NTNUI Koiene

Koiegruppa drifter og administrerer 23 koier rundtomkring i den trønderske naturen. På nettsidene finner du informasjon om koiene, hvordan de kan leies og mye, mye mer.

NTNUI koiene skal prøve å nå 10 000 overnatting iløpet av 2015, bli med å hjelp oss!

Reservasjonsperiode for påskeferien

Vi gjør oppmerksom på at reservasjonsperioden for påskeferien gjelder fra 25. mars til 16. april. Det betyr at du fra 25. mars kan reservere koier til og med 16. april. Akademika vil holde stengt i påskeferien så nøklene for koier booket i påskeferien må hentes senest 27. mars.

Kvernmovollen

Vi mister dessverre Kvernmovollen 22. mai, så hvis du vil besøke denne perlen før vi mister den, må du skynde deg!

Valentines på koiene

Lyst til å ha en litt annerledes Valentines feiring? Dra på koietur med en spesiell venn! Vi har hele 9 koier med 6 eller mindre sengeplasser (hvis du betaler for de sengeplassene du ikke bruker og, får dere koia helt for dere selv)

Koiemøte, mandag 9. mars

Neste koiemøte er mandag den 9. mars kl. 19.30, i dag blir møtet på Gløshaugen idrettsbygg, gå inn til høyre når du kommer inn i resepsjonen Vi ønsker alle velkommen som er interessert i koiene og har lyst til å bli kjent med oss og driften av koienettet. Etter møtet blir det som vanlig kake og koieprat.

Ekstermværet i Nord-Trøndelag

God kveld og godt nytt år! Det er meldt ekstemvær i Nord-Trøndelag i morgen og i overmorgen. Dette medfører også mye nedbør i Trondheimsområdet og varmere temperaturer. Så hvis du skal på koietur iløpet av de neste dagene, pakk varme klær og regntøy og følg nøye med på værvarslingen! God tur!

Neste semesters turer er nå lagt ut!

Nå er vårens turer lagt ut under turprogram, det er bare å melde seg på allerede nå, og glede deg til det nye semesteret!

Reservasjonsperiode for juleferien

Vi gjør oppmerksom på at reservasjonsperioden for juleferien gjelder fra 4. desember til 15. januar. Det betyr at du fra 4. desember kan reservere koier til og med 15. januar.

Iglbu trenger sårt en veddugnad

Begynner du allerede å bli lei av å lese til eksamen?
Det begynner å bli lite ved på koia vår Iglbu. Dette utgjør den perfekte mulighet for litt avkobling fra eksamensstresset. Kom deg ut på tur og gjør litt fysisk arbeid før eksamensperioden starter for fult!

Ta kontakt med vedsjefen (koiene-veddugnad(at)list.stud.ntnu.no)

Vi søker ny vedsjef!

Liker du å drive med motorsag og å være på tur i skog og mark? Har du lyst til å bli med å gjøre en innsats for studentmiljøet i Trondheim? Koiestyret søker nå en ny vedsjef, er dette deg?!

Ta kontakt med koiesjefen (jennymidtlyng(at)gmail.com) hvis du er intressert!

Badstutur til Flå 14.-16 november

Den 14. november var tiden endelig kommet for den årlige badstuturen. Vi ankom koia fredag kveld under stjerneklar himmel og med et par minusgrader i lufta. Ved ankomst ble det straks tatt initiativ til å fyre både i koia og badstuen. Imens temperaturen sakte men sikkert steg i badstua ble det stelt i stand mat til turens deltagere. Det viste seg å bli mer mat enn først antatt, men dette stoppet ikke sultne koiebrukere fra å skrape det meste av gryter og fat. Deretter bar det ut i badstua, hvor mesteparten av kvelden ble tilbrakt med prat og hygge, kun avbrutt av korte bad i det for anledningen relativt friske Stordamvannet. Lørdag fikk en rolig start med kaffe og frokost i bedagelig tempo, før det bar ut på tur i marka rundt koia. Flott vær, barmark og godt humør sørget for en vellykket dagstur. Lørdag kveld ankom flere gjester, og igjen ble det fyrt i badstue og laget mye og god mat. Med stemninga på topp bar det naturlig nok ut i badstuen igjen hvor sang, prat og et og annet bad innfridde forventningene til turen. Søndag ble koietrim iverksatt med bæring av stokker og saging og kløyving av ved. Driftige styremedlemmer tok også ansvar for å renske torvtaket for røtter og snekre en ny, solid sagkrakk. Etter utvask av koia bar det igjen hjemover til hverdagens kjas og mas.

Koiegruppa takker for en flott helg og håper å se igjen turdeltakerne på flere koieturer etter jul.

Dugnadsfest 2014

Lørdag 25. oktober feiret NTNUI Koiene enden på koieåret, sine dugnadsdeltakere og deres innsats med treretters middag, kake, sang og tale. Arrangementet markerte også overgangen mellom nytt og gammelt styre. Festen startet med bålvors ute og var ikke over før en ny dag tok over og solen var på tur opp. Allikevel var det god stemning under frokost på søndag, antakeligvis var stemningen noe hjulpet av egg og bacon spandert av koiene på alle deltagerne (utenom de som var mest gira på å komme seg tidlig hjem, som dro før arrangørene var stått opp).


Selve festen startet med bålvors, men forberedelsene startet lenge før. Invitasjon var sendt ut noen uker før, transport nøye planlagt, middagsdetaljer var diskutert over flere kveldstunder og handlingen av mat nok til 21 personer strakk seg over 2 timer. Arrangørene dro fra byen, til Heinfjordstua der festen skulle holdes, på fredag ettermiddag. Matlagingen startet allerede tidlig lørdag formiddag og med 4 personer i sving rakk den akkurat å bli ferdig til kl. 19. I løpet av ettermiddagen kom to puljer med bussen fra Trondheim og ble hentet i Hommelvik, mens noen hadde gått fra Selbukåten, en av våre minste koier, en dagetappe fra Heinfjordstua.

Under middagen ble det taler både fra nyvalgt og avtroppende leder. Det ble overrekkelse av gaver og mang en sang ble sunget. Både det avtroppende og det nye styret ble tatt bildet av, foruten om noen få som dessverre ikke var tilstede. Middagen startet med røkelaks fra Lofoten servert med avokado, dansk rugbrød, wasabi, agurk og ristede sesamfrø. Videre ble det servert lammeskank fra norsk lam som hadde fått godgjort seg i blant annet rødvin og balsamicoeddik, servert med mos av mandelpotet og sellerirot og en herlig soppstuing med et hint av sennep. Desserten var en panna cotta med smak av kokos servert med jordbærsaus, pasjonsfrukt og et hint av lime.

Maten ble rost opp i skyene gjentatte ganger i løpet av kvelden, så det var et fornøyd kjøkkenteam som kunne nyte festen etter en dag over grytene. Etter middagen var spist og bilder var tatt ble det servert marsipankake og kaffe før noen flere sanger ble sunget og det etter hvert ble enighet om å forflytte seg til badstuen. Der var det god temperatur og stemning, men kanskje litt trangt om plassen. De fleste tok seg også et bad, eller flere, i Heinfjorden som lå der mørk og speilblank under en stjerneklar himmel.

Selv om klokken var passert midnatt og de fleste flasker var tomme fortsatte sangen og den gode stemningen inne i koia flere timer etter stunden i badstuen. Etter hvert hørtes færre stemmer i sangen, selv om stemningen og volumet var like høyt. Gjengen ble gradvis mindre, men ryktene skal ha det til at lederne hold ut til siste slutt. Og mens den gamle(/avtroppende) tydelig var sliten etter sin innsats og sov ut på søndag var den nye lederen frisk og rask oppe som førstemann(/-dame) klar til å hilse det nye koieåret i gang!

Filmkveld til Flå

Tirsdag 14. oktober dro 15 studenter med seg aggregat og prosjektor opp til Flåkoia får å kose seg med film, popkorn og kakao. Da vi kom opp til koia ble det kos og middag ute ved bålplassen. Etter at alle var gode og mette gikk vi inn i koia og krøp inn i soveposen og Into the Wild spiltes av på improvisert lerret. Det var en meget vellykket kveld.

Koie-til-koie helgen 10. - 12. oktober

Vi var 7 turdeltagere som satte ut mot Hognabu sent fredag kveld, og hodelyktene kom godt med da vi gikk de 3 timene inn til koia. Heldigvis hadde vi en turleder som var mer enn stødig i bruk av kart og kompass, så å finne fram ble ikke noe problem. Vel fremme gledet vi oss over at de før oss hadde gjort klart til opptenning i ovnen, slik at vi fikk satt i gang med middagen. På menyen sto lettsaltet torsk med kokte gullrøtter, aspargesbønner og smeltet smør med persille til. Etter en god natts søvn var vi klare for den 6 timer lange turen til Stabburet. Det var brå stigning i starten, så flatet det ut og vi holdt oss på samme høyde neste hele turen. Den ene turlederen gikk foran og navigerte, den andre gikk bak og passet på at alle hang med, samt at obligatoriske drikke og sjokoladepauser ikke ble glemt. Vi kom fram til Stabburet rett før mørket falt på og fikk satt opp lavoen, før middagen (reinsdyrkavgryte med sopp og byggryn) og koiekaka ble fortært. Denne natten ble det for de fleste litt i kaldeste laget å ligge ute, kun 3 av de 5 som la seg ut sov hele natten ute. På søndag tuslet vi rolig langs en grusvei hele veien tilbake til bilene, som var en kjærkommen