• <?$vis_koienavn?>

  Mevasskoia

  Vanskelighetsgrad (les mer)
  et lite stykke å gå, lett å finne

  Kilde: yr.no

  Koiebeskrivelse

  Vi har bygget ny koie på Mevass, en byggesetthytte fra Ål-hytta. Koia åpnet for utleie 15. oktober 2021. Les mer om Ål-hytta på aalhytta.no.

  Husk å ta med alt søppel tilbake til Trondheim eller til hytterenovasjonscontainer!


  Mevasskoia ble kjøpt i juli 2018 og inngikk i koienettet fra september 2018. Koia er lett tilgjengelig med kollektiv transport og ligger naturskjønt til ved Mevatnet. Ved bredden av vannet ligger det et båthus som inneholder både en båt og en kano. For å låse opp låsen på båthuset bruker du koienøkkelen.

  På Mevasskoia kan man sitte i stua og spille kort, fiske i Mevatnet, plukke bær i skogen og på myrene i nærheten eller gå på topptur. Mevasskoia er et godt utgangspunkt for koie-til-koie-tur til Fosen, denne turen tar cirka 1 time hver vei. Det ble bygget ny koie på Mevass i 2021. Koia er et byggesett fra Ål-hytta, med 16 sengeplasser fordelt på soverom og hems, og 18 sitteplasser. Ovnen er overdimensjonert, så man trenger ikke så mye ved for å få varmen i koia.

  Bare et steinkast unna Mevasskoia ligger Mevassetra, som i juli måned er åpen for besøk. Her kan man kjøpe tradisjonsrik setermat, og man kan hilse på dyr. Mer informasjon på hjemmesiden til Mevassetra.


  Veibeskrivelse

  Med bil følges Fv 715 Fra Trondheim via fergestrekningen Flakk-Rørvik til Vanvikan. Videre Fv 755 omtrent til stedet Sæther. Her svinger man av til venstre inn på grusvei og parkerer på skiltet parkeringsplass etter cirka 100+200 meter. Følg deretter traktorvei til Mevassætra. Nå har vi ryddet ny sti som går på oppsiden av sætra, slik at man kommer ned til koia fra oversiden. Ved sætra står det to NTNUI-skilt ned mot koia.

  Ved kollektivtransport anbefales hurtigbåt fra Trondheim hurtigbåtterminal til Vanvikan. Hurtigbåten har plass til noen sykler. Videre kan man sykle nordøstover langs fv 755 til Aksnes eller til Flatavegen (bilparkeringen). Fra Aksnes kan man gå via Fosenkoia (cirka 2 timer), fra Sæther cirka 1 time (enklest). Til noen av hurtigbåtavgangene går det korresponderende buss langs fv 755.

  Da noe av veien går langs bilvei uten fortau anbefaler vi på det sterkeste at man tar med refleks / refleksvest!


  Utdrag av koiematrisa

  Tabellen kan scrolles sidelengs.

  FACTS Senge-
  plasser
  Bord-
  plasser
  År Terreng Sykkel Topp-
  tur
  Jakt/
  Fiske
  Gitar Vaffel-
  jern
  Spesialiteter
  Mevasskoia 16 18 2018 S/T - (x) -/x - x nybygget i 2021, gass, båt og kano

  REISE-
  TID
  Privatbil Offentlig transport
  Kjøre-
  tid
  Sommer Vinter Trans-
  port
  Kjøre-
  tid
  Sommer Vinter
  Gang-
  tid
  Total
  reise
  Gang-
  tid
  Total
  reise
  Gang-
  tid
  Total
  reise
  Gang-
  tid
  Total
  reise
  Mevasskoia 1:30 1:00 2:30 1:30 3:00 båt og buss 1:00 1:00 2:00 1:30 2:30

  TRANS-
  PORT
  Alt. Transport Rute over Avstigning
  Mevasskoia 1 Hurtigbåt, Buss nr 552 Trondheim - Vanvikan, Vanvikan - Flata Flata

  Sjekk Koiematrisa for mer informasjon og sammenligning med andre koier.

  Parkering

  Ved Flatavegen, pass på at du ikke er i veien for brøyting eller annen trafikk!