygget opp igjen sommeren 2002. Etter iherdig dugnadsinnsats sto ei ny badstue klar til julegildet 2004. Den fikk navnet "Nansen og Johansen". I elva rett nedenfor badstua er det laget en badekulp, så forholdene er perfekte for ei skikkelig badstuøkt. I 2007 ble loftet bygget ut med ekstra sengeplasser og koia er således blitt en av Koienes største med 20 sengeplasser, og også koienes eneste med piano! Et fantastisk ustemt sådan.

  Koia ligger i den vestlige delen av Sylane og turterrenget er storslagent så snart en kommer seg ut av skogen. Fongen på 1441 moh er godt innenfor rekkevidde for de spreke som higer etter topper, og så vel Ruten som Tronshatten kan være andre dagsturmål. En drøy kilometer unna koia ligger Gammelvollsjøen hvor det er mulig å prøve fiskelykka. Holmsåkoia kan dessuten tjene som utgangspunkt for lengre turer i området. En kan gå til Hognabu, Stabburet eller legge turen inn i Sylane hvor Turistforeningen har flere hytter.


  Veibeskrivelse

  For å komme seg til Holmsåkoia er det lettest å ta buss eller kjøre til landbruksmuseet som ligger på Brekka, ca 2 kilometer øst for Tydal Kirke. Tar en buss til Tydal, vet bussjåføren hvor museet er. Deretter kan en følge veien langs Lødølja.

  Fra museet er det drøyt 6 kilometer å gå til koia og det er vei man kan følge helt til dørstokken. Pga. veibom en liten kilometer fra museet (som vi ikke har nøkkel til) må man likevel parkere ved museet. Veien er ikke brøytet vinterstid, så husk ski eller truger når det er snø. Koia ligger på et nes ut i elva Holmsåa. Det går en kraftlinje 20 meter fra vedskjulet.

  En annen mulighet er å følge veibeskrivelsen til Stabburet. Holmsåkoia er omtrent rett på andre siden av elva når man langs veien krysser en kraftlinje. Dette er en bomvei og betales hos Ivar Flakne (tlf: 41418459) om sommeren, (gratis om vinteren), husk å ringe i god tid for å avtale betaling og åpning av bommen, selv vinterstid. Merk at det ikke er avsatt en p-plass for Hognabu her. Men merk at denne elva fort kan ha så høy vannføring at kryssing ikke er et alternativ. Det er da en bru ca 3 km lenger nord langs veien, men veien fra denne til koia kan være krevende da det ikke går noen vei direkte til koia herfra. Dette alternativet kan derimot være et fint utgangspunkt for de som ønsker å gå via Holmsåkoia og Stabburet, og kanskje også Hognabu.


  Utdrag av koiematrisa

  Tabellen kan scrolles sidelengs.

  FACTS Senge-
  plasser
  Bord-
  plasser
  År Terreng Sykkel Topp-
  tur
  Jakt/
  Fiske
  Gitar Vaffel-
  jern
  Spesialiteter
  Holmsåkoia 20 25 1974 S x x - x - gass, badstue, piano

  REISE-
  TID
  Privatbil Offentlig transport
  Kjøre-
  tid
  Sommer Vinter Trans-
  port
  Kjøre-
  tid
  Sommer Vinter
  Gang-
  tid
  Total
  reise
  Gang-
  tid
  Total
  reise
  Gang-
  tid
  Total
  reise
  Gang-
  tid
  Total
  reise
  Holmsåkoia 2:30 2:00 4:30 2:00 4:30 buss 2:30 2:00 4:30 2:00 4:30

  TRANS-
  PORT
  Alt. Transport Rute over Avstigning
  Holmsåkoia 1

  Regionbuss 430
  Regionbuss 535
  Trondheim - Stjørdal - Selbu
  Selbu - Stugudal
  Selbu skysstasjon
  Henmoen / Brekka (museet)

  Sjekk Koiematrisa for mer informasjon og sammenligning med andre koier.

  Parkering

  Sommer og vinter: Parkering ved museet.