Et naturlig knutepunkt mellom studenter, bedrifter og institutt innen bergfag

Vi knytter kontakt og skaper verdi for bransjen

Nyheter

Her vil du finne de siste nyheter relatert Bergringen.

Bergdagen 2018

08.11.2018

Tirsdag 14.November ble bergdagen nok en gang arrangert. Her presenterte 20 industripartnere seg for over 130 studenter!

Fire flinke studenter fikk i år tildet den prestisjetunge Bergprisen. To representanter fra 2017 og to fra 2018

Turen gikk etterpå for de fleste til El-kantinen. Her hadde Norsk bergforening spandert på med Tapas. Klikk her for å finne ut mer om bergdagen, les om vinnerne av bergprisen og sjekk samtidig ut IGP sine hjemmesider. IGP legger ut aktuelle nyheter fra industrien og NTNU med jevne mellomrom.

InfomØte med 1. Klasse

17.09.2018

Bergringen ønsker nye 1. Klassinger velkommen til Gløshaugen. Og ikke minst til bergindustrien!
Uteksaminerte studenter tokk turen for å fortelle om sin studietid og om hvordan deres møte var med arbeidslivet.

Det var bra oppmøte av både 1. klassinger og foredragsholdere. Og etterpå ble det servert mat og drikke til alle som møtte opp.

Bergringen inviterer til Bergdagen, 14.11.2017

27.09.2017

Tirsdag 14. november kl. 14:00-17:00 arrangeres Bergdagen 2017 i oppredningshallen på Bergbygget på Gløshaugen. Her vil bedrifter fra bransjen være representert på stands, klare for å møte deg som student på Tekniske Geofag eller Geologi Realfag!
Bergdagen vil gi deg en unik mulighet til å komme i kontakt med relevante bedrifter. Det vil være en god arena hvis du skal søke sommerjobb eller jobb, skaffe prosjektoppgave eller masteroppgaver, eller du bare ønsker bli bedre kjent med bransjen.

Se eventen her!

Nytt nyhetsbrev fra norsk bergindustri

01.09.2017

FÅ med deg årets høstmøte i norsk bergindustri!

I det siste nyhetsbrevet finner du info om påmelding til årets høstmøte, mineralstatistikken fra 2016 og mineraldebattten fra Arendalsuka. Flere saker finner du og!

Hele nyhetsbrevet finner du her!
Infomøte for 2. klasse i regi av Bergringen

01.03.2017

I forbindelse med valg av studieretning inviterer Bergringen til informasjonsmøte Tirsdag 14. Mars. kl.16.15! Informasjon om møterom kommer.

Hit vil det komme unge presentasjonsholdere innenfor retningene berggrunns- og ressursgeologi, ingeniørgeologi og miljøgeologi. Presentasjonene vil inneholde gode historier fra studietiden og arbeidslivet, samt informasjon hva man kan forvente seg å jobbe med etter endt utdanning innenfor Tekniske Geofag og Geologi Realfag.

Etter presentasjonene vil det bli servert drikke og pizza! Sett deg på attending på facebook arrangementet:

Se eventen her!

Vi gleder oss til å se deg 14. mars!

Bergringen inviterer til Bergdagen, 14.02.2017

25.01.2017

Tirsdag 14. februar kl. 14:00-17:00 arrangeres Bergdagen 2017 i oppredningshallen på Bergbygget på Gløshaugen. Her vil bedrifter fra bransjen være representert på stands, klare for å møte deg som student på Tekniske Geofag eller Geologi Realfag!
Bergdagen vil gi deg en unik mulighet til å komme i kontakt med relevante bedrifter. Det vil være en god arena hvis du skal søke sommerjobb eller jobb, skaffe prosjektoppgave eller masteroppgaver, eller du bare ønsker bli bedre kjent med bransjen.
Selve Bergdagen er et åpent arrangement. Det er derfor ingen påmelding til dette, men sett deg gjerne på attending på Facebook:

Se eventen her!

