NTNUI Koiene

Koiegruppa drifter og administrerer 23 koier rundtomkring i den trønderske naturen. På nettsidene finner du informasjon om koiene, hvordan de kan leies og mye, mye mer.

Koiemøte, mandag 20. oktober

Neste koiemøte blir mandag den 20. oktober kl. 19.30, på idrettsbygget Gløshaugen. Gå inn til høyre ved resepsjonen. Vi ønsker alle velkommen som er interessert i koiene og har lyst til å bli kjent med oss og driften av koienettet. Etter møtet blir det som vanlig kake og koieprat.

Koiestyret søker nye medlemmer!

Fra og med koieåret 2015 er det et behov for å etterfylle rekkene i koiestyret. Følgende stillinger er ledige:

Koiesjef - Leder for koiegruppa, styrer flokken og representerer utad
Infosjef - Oppdaterer nettsida, og sørger for at folk vet hva som skjer
Vedsjef I - Organiserer veddugnader. Kjenner til kart, motorsag og øks

Dersom du er nysgjerrig på hva koiestyret driver med, eller har spørsmål om hva vervene innebærer; kom på koiemøte! (se over).
Et verv i koiestyret innebærer å bli kjent med masse hyggelige folk og å gjøre en jobb hvor man ser konkrete resultater av nedlagt arbeid. Koiestyret forvalter en del av NTNUI sitt tilbud som brukes (og nytes) av flere tusen studenter årlig, det vil vi ha med deg på å gjøre!
I tillegg til å jobbe med koiene, koser vi oss også på koietur. Ta en titt på turbildene våre for å se litt hva slags turer vi liker aller best.

Den nye Stakkslettbua er ferdig!

Hu&Hei!

Arbeidet med bygginga av Stakkslettbua er nå fullført, og koia er åpnet igjen. Vi har trivdes godt med bygginga, og nå vil vi at dere skal hygge dere like mye med å bruke den! Turterrenget er som alltid like upåklagelig, og det er fortsatt noen blåbær igjen.

Sommerdugnad på Stakkslett, 31. mai til 8.juni.

Når eksamen er unnagjort og sommeren er på vei innover landet, setter vi nok en gang nesa i retning Vinjeøra for å ta i ett tak.

Koienettets nyeste byggverk skal ferdigstilles. Etter 4 uker forrige sommer, en drøss helgedugnader og en masse dugnadstimer i planlegging på kveldstid skal det bli bra å klargjøre koia for åpning til høsten.
Dette vil vi at DU skal være med på! Fyr løs om du har noen spørsmål, eller ta kontakt med Margrete (margretb(at)stud.ntnu.no) for påmelding. Det kommer også informasjon på facebook .

Angående det praktiske:
- Man trenger ikke være med hele perioden, det går fint å melde seg på bare for deler av dugnaden.
- Koiegruppa stiller med mat til alle måltider under dugnaden, si ifra om det er noe du ikke kan spise ved påmelding.
- Transport: Det går buss fra Trondheim til Vinjeøra, vi organiserer henting og transport opp til koia fra bussen.

Oppdatering fra Stakkslett

Helga som var hadde vi en helgedugnad på Stakkslett igjen. Prosjektet har pågått en stund nå, og vi er veldig fornøyde med resultatet så langt!
I helga nå ble det blandt annet snekret sammen litt møbler inne på koia. Vi har også fått revet den gamle koia helt ned. Utendørs gjenstår nå planering og organisering av uteområde. Inne har vi fortsatt både noen detaljer og finpuss igjen.

Dette arbeidet er planlagt å gjøre i løpet av en ny sommmerdugnad! Men info kommer senere, men det er snakk om ca én uke rett etter eksamensslutt.

Bli-kjent-tur med koiestyret

NTNUI Koiene inviterer til bli-kjent-tur til nydelige Vekvessætra! Ønsker du å bli litt bedre kjent med koienettet og hvordan dette driftes? Ønsker du å komme deg ut på tur i fantastisk vinterlandskap? Aldri vært på koietur?! Bli med da vel!

Avreise blir fredag 24. januar med retur 26. januar og koia ligger på fjellet litt nord for Oppdal. Vekvessætra er en av koienettes største og flotteste perler og er et perfekt sted å starte sankingen av de 23 koiene. Det vil ikke bli noen ekstremtur, her legger vi vekt på konkurranser og hyttestemning, men man må ha ski og en sovepose som tåler hyttetur på vinteren.
Turen er i første omgang åpen for studenter som ikke har kommet så langt i studieløpet (1.-3.klasse). Om du ønsker å bli med eller spørsmål så send en epost til egbeh92(at)hotmail.com. Vi har begrenset med plasser så ikke nøl med påmelding!

Vinner koierapport-konkurranse

Vi gratulerer Samantha Peverill med å ha vunnet høstens konkurranse for beste koierapport!
Det blir ny runde nå i vår, kanskje kan du også vinne?

Det trekkes en vinner blant de beste koierapportene hvert semester, vinneren får en forhåndsreservasjon.

Glad i å være ute? Les mer om koiene!

Koiene er et flott tilbud for turglade studenter! Vi tilbyr 23 koier som du kan leie og dra på tur til med en vennegjeng. Det finnes koier fra 2 til 25 sengeplasser, de er fordelt over hele Trøndelag og overnatting koster ikke mer enn 30kr natta for NTNUI-medlemmer. Høres dette ut som en god deal? Sjekk ut linkene til venstre og bli kjent med koienettet!

Koiegruppa er også et veldig sosialt tilbud for deg når du har lyst til å møte andre som er like glad i å være ute. Vi møtes annen hver uke for å diskutere drift og vedlikehold av koienettet og drar på flere koieturer i semesteret. Sjekk ut dato for neste koiemøte lenger ned på siden eller turprogrammet for mer informasjon. Velkommen skal du være! :)

NY! Forlenget reservasjonsperiode fra høsten av

For å forsøke å legge bedre til rette for planlegging av koieturer, innfører koiegruppa fra og med semesterstart en endring i reservasjonssystemet. Reservasjon foregår fortsatt på Akademika Bokhandel, men fra høsten av vil det bli mulig å reservere koier én uke lenger frem i tid.

Der man tidligere kun hadde mulighet til å reservere koier til førstkommende helg når en reservasjonsperiode åpnet onsdag morgen, vil man nå kunne reservere også helgen etterpå. Vi håper dette bidrar til mer forutsigbarhet for brukerne, og fører til at flere bruker koiene. Husk at det også er mulig å bruke koiene på ukedager!

Veddugnader på koiene høst 2013

Hvis dere interessert i å dra på en veddugnad denne høsten sender dere en mail om dette til koiene-veddugnad(at)list.stud.ntnu.no. Spesifiser koieønske(r) og omtrentlig hvor mange personer dere tror dere kan stille med.
Premieringen for å dra på veddugnad er som vanlig 1 forhåndsreservasjon. I tillegg får vinneren av den årlige veddugnadskonkurransen 1 gratis koietur.

Vi trenger fortsatt grupper til veddugnader på følgende koier:

 • Holvass
 • Rindalsløa
 • Taagaabu

Vi bygger ny koie til sommeren, og trenger DIN hjelp!

NTNUI Koiene skal i løpet av sommerferien bygge en ny koie, og søker engasjerte dugnadsarbeidere til å hjelpe oss med å realisere prosjektet.

Dagens Stakkslettbu er i dårlig stand og skal derfor rives og erstattes av en helt ny koie som blir stående like ved siden av. Koia blir utelukkende bygget vha. dugnadsinnsats, og vi trenger kvinner og menn med tæl og vilje til å hjelpe oss! Vi trenger hjelp både fra folk med en del snekkererfaring og fra de som ikke har så mye bakgrunn i hyttebygging. Hvis du ønsker å være med, så kan du allerede nå forsøke å legge opp sommerferien/sommerjobbinga etter dette. Det vil bli satt av to uker til dugnadsjobbing like etter eksamensslutt i juni, og to uker i forkant av semesterstart i august, i tillegg til litt helgejobbing utover våren. Følgende datoer blir det dugnader:

 • 30. mai - 2. juni
  (grunnarbeid)

 • 7.-23. juni
  (bygging)

 • 2.-18. august
  (bygging)

Dette blir et stort prosjekt, det er hele 30 år siden forrige gang en koie ble bygd fra bunnen av, så her har du en unik mulighet til å være med på å skrive dugnadshistorie. Under dugnadene blir det naturlig nok mye jobbing, men trivsel står alltid i fokus, vi tør love at du ikke vil angre om du blir med. Koiegruppa vil organisere transport under dugnadene, og all mat vil bli dekket. Det er opp til hver enkelt hvor lenge man vil være med, det er ikke krav om å være der en hel periode. Dugnadsdeltagerne vil lære mye om praktisk arbeid, oppleve et suverent fellesskap og sitte igjen med minner som varer livet ut.

Spørsmål og påmelding:
koiene-sommerdugnad(at)list.stud.ntnu.no
Dersom du har erfaring av liknende prosjekt, skriv gjerne om det.

Velkommen skal du være!

Nytt system for snøskredvarsling i Trollheimen

NVE har i januar lansert et nytt system for snøskredvarsling i Norge som oppdateres fire ganger i uken. Koiestyret bruker dette varslet som vurderingsgrunnlag for snøskredfaren rundt Kamtjønnkoia.

Når faregraden for snøskred kommer opp i 3 (betydelig skredfare), vil koia bli stengt. Les mer under koiebeskrivelsen for Kamtjønnkoia om snøskredvarslingen og særreglene for koiereservasjon av Kamtjønnkoia om vinteren. Vi oppfordrer til å sjekke skredfaren før du legger ut på tur og ønsker en fin og trygg tur i vinterfjellet!

Koienes digitale koiebok

Vi har nå lansert koienes digitale koiebok på nettsidene våre. Skriv gjerne en liten kommentar fra turen du har vært på. Hvis du har noen morsomme historier å dele setter vi stor pris på å høre om dem.

Ta gjerne med en liten rapport om vær og føre også, spesielt om dere ikke kom frem/fant frem til koia. Dette er nyttig informasjon for neste gjeng som skal på koietur! Det er ingen skam å snu. Takk skal du ha!

NTNUI Koiene postkort til salgs

NTNUI Koiene har nå lansert egne postkort med diverse koiemotiver! Har du lyst til å fortelle venner eller bestemora om hvor bra du har det på koietur? Postkortene har kommet inn hos Akademika Gløshaugen og koster 6kr per kort. Løp og kjøp! :)

Litt info om koiegruppa

NTNUI har et stort antall koier (23 i skrivende stund) som ligger rundt om i den trønderske naturen, fra kysten til snaufjellet i Trollheimen. Disse koiene kan leies av alle NTNUI-medlemmer og de driftes og vedlikeholdes av NTNUI-koiegruppa.

Vervene i koiestyret er mye det samme som i andre NTNUI-grupper. Koiesjefen har det overordnede ansvaret, kasserer holder orden på det økonomiske og sekretæren fører møtereferater. I tillegg har vi noen gruppespesielle verv; vedsjefen har ansvar for at det til enhver tid er ved på koiene, matrisene (materialforvaltere) får inn ødelagt utstyr fra koiene, reparerer og sender ut nytt. I tillegg har vi en kakesjef. Dette er et hedersverv og vedkommende har ansvaret for at det alltid er med kake på koietur. Typisk for koiestyret er at det er en del "hangarounds". Dette er nye medlemmer som er med for å orientere seg litt før man kanskje tar et verv eller folk som kanskje har hatt et verv tidligere og som fortsatt er en del av miljøet. Til sammen utgjør koiestyret, og folkene rundt, koiegruppa.Den største delen av arbeidet legges ned i å vedlikeholde koiene. Hver høst arrangerer vi 4-5 dugnader hvor tilsvarende antall koier blir overhalt med maling, grønnsåpe og utbedringer der det trengs. I tillegg blir det typisk noen mindre dugnader i løpet av vinteren for å fikse spesifikke mangler (ny ovn, ny vindusrute, hente inn ved osv.). Men vinteren er i hovedsak tiden da vi drar på koietur for å slappe av og nyte naturen.

Det fins ingen generell karakteristikk av et koiegruppemedlem, men enkelte ting går igjen. Typisk glad i å være ute i naturen i vind og vær, men helst solskinn. Om kvelden foretrekkes tørr og varm koie med vedfyring fremfor fuktig telt med primusfyring og liggeunderlag. Videre er vi glade i å bygge og reparere. Med hammer, spiker og motorsag henter vi mange verdifulle erfaringer for senere omgang med tilsvarende. Det å drifte koienettet med planlegging, dugnadsturer og andre koieturer gjør at alle i gruppa blir godt kjent med hverandre noe som har resultert i lange vennskap, og et og annet kjærestepar.Koiegruppa ønsker alltid å bli større og vi vil gjerne ha flere medlemmer. Enten det er som deltager på koiemøter, dugnader, andre turer eller som styremedlem ønsker vi alle velkomne. Dersom du ønsker en utfordring er det nå ledige plasser i styret, sjekk oversikten over Koiestyret.

Hvis du er et utemenneske som ønsker å ta del i driften av koienettet, det sosiale miljøet, bruke motorsag, spise kake, sove i ei lun koie mens uværet raser utenfor, hører vi gjerne fra deg. Du kan enten dukke opp på ett av våre koiemøter (annonseres på nettsidene og koiene-info mailinglista), bli med på en koietur eller sende en e-post til:
koiene-informasjon(at)list.stud.ntnu.no.