• Heinfjordstua

  Vanskelighetsgrad (les mer)
  kort innmarsj, enkel å finne

  Kilde: yr.no

  Søndag 20. sep
  10° Svak vind, 3 m/s
  Mandag 21. sep
  14° Lett bris, 5 m/s
  Tirsdag 22. sep
  11° Svak vind, 3 m/s
  Onsdag 23. sep
  16° Svak vind, 2 m/s
  Torsdag 24. sep
  17° Laber bris, 6 m/s

  Koiebeskrivelse

  PDFkart
  NB: Kanoen på Heinfjordstua er lekk, og må ikke brukes!


  Etter turen trengs søppelcontainer. Bruk den som står i Sneisen/Mostadmarka sentrum. Ved trearmet kryss (merket med bussikon på vårt kart), følg veien mot Venn i 70 meter, da står containeren på en asfaltert plass på høyre side.


  Heinfjordstua ligger fint til i kupert skogsterreng ved nordenden av Store Drakt-sjøen. I 1966 begynte koiestyret i NTHI å leie koia av Meråker Brug A/S, og kjøpte den så i 1980. Tidligere var dette husly for tømmerhoggere og hester, men nå hender det at helt andre tømmermenn rår grunnen. Det kom imidlertid ikke så mange hester på koietur. Høsten 1987 ble stallen ombygd til badstu, og dermed var det igjen livlig der inne. Denne brant dessverre ned vinteren 2008 og koiegruppa har i løpet av 2008/2009 brukt mye tid og arbeid for å bygge den opp igjen. Større, finere og varmere enn noen gang før!

  Livlig kan det også bli rundt bordene i stua. Her er det ikke noe problem å avvikle festmiddag for 20-25 mennesker. Etterpå kan en ta ned gitaren fra veggen og dra i gang en allsang, eller kanskje spille opp til dans? Heinfjordstua har plass for de fleste aktiviteter. Koia er registrert for 25 personer, fordelt på fem brede benker i stua, 2x5 plasser i køyesenga på soverommet samt ti på loftet. Hva med en klassefest?

  Heinfjordstua er ikke bare en koie for inneaktiviteter. Tunet er velegnet for utearrangementer, og svaberget rett nedenfor koia er en ypperlig badeplass. Det er et rikt fugleliv rundt sjøen og mye orrhanespill om våren. Om ikke orrhanen kommer i din vei, finner du i stedet kanskje en fin fiskeplass som gir deg noe å legge på grillen mens du nyter kveldsola på svaberget.

  Selbukåten-Heinfjordstua er en mye gått koie-til-koie-rute, spesielt til dugnadsfesten hvert år! Ruten geleider en gjennom mang en trøndersk myr, noe som på senhøsten kan være en utfordring både fysisk og psykisk.

  NB: Vi har fått en del naboklager i det siste på grunn av tyvlåning av båt, dette er ikke greit! Vi vil gjerne beholde vårt gode forhold til hyttenaboene våre.


  Veibeskrivelse

  En fin måte å komme seg til Heinfjordstua på om sommeren er å sykle. 35 km bør gå fint på et par timer, forutsatt at man ikke faller for fristelsen til å ta en dukkert i Foldsjøen.

  Bussen tar man fra Trondheim til Selbu over Selbustrand, husk å sjekke returreisen! En hopper av ved Sneisen før man fortsetter etter bussen over brua. Ta til høyre gjennom et gårdstun og følg veien forbi Vollen. Etter brua lengst sør i Foldsjøen tar en til venstre. Hundre meter lenger bort går det en bomvei opp til høyre. Nøkkel til bommen er ikke til utlån. Om vinteren blir ikke bomveien brøytet, slik at ski kan være et greit fremkomstmiddel de siste par kilometrene. Koia er lett synlig fra enden av bomveien.


  Utdrag av koiematrisa

  Tabellen kan scrolles sidelengs.

  FACTS Senge-
  plasser
  Bord-
  plasser
  År Terreng Sykkel Topp-
  tur
  Jakt/
  Fiske
  Gitar Vaffel-
  jern
  Spesialiteter
  Heinfjordstua 25 25 1966 S x - -/x x x gass, badstue, stekeovn

  REISE-
  TID
  Privatbil Offentlig transport
  Kjøre-
  tid
  Sommer Vinter Trans-
  port
  Kjøre-
  tid
  Sommer Vinter
  Gang-
  tid
  Total
  reise
  Gang-
  tid
  Total
  reise
  Gang-
  tid
  Total
  reise
  Gang-
  tid
  Total
  reise
  Heinfjordstua 1:00 0:30 1:30 0:30 1:30 buss 1:00 1:00** 2:00 1:00** 2:00

  TRANS-
  PORT
  Alt. Transport Rute over Avstigning
  Heinfjordstua 1

  Lokalbuss 38
  Skolebuss 385
  Trondheim - Hommelvik
  Hommelvik - Sneisen
  Hommelvik
  Sneisen

  Sjekk Koiematrisa for mer informasjon og sammenligning med andre koier.

  Parkering

  Sommers- og vinterstid: Parkeringsplass foran bommen ved Foldsjøen. Det er mye trafikk (tømmertransport og privatbiler) på bomveien hele året. Parker slik at du ikke hindrer dette!