• Flåkoia

  Vanskelighetsgrad (les mer)
  ikke langt fra vei, enkel å finne, lettgått terreng

  Kilde: yr.no

  Torsdag 02. des
  -5° Svak vind, 2 m/s
  Fredag 03. des
  -10° Laber bris, 6 m/s
  Lørdag 04. des
  -6° Frisk bris, 9 m/s
  Søndag 05. des
  -7° Laber bris, 8 m/s
  Mandag 06. des
  -9° Laber bris, 6 m/s

  Koiebeskrivelse

  Last ned PDFkart her
  NB! Det er for øyeblikket ingen båt på Flå, da vi holder på å reparere den!

  Ei februarnatt i 1984 brant det lystig inne ved store Damvatnet. Det var et trist syn som møtte ei gruppe AVH-studenter et par uker etterpå. En deformert ved-ovn stod enslig igjen i skogen, dekt av et par tommer snø. Tragedien var et faktum, Flåkoia fra 1968 var nedbrent. Gråt og tenners gnissel.

  Allerede samme høst var studentene igang med gjenreisinga, og i februar 1986 kunne det holdes innvielsesfest i ei staselig, lafta koie med torvtak. Flåkoia ligger idyllisk til på en liten odde på nordsida av vatnet. AVHI har avtalefesta fiskerett, båt og garn hører til, og som om ikke det var nok så åpnet det en flunkende ny badstue på Flå høsten 2011! Koia har 11 sengeplasser.

  På Flåkoia kan en sitte på taket og filosofere, ta en bayer, sanke bær og sopp i skogene omkring, eller bare synde i sommersolen. Vinterstid er Store Damvatnet attraktivt for isfiskere (det er massevis av røye og isbor finnes på koia), "ravrenne" de bratte liene ned mot vatnet eller brekke skia etter luftige svev.

  Spesiell merknad for Flåkoia:

  Flåkoia har egen søppeldunk, denne er låst og nøkkelen finnes på nøkkelknippet. Søppeldunken er merket med NTNUI KOIENE. I denne dunken skal bare restavfall, kompost legges i kompostbingen ved koia, glass skal taes med tilbake til Trondheim. Søppeldunken står ved siden av en trekasse ved broen en kjører over for å komme til koia, lett å finne.


  Veibeskrivelse

  Den vanligste adkomsten til Flåkoia er via vegen mot Samsjøen fra Lundamo, der man forøvrig går av dersom man benytter seg av buss. Kommer man til bommen på veien til Samsjøen har man kommet for langt. Rett etter et fiskeoppdrettsanlegg svinger man til venstre over brua og tar veien opp mot gården Breidlia. Følg denne veien omlag 2 km forbi gården (du skal passere ei ferist og en stor stålgarasje). Fra parkeringen ved de tidligere kraftlinjemastene (kun noe betong og gjerder som står igjen) er det en lett tur langs Talbergåsen til Damvatnet. Det er nå opparbeidet en vei som går videre helt inn til Damvatnet. Denne veien kommer ned på hovedveien ca 50 meter bortenfor kraftlinjemastene (U-sving) og er merket med et skilt 'Ordertjernåsen'. Veien er relativt dårlig og anbefales ikke for de med fin bil. Husk å betale bompenger for denne veien.

  Hvis en går på ski er det lettest å følge myrene rett nordover der veien går før du dreier nordvest til du treffer sørsiden av Damvatnet. Gå ikke over isen uten å forsikre deg om at den er trygg, og pass på utløp.

  Vinterstid er det ofte brøytet inn til stålgarasjen. Det er kun lov å parkere ved garasjen i helgene. Vis hensyn ved valg av parkeringssted, ikke sperr for garasjeportene og tømmerdrifta i området!


  Utdrag av koiematrisa

  Tabellen kan scrolles sidelengs.

  FACTS Senge-
  plasser
  Bord-
  plasser
  År Terreng Sykkel Topp-
  tur
  Jakt/
  Fiske
  Gitar Vaffel-
  jern
  Spesialiteter
  Flåkoia 11 14 1968 S x - -/x x - gass, badstue

  REISE-
  TID
  Privatbil Offentlig transport
  Kjøre-
  tid
  Sommer Vinter Trans-
  port
  Kjøre-
  tid
  Sommer Vinter
  Gang-
  tid
  Total
  reise
  Gang-
  tid
  Total
  reise
  Gang-
  tid
  Total
  reise
  Gang-
  tid
  Total
  reise
  Flåkoia 1:00 0:15 1:15 0:45 1:45 buss/
  tog
  1:00 2:00 3:00 2:00 3:00

  TRANS-
  PORT
  Alt. Transport Rute over Avstigning
  Flåkoia 1

  2
  Regionbuss 340

  Tog SJ
  Trondheim - Støren - Røros

  Trondheim - Røros
  Lundabrua

  Lundamo

  Sjekk Koiematrisa for mer informasjon og sammenligning med andre koier.

  Parkering

  Sommerstid: Parkering ved de tidligere kraftlinjemastene eller eventuelt i enden av veien, like ved koia.
  Vinterstid: Parkering ved stålgarasjen.