Etter arrangementet i oppredningshallen inviterer Norsk Bergforening (NBF) til mingling og tapas i Elektro-kantina kl. 17:30, sammen med representanter fra bedriftene. Her er det begrenset med plasser, meld deg på i dette skjemaet:

Påmelding her!

Vi gleder oss til å se deg på Bergdagen 2017!

Bergringen inviterer til infomøte for første klasse, 27. september 2016

22.09.2016

Når høsten står for døren har også de nye studentene kommet seg på plass i Trondheim. Bergringen inviterer til infomøte for første klasse så geologistuderende kan få et innblikk i hva som venter dem etter endt studietid. Det vil være presentasjoner og mingling med pizza og drikke på Geologibygget i G1 førstkommende tirsdag. Vi ønsker alle førsteklassinger velkommen. Se eventen på våre Facebooksider.

Bergdagen 2016

22.02.2016

Bergringen vil takke alle oppmøtte, både studenter og bedrifter for det hyggelige samværet på Bergdagen 2016. 18 ulike bedrifter og langt over 100 studenter som tok vegen til Oppredningshallen denne dagen. Etter at alle hadde fått muligheten til å bli bedre kjent med bransjen, var det utdeling av Bergprisen. Prisene for beste masteroppgaver ble gitt til Hans Jørgen Kjøll og Mari Helen Riise. Etterpå var det trekning av Midtbykortet på 1000kr før det ble servert tapas kombinert med mingling i Kjelkantina. Bergdagen var som alltid kjempehyggelig!

Utdeling av Bergprisen 2016, som gikk til Mari Hlen Riise (t.v.) og Hans Jørgen Kjøll (på Skype via Oslo).

Bergdagen i morgen

01.02.2016

I morgen, tirsdag 2. februar kl 14:00-17:00, er det duket for Bergdagen 2016 i oppredningshallen på Bergbygget. Da står bedriftene klare for å møte deg som student ved Tekniske Geofag og Geologi Realfag! Det vil bli servert forfriskninger som lett fingermat og drikke gjennom dagen. I tillegg vil det bli arrangert loddtrekning, og du kan være med i trekningen av Midtbykortet til en verdi av kr. 1000!

Har du meldt deg på mingling og tapas etter Bergdagen, husk at det starter kl. 17:30 i Kjelkantina! Vi gleder oss til å se deg på Bergdagen i morgen!

Ekskursjon til Sydvaranger og Tana for 2. klasse

25.04.2015

20.- 22. april arrangerte Bergringen tur til Sydvaranger Gruve AS og Elkem Tana for interesserte studenter i andre klasse Geologi Realfag og Teknsike Geofag. Dette var et fint avbrekk fra skolebenken, og her fikk de et innblikk i gruveindustrien og se hvordan noe av gruvedriften foregår.

Turen startet tidlig på morgenen den mandag 20. april sammen med professor Charlie Li. Etter ankomst i Kirkenes ble alle hentet leiebiler og kjørt til Sydvaranger Gruve. Etter en fin omvisning overnattet følget på Ildtoppen, ikke langt fra Austertana. Neste dag gikk turen videre til Elkem Tana for ny omvisning. Natt til 22. april overnattet NTNU-gjengen på Sollia Gjestegård i Kirkenes før følget satt kursen tilbake til Trondheim.

Dette var en fin og lærerik tur for studentene og vi vil gjerne takke Sydvaranger Gruve og Elkem Tana for at de tok i mot oss.

Se bildene fra turen her

Bergringen søker ny studenrepresentant

09.04.2015

Som studentrepresentant vil du få god kontakt med bransjen. Det er en unik mulighet til å bygge nettverk! Studentenes arbeidsoppgaver vil være å drifte hjemmesiden (www.bergringen.no), arrangere informasjonsdag for 1. klasse, delta på bergdagen og møter/arrangementer. Det er viktig at du har evne til å ta initiativ og se nye tiltak som Bergringen kan jobbe med. Stillingen er lønnet.

Har du lyst til å engasjere deg innenfor studiet ditt, anbefaler vi deg å søke som studentrepresentant i Bergringen. Vi ønsker primært at du går i 2. til 4. klasse Geologi Realfag, dette for å at begge studieretninger skal representeres, men oppfordrer andre også til å søke.

Søknad sendes til: webmaster@bergringen.no innen 26 april.

I søknaden kan du gjerne skrive om hvorfor du vil bli vår nye studentrepresentant og fortelle om deg selv.

Ta gjerne kontakt med nåværende studentrepresentanter, Kim Rune B. Grannes og Martin Holter, hvis du lurer på noe: kim.rune.grannes@gmail.com eller maholt@stud.ntnu.no

Bergprisen 2015

17.03.2015

Under Bergdagen 12.03.2015 ble Magni Larsen Vestad og Giulio Viola hedret som vinnere av Bergprisen 2015! De fikk prisen for årets "beste masteroppgave for Tekniske Geofag og Geologi realfag" og "Ekstraordinære undervisnings- og veiledningsprestasjoner" i 2014.

Magni Larsen Vestad fikk prisen for masteroppgaven "«Analysis of the Deformation Behavior at the Underground Caverns of Neelum Jhelum HPP, Pakistan»"

I nominasjonene fra studentene var Giulio Violas evne til å forelese på ett høyt faglig nivå med entusiasme og hans evne til å inspirere studenetene lagt vekt på.

Se bildene fra utdelingen her

Bergringen søker ny studentrepresentant

20.12.2012

Bergringen søker ny studentrepresentant til etter jul. Denne stillingen er en unik mulighet til å bygge nettverk. Hvis dette er noe for deg kan du lese mer her.

Les mer

Temamøte hos Klif i Oslo

16.10.2012

Klif arrangerer Temamøte i Oslo den 21. og 22. november. Tema denne gang blir vanndirektivet og massehåndtering.

Les mer

Fjellsprengningskonferansen 2012

11.10.2012

Den 22. og 23. november holdes den årlige Fjellsprengningskonferansen. Yngres Nettverk arrangerer faglig samling 21. november. Dette er noe 4. og 5. klasse Tekniske Geofag og Geologi Master Ingeniørgeologi bør få med seg. Et begrenset antall studenter får økonomisk støtte fra Bergringen.

Les mer

Bedriftsbesøk til Verdalskalk AS

03.10.2012

Den 10. oktober arrangeres det et bedriftsbesøk til Verdalskalk AS i regi av Bergstuderendes Forening. Turen er gratis og har et begrenset antall plasser!

Les mer

En relevant sommerjobb

26.09.2012

Margrete, Eivind og Agnethe jobbet hos Norsk Stein i sommer. Du kan lese om deres opplevelser fra sommerjobben her. Bransjen ønsker flere studenter til neste sommer!

Les mer

Informasjonsmøte for 1. klasse

14.09.2012

Går du 1. klasse Tekniske Geofag eller Geologi Realfag og lurer på hva du kan bli etter endt studie? Da bør du melde deg på Bergring sitt årlige Informasjonsmøte den 27. september kl. 18:00. De som deltar får servert gratis pizza og forfriskninger etter presentasjonen.

Les mer

HØSTMØTE 2012

19.08.2012

Norsk Bergforening og Norsk Bergindustri arrangerer i år sitt høstmøte i Molde den 5. til 7. september. Dersom du ikke allerede har meldt deg på, er det lurt å gjøre det snart! Bergringen og Norsk Bergforening har bestemt at de dekker deltageravgiften og gir støtte til reise og opphold til inntil 10 studenter. For å få økonomisk støtte, send mail til webmaster@bergringen.no. NB! Bindende påmelding. Førstemann til mølla!

Les mer

Velkommen til NORDROCS 2012

21.07.2012

Den 18. til 21. september arrangerer Miljøringen den fjerde felles nordiske konferansen NORDROCS for forurenset grunn og sedimenter. Dette blir en ypperlig anledning til knytte nye faglige og sosiale forbindelser.

Les mer

Norsk Bergindustri Miljøkonferanse 2012

21.07.2012

Den 15. til 17. oktober inviterer Norsk Bergindustri til Miljøkonferanse på Clarion Hotell Oslo Airport. Årets miljøkonferanse fokuserer på såkalt BAT-BAP (hvordan vi kan identifisere og anvende best tilgjengelige teknologi og praksis) innenfor de ulike områdene hvor utfordringene møter oss i de daglige.

Les mer

MASTER - PHD KURS PÅ KJEØY I LOFOTEN

10.05.2012

Den 30. mai til 6. juni holdes det Master - PhD kurs verdt 5 ECTS på eksotiske Kjeøy i Lofoten. Dersom du ikke har eksamen og sommerjobben har enda ikke begynt, da er dette kanskje noe for deg!

Les mer

VÅRMØTE 2012

13.04.2012

Norsk Bergforening inviterer studenter ved IGB til Vårmøte 2012. Vårmøte arrangeres i Trondheim ved NTNU fra 14.-16.mai og vil bli holdt som et 3-dagers kurs i Evaluering av geologiske prosjekter. Påmeldingsfrist er 20.april.

Les mer

MILJØRINGEN, KLIF OG NGI INVITERER TIL KURS

23.03.2012

Den 25. og 26. april inviterer Miljøringen, sammen med Klif og NGI, til kurs i forskrift om opprydding i forurenset grunn og veileder for helsebaserte tilstander. Det er allerede mange påmeldte og miljøringen oppfordrer studenter til å melde seg på!

Les mer

PRESENTASJON FRA FJORÅRETS JOBBSØKERKURS

23.03.2012

Bergringen fikk desverre ikke anledning til å arrangere jobbsøkerkurs for sine studenter dette semesteret, vi beklager dette. Som et plaster på såret legger vi ut presentasjonen for fjorårets jobbsøkerkurs når vi fikk besøk av Kaleidoskopet.

Les mer

BRA OPPMØTE PÅ BERGDAGEN!

23.02.2012

Oppredningshallen i Bergbygget ble jevnlig besøkt av over 110 studenter fra både Tekniske Geofag, Geologi og Petrolem ved NTNU. Vi satte ny rekord i antall utstillere, hvor hele 30 bedrifter og organisasjoner sto på stand.

Les mer

BEDRIFTSPRESENTASJON

23.02.2012

Bedriftspresentasjon for studenter i Tekniske Geofag og geologi ved NTNU, hvor tema var samfunnsaksept og bærekraftig utvikling.

Les mer

MILJØRINGEN INVITERER TIL TEMAMØTE

22.02.2012

Den 13. mars inviterer Miljøringen til temamøte hos Klif i Oslo. Tema denne gang er Miljøutfordringer - forurenset grunn og sedimenter. Miljøringen oppfordrer studenter til å melde seg på!

Les mer

Bergringen på utdanningsmesse

09.02.2012

Standen til Bergringen ble godt besøkt av nysgjerrige og interesserte elever og studenter under utdanningsmessa i Trondeim Spektrum 2.-3.februar. Sjekk ut om du er vinner av quiz og en iPod nano!

Les mer

BERGDAGEN 2012

07.02.2012

Torsdag 16.februar fra kl.14.00-17.00 vil den årlige Bergdagen bli arrangert av Bergringen og IVT. Bergdagen er en UNIK mulighet for studenter til å komme i direkte kontakt med bedrifter og organisasjoner, skaffe seg jobb/sommerjobb eller få idè til masteroppgave.

Les mer

Bransjekveld med NFF

26.01.2012

Yngres nettverk i Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk(NFF) skal arrangere bransjekveld den 9.februar. Kvelden vil inneholde spennende foredrag om motivasjon og erfaringer. En fin mulighet for bergstudenter til å lære mer om bransjen.

Les mer

Nasjonalt seminar om hydrogeologi og miljøgeokjemi

16.12.2011

Norges Geologiske Undersøkelse(NGU) og Norsk hydrologiråd inviterer til seminar den 14. - 15. februar 2012. De ser gjerne at mange studenter deltar på seminaret og stiller derfor med gunstige studentrabatter.

Les mer

Miljøgiftkonferansen 2012

16.12.2011

Hva skal til for å stanse utslipp av helse- og miljøskadelige kjemikalier innen 2020? Hva trengs av forskning, virkemidler og organisering? Dette er hovedtemaet når Klif og Forskningsrådet inviterer til heldagskonferanse om miljøgifter 18. januar 2012.

Les mer

Høstmøte 2011

28.10.2011

Høstmøtet ble i år arrangert i Trondheim, 13.- 14. oktober. Årets hovedtema var, "Bergindustrien-En internasjonal bransje i Norge".

Les mer

Temasamling ved Yngres Nettverk og Fjellsprengningskonferansen ved NFF

16.10.2011

Den 24.-25. november arrangerer NFF Fjellsprengningskonferansen. Dagen før vil det bli holdt en temasamling i regi av Yngres Nettverk.

Les mer

Miljøringen inviterer til temamøte

16.10.2011

Miljøringen inviterer til temamøte hos Klif i Oslo den 02. november. Studenter oppfordres til å søke!

Les mer

Informasjonsmøte om bergindustrien

13.10.2011

Tre representanter fra bergindustrien forteller om sine erfaringer, sin karriere og alle de mulighetene geofaglig kompetanse gir.

Les mer

Miljøringen tilbyr kurs i forskrift om opprydding i forurenset grunn

05.09.2011

Fem studenter har mulighet til å delta på Miljøringens kurs der deltakeravgiften vil bli dekt.

Les mer

Unik mulighet for masterstudenter innen mineralproduksjon

20.06.2011

Norsk Bergforening ønsker å invitere masterstudenter som er interessert i å fronte sitt eget arbeid i det nye tidsskriftet "Mineralproduksjon".

Les mer

Miljøringens temamøte 7. og 8. juni 2011

19.05.2011

Miljøringen inviterer til temamøte i Fredrikstad der ti studenter får gratis deltakelse.

Les mer

Tilbud for miljøstudenter!

05.04.2011

Visste du at studenter ved Miljø- og hydrogeologi får gratis deltakelse ved Miljøringens temamøter?

Les mer

Få søkere til NTNU-stiftelsene

21.03.2011

Visste du at det finnes et fond for studier og forskning innen malmgeologi?

Les mer

Jørgen (23) vant iPod Touch på Bergdagen

22.02.2011

Tirsdag 15. februar 2011 arrangerte Bergringen i samarbeid med Institutt for geologi og bergteknikk den årlige Bergdagen.

Les mer

VELKOMMEN TIL BERGDAGEN 2011

10.02.2011

Tirsdag 15. februar arrangeres Bergdagen i Oppredningshallen i Bergbygget. Se hvilke bedrifter som er aktuelle for deg!

Les mer

BERGRINGEN ARRANGERER JOBBSØKERKURS

25.01.2011

I forkant av Bergdagen 15. februar arrangerer Bergringen jobbsøkerkurs for geologistudenter...

Les mer

SJEKK JOBBANNONSENE NÅ!

13.01.2011

Tilbud om sommerjobber og faste stillinger for 2011 er startet å komme inn...

Les mer

infomØte for fØrsteklassinger

23.08.2010

Onsdag 8. september kan 1. klassinger ved Tekniske geofag og Geologi realfag få vite hvilke arbeidsoppgaver en kan som geolog

Les mer

Ny logo og hjemmeside

07.08.2010

Med nye hjemmeside og design ønsker Bergringen å få et mer brukervennlig og moderne utseende...

Les mer

Informasjonsvideo ved NTNU

13.01.2009

Bergringen har i samarbeid med Institutt for geologi og bergteknikk produsert en informasjonsvideo for studiet Tekniske geofag ved NTNU.

Trykk her for å se videoen

Bergdagen 2018
© 2017 Bergringen    Alt innhold er kopibeskyttet i henhold til norsk lov om opphavsrett    webmaster@bergringen.no    Nettsider av Designbyrået Sjursendesign