NTNUI Koiene

Koiegruppa drifter og administrerer 23 koier rundtomkring i den trønderske naturen. På nettsidene finner du informasjon om koiene, hvordan de kan leies og mye, mye mer.

Reservasjonsperiode for påsken

Reservasjonsperioden for påskeferien strekker seg i år fra 2. april til og med 1. mai. Det betyr at du fra den 2. april kan reservere koier for hele denne perioden!

God tur!

Oppdatering fra Stakkslett

Helga som var hadde vi en helgedugnad på Stakkslett igjen. Prosjektet har pågått en stund nå, og vi er veldig fornøyde med resultatet så langt!
I helga nå ble det blandt annet snekret sammen litt møbler inne på koia. Vi har også fått revet den gamle koia helt ned. Utendørs gjenstår nå planering og organisering av uteområde. Inne har vi fortsatt både noen detaljer og finpuss igjen.

Dette arbeidet er planlagt å gjøre i løpet av en ny sommmerdugnad! Men info kommer senere, men det er snakk om ca én uke rett etter eksamensslutt.

Bli-kjent-tur med koiestyret

NTNUI Koiene inviterer til bli-kjent-tur til nydelige Vekvessætra! Ønsker du å bli litt bedre kjent med koienettet og hvordan dette driftes? Ønsker du å komme deg ut på tur i fantastisk vinterlandskap? Aldri vært på koietur?! Bli med da vel!

Avreise blir fredag 24. januar med retur 26. januar og koia ligger på fjellet litt nord for Oppdal. Vekvessætra er en av koienettes største og flotteste perler og er et perfekt sted å starte sankingen av de 23 koiene. Det vil ikke bli noen ekstremtur, her legger vi vekt på konkurranser og hyttestemning, men man må ha ski og en sovepose som tåler hyttetur på vinteren.
Turen er i første omgang åpen for studenter som ikke har kommet så langt i studieløpet (1.-3.klasse). Om du ønsker å bli med eller spørsmål så send en epost til egbeh92(at)hotmail.com. Vi har begrenset med plasser så ikke nøl med påmelding!

Vinner koierapport-konkurranse

Vi gratulerer Samantha Peverill med å ha vunnet høstens konkurranse for beste koierapport!
Det blir ny runde nå i vår, kanskje kan du også vinne?

Det trekkes en vinner blant de beste koierapportene hvert semester, vinneren får en forhåndsreservasjon.

Julekalenderquiz på Facebook

Om du velger å bli værende på lesesalen så sørger koiegruppa likevel for deg! Vi arrangerer i år en julekalender på facebook :) Så enkelt er det å delta:

- lik Koienes facebookside!
- finn et svar på dagens spørsmål (legges ut mellom kl. 9 og 10). Alle svar finnes et sted på Koienes hjemmeside.
- send svaret og facebook-navnet ditt til koiene-jul@list.stud.ntnu.no innen kl. 24 for å delta i trekking av dagens premie
- trykk på «lik» for å vise at du har funnet svar på dagens spørsmål
- en ukesvinner blir trukket av alle som har svart riktig i løpet av uken
- svar på flest mulig spørsmål innen 24.12 kl. 24 for å konkurrere om sluttpremien (gratis forhåndsreservasjon av valgfri koie for en valgfri helg).
- den med flest riktige svar vinner til slutt!

Alle vinnere offentliggjøres på facebooksiden og kontaktes på mail.

Reservasjonsperiode for juleferien

Vi gjør oppmerksom på at reservasjonsperioden for juleferien gjelder fra 4. desember til 16. januar. Det betyr at du fra 4. desember kan reservere koier til og med 16. januar.

Støtt NTNUI

Vi trives med idrettsklubben vår, støtt derfor gjerne NTNUI i Klubben i mitt hjerte!

Dugnad på Stakkslettbua September 2013

Helgen 27.-29. september dro 19 tur- og byggeglade dugnadsarbeidere på arbeidshelg til Stakkslettbua. Det ble snekret både innvendig og utvendig, i tillegg til at en ivrig rivegjeng jobbet med å gi den nye koia bedre utsikt ved å demontere den gamle (som står i veien). Vi fikk gjort det meste vi hadde planlagt å gjøre i løpet av helgen, men det er likevel nødvendig med flere dugnadshelger før koia er klar til å ta imot besøk.

Koiegruppa har siden i våres arbeidet med å bygge ei ny Stakkslettbu, og dette arbeidet begynner nå virkelig å vise seg! Den nye koia fremstår utvendig som veldig ferdig, og det er heller ikke så mye arbeid som gjenstår innvendig. Gamlekoia har blitt redusert til en stor platting med noen få svært luftige vegger, og restene av denne vil trolig forsvinne helt i løpet høsten.

Dugnad på Heinfjordstua September 2013

Litt utpå fredag ettermiddag ankom vi Heinfjordstua, 11 arbeidslystne studenter. Vi vasket og skrubbet vegger og dører, vinduer og karmer, bordplater og benkeplater. Gangen ble malt hvit, etter omfattende vasking, det samme ble et bord og kjøkkenbenken. I tillegg fikk dører og karmer tilbake sin opprinnelige hvitfarge, noe som virkelig gjorde susen! Gangen er nå blitt et mye lysere og triveligere sted. Båten på Heinfjord har i lang tid vært et kapittel for seg selv så vi angrep denne også. Hullet og sprekkene er nå tettet, nye redningsvester er blitt kjøpt inn i ettertid.

Når man er på Heinfjordstua er det ingen tvil hva tiden etter kake skal gå med til, badstua var alt god og varm. Vi hadde en knall tur, været var relativt snilt med oss, dugnadsdeltagerne var fantastisk flinke både til å jobbe og synge (to som spilte gitar også!) og vi fikk virkelig lært våre utenlandske venner om hu & hei-ånden, koiestemning og norsk natur!

Dugnad på Selbukåten August 2013

Det var en fin fredag, den siste i august, og det var klart for dugnad på Selbukåten. Ny ovn var anskaffet, og sterke skuldre fraktet den fra Vinsmyra til Korsmyra. Lørdagen kom med ekte dugnadsvær: jevn nedbør fra 9-16. Det satte ingen stopper for arbeidet som skulle utføres, og lyden av hammer og motorsag fylte skogen. Ovnen ble montert med nytt piperør, det ble snekret ny dør, og koia fikk et nytt lag med torv. Stemningen var god til tross for våte og meget gjørmete klær. Da det omsider sluttet å regne ble det middag, blåbærtur, bålkos og bløtkake.

Før hjemreisen satt vi opp et skikkelig vedreis, brant stort bål, nøt sola, og forsøkte så godt vi kunne å rengjøre koia. Når det går én buss hjem på søndagen er det en fordel å ha rett tidspunkt for når den går. Vi fikk testet hvor lett det er for seks stykker med store sekker å få haik... Men det gikk! Og Selbukåten er nå klar for mange nye år!

Glad i å være ute? Les mer om koiene!

Koiene er et flott tilbud for turglade studenter! Vi tilbyr 23 koier som du kan leie og dra på tur til med en vennegjeng. Det finnes koier fra 2 til 25 sengeplasser, de er fordelt over hele Trøndelag og overnatting koster ikke mer enn 30kr natta for NTNUI-medlemmer. Høres dette ut som en god deal? Sjekk ut linkene til venstre og bli kjent med koienettet!

Koiegruppa er også et veldig sosialt tilbud for deg når du har lyst til å møte andre som er like glad i å være ute. Vi møtes annen hver uke for å diskutere drift og vedlikehold av koienettet og drar på flere koieturer i semesteret. Sjekk ut dato for neste koiemøte lenger ned på siden eller turprogrammet for mer informasjon. Velkommen skal du være! :)

NY! Forlenget reservasjonsperiode fra høsten av

For å forsøke å legge bedre til rette for planlegging av koieturer, innfører koiegruppa fra og med semesterstart en endring i reservasjonssystemet. Reservasjon foregår fortsatt på Akademika Bokhandel, men fra høsten av vil det bli mulig å reservere koier én uke lenger frem i tid.

Der man tidligere kun hadde mulighet til å reservere koier til førstkommende helg når en reservasjonsperiode åpnet onsdag morgen, vil man nå kunne reservere også helgen etterpå. Vi håper dette bidrar til mer forutsigbarhet for brukerne, og fører til at flere bruker koiene. Husk at det også er mulig å bruke koiene på ukedager!

Veddugnader på koiene høst 2013

Hvis dere interessert i å dra på en veddugnad denne høsten sender dere en mail om dette til koiene-veddugnad(at)list.stud.ntnu.no. Spesifiser koieønske(r) og omtrentlig hvor mange personer dere tror dere kan stille med.
Premieringen for å dra på veddugnad er som vanlig 1 forhåndsreservasjon. I tillegg får vinneren av den årlige veddugnadskonkurransen 1 gratis koietur.

Vi trenger fortsatt grupper til veddugnader på følgende koier:

 • Holvass
 • Rindalsløa
 • Taagaabu

Vi bygger ny koie til sommeren, og trenger DIN hjelp!

NTNUI Koiene skal i løpet av sommerferien bygge en ny koie, og søker engasjerte dugnadsarbeidere til å hjelpe oss med å realisere prosjektet.

Dagens Stakkslettbu er i dårlig stand og skal derfor rives og erstattes av en helt ny koie som blir stående like ved siden av. Koia blir utelukkende bygget vha. dugnadsinnsats, og vi trenger kvinner og menn med tæl og vilje til å hjelpe oss! Vi trenger hjelp både fra folk med en del snekkererfaring og fra de som ikke har så mye bakgrunn i hyttebygging. Hvis du ønsker å være med, så kan du allerede nå forsøke å legge opp sommerferien/sommerjobbinga etter dette. Det vil bli satt av to uker til dugnadsjobbing like etter eksamensslutt i juni, og to uker i forkant av semesterstart i august, i tillegg til litt helgejobbing utover våren. Følgende datoer blir det dugnader:

 • 30. mai - 2. juni
  (grunnarbeid)

 • 7.-23. juni
  (bygging)

 • 2.-18. august
  (bygging)

Dette blir et stort prosjekt, det er hele 30 år siden forrige gang en koie ble bygd fra bunnen av, så her har du en unik mulighet til å være med på å skrive dugnadshistorie. Under dugnadene blir det naturlig nok mye jobbing, men trivsel står alltid i fokus, vi tør love at du ikke vil angre om du blir med. Koiegruppa vil organisere transport under dugnadene, og all mat vil bli dekket. Det er opp til hver enkelt hvor lenge man vil være med, det er ikke krav om å være der en hel periode. Dugnadsdeltagerne vil lære mye om praktisk arbeid, oppleve et suverent fellesskap og sitte igjen med minner som varer livet ut.

Spørsmål og påmelding:
koiene-sommerdugnad(at)list.stud.ntnu.no
Dersom du har erfaring av liknende prosjekt, skriv gjerne om det.

Velkommen skal du være!

Nytt system for snøskredvarsling i Trollheimen

NVE har i januar lansert et nytt system for snøskredvarsling i Norge som oppdateres fire ganger i uken. Koiestyret bruker dette varslet som vurderingsgrunnlag for snøskredfaren rundt Kamtjønnkoia.

Når faregraden for snøskred kommer opp i 3 (betydelig skredfare), vil koia bli stengt. Les mer under koiebeskrivelsen for Kamtjønnkoia om snøskredvarslingen og særreglene for koiereservasjon av Kamtjønnkoia om vinteren. Vi oppfordrer til å sjekke skredfaren før du legger ut på tur og ønsker en fin og trygg tur i vinterfjellet!

Koienes digitale koiebok

Vi har nå lansert koienes digitale koiebok på nettsidene våre. Skriv gjerne en liten kommentar fra turen du har vært på. Hvis du har noen morsomme historier å dele setter vi stor pris på å høre om dem.

Ta gjerne med en liten rapport om vær og føre også, spesielt om dere ikke kom frem/fant frem til koia. Dette er nyttig informasjon for neste gjeng som skal på koietur! Det er ingen skam å snu. Takk skal du ha!

NTNUI Koiene postkort til salgs

NTNUI Koiene har nå lansert egne postkort med diverse koiemotiver! Har du lyst til å fortelle venner eller bestemora om hvor bra du har det på koietur? Postkortene har kommet inn hos Akademika Gløshaugen og koster 6kr per kort. Løp og kjøp! :)

Litt info om koiegruppa

NTNUI har et stort antall koier (23 i skrivende stund) som ligger rundt om i den trønderske naturen, fra kysten til snaufjellet i Trollheimen. Disse koiene kan leies av alle NTNUI-medlemmer og de driftes og vedlikeholdes av NTNUI-koiegruppa.

Vervene i koiestyret er mye det samme som i andre NTNUI-grupper. Koiesjefen har det overordnede ansvaret, kasserer holder orden på det økonomiske og sekretæren fører møtereferater. I tillegg har vi noen gruppespesielle verv; vedsjefen har ansvar for at det til enhver tid er ved på koiene, matrisene (materialforvaltere) får inn ødelagt utstyr fra koiene, reparerer og sender ut nytt. I tillegg har vi en kakesjef. Dette er et hedersverv og vedkommende har ansvaret for at det alltid er med kake på koietur. Typisk for koiestyret er at det er en del "hangarounds". Dette er nye medlemmer som er med for å orientere seg litt før man kanskje tar et verv eller folk som kanskje har hatt et verv tidligere og som fortsatt er en del av miljøet. Til sammen utgjør koiestyret, og folkene rundt, koiegruppa.Den største delen av arbeidet legges ned i å vedlikeholde koiene. Hver høst arrangerer vi 4-5 dugnader hvor tilsvarende antall koier blir overhalt med maling, grønnsåpe og utbedringer der det trengs. I tillegg blir det typisk noen mindre dugnader i løpet av vinteren for å fikse spesifikke mangler (ny ovn, ny vindusrute, hente inn ved osv.). Men vinteren er i hovedsak tiden da vi drar på koietur for å slappe av og nyte naturen.

Det fins ingen generell karakteristikk av et koiegruppemedlem, men enkelte ting går igjen. Typisk glad i å være ute i naturen i vind og vær, men helst solskinn. Om kvelden foretrekkes tørr og varm koie med vedfyring fremfor fuktig telt med primusfyring og liggeunderlag. Videre er vi glade i å bygge og reparere. Med hammer, spiker og motorsag henter vi mange verdifulle erfaringer for senere omgang med tilsvarende. Det å drifte koienettet med planlegging, dugnadsturer og andre koieturer gjør at alle i gruppa blir godt kjent med hverandre noe som har resultert i lange vennskap, og et og annet kjærestepar.Koiegruppa ønsker alltid å bli større og vi vil gjerne ha flere medlemmer. Enten det er som deltager på koiemøter, dugnader, andre turer eller som styremedlem ønsker vi alle velkomne. Dersom du ønsker en utfordring er det nå ledige plasser i styret, sjekk oversikten over Koiestyret.

Hvis du er et utemenneske som ønsker å ta del i driften av koienettet, det sosiale miljøet, bruke motorsag, spise kake, sove i ei lun koie mens uværet raser utenfor, hører vi gjerne fra deg. Du kan enten dukke opp på ett av våre koiemøter (annonseres på nettsidene og koiene-info mailinglista), bli med på en koietur eller sende en e-post til:
koiene-informasjon(at)list.stud.ntnu.no.