• <?$vis_koienavn?>

  Lyngli

  Vanskelighetsgrad (les mer)
  Lett å finne

  Kilde: yr.no

  Koiebeskrivelse

  Lyngli er dårlig isolert, og kan være vankelig å varme opp på vinteren! Pass på å ta med nok varme klær og varm sovepose!
  Veden står på parkeringsplassen.


  Vikig informasjon!
  1) Parker i grøftekanten LANGS MED fylkesveien, IKKE I EN OPPKJØRSEL! Vi har ikke en designert parkeringsplass til denne koia.
  2) Ikke gå over jordet ELLER igjennom saueinnhegningen på vei opp til Lyngli! Kart over stien til Lyngli finnes ved å gå på kartalternativer og så på Åpne i Google Maps.
  Koias koordinater: NORD 6989774.22 ØST 273017.72


  Lyngli ble kjøpt i juni 2016 og inngikk i koienettet fra august 2016 for å dekke et økende behov for koier lett tilgjengelig med kollektiv transport og som ikke krever spesielt gode ski- eller orienteringsferdigheter. Koia står på en tidligere husmannsplass som ble fraflyttet da husmannsfamilien emigrerte til Amerika. Tomten var ubebygd inntil koia ble bygget omtrent i år 1940, delvis med brukte materialer. Ved inngangsdøra er det innskrift som viser at de eldste delene er fra 1880-tallet!

  På Lyngli kan man sitte i stua og spille kort, plukke bær i skogen og på myrene i nærheten eller gå på topptur. Lyngli er et godt utgangspunkt for koie-til-koie-tur, enten til Taagaabu via Tåvåfjellet eller til Kråklikåten via grusveier og åpent myrterreng. Fra Kråklikåten er både Nicokoia og Lynhøgen i rekkevidde.
  Lyngli har 13 sengeplasser fordelt på eget soverom og stue med hems.
  Husk å ta med alt søppel tilbake til Trondheim!


  Veibeskrivelse

  Med bil følges E6 til Støren, deretter fylkesvei 30 mot Røros til Kotsøy. Ved Kotsøy tar man av til høyre mot Budal (NB: IKKE ta av ved den smale broen ved Rognes selv om det står Budal-skilt der også) og kjører i overkant av 5 km langs denne. Veien slynger seg oppover med vel 300 høydemeter stigning. Parkering på høyre side av veien etter at den bratteste stigningen er over (parkér fornuftig!). Herfra går det sti gjennom et husdyrbeite opp til koia, cirka 250 meter.
  Ved kollektivtransport tas buss eller tog til Kotsøy og man går opp langs bilveien mot Budal. Togstoppet er på motsatt side av elva i Kotsøy. Det kan være lurt å ta med sykkel på toget/bussen for en rask hjemreise ned bakkene til Kotsøy!
  Da mye av veien går langs bilvei uten fortau anbefaler vi på det sterkeste at man tar med refleks / refleksvest!


  Utdrag av koiematrisa

  Tabellen kan scrolles sidelengs.

  FACTS Senge-
  plasser
  Bord-
  plasser
  År Terreng Sykkel Topp-
  tur
  Jakt/
  Fiske
  Gitar Vaffel-
  jern
  Spesialiteter
  Lyngli 13 13 2016 S x x -/x x - gass, lenestol

  REISE-
  TID
  Privatbil Offentlig transport
  Kjøre-
  tid
  Sommer Vinter Trans-
  port
  Kjøre-
  tid
  Sommer Vinter
  Gang-
  tid
  Total
  reise
  Gang-
  tid
  Total
  reise
  Gang-
  tid
  Total
  reise
  Gang-
  tid
  Total
  reise
  Lyngli* 1:15 0:10 1:25 0:10 1:25 buss/tog 1:00 1:30 2:30 1:30 2:30

  TRANS-
  PORT
  Alt. Transport Rute over Avstigning
  Lyngli 1

  2
  Regionbuss 340

  Tog SJ
  Trondheim - Støren - Røros

  Trondheim - Røros
  Kotsøy

  Kotsøy

  Sjekk Koiematrisa for mer informasjon og sammenligning med andre koier.

  Parkering

  Sommerstid: Parkering på plass langs høyre side av veien mot Budalen, merket NTNUI. Parkér fornuftig slik at trafikk til boliger og jorder ikke hindres! Vinterstid: Her kan det være en utfordring å finne parkering, da vi må parkere i grøftekanten langs fylkesveien. Ta med en spade og måk plass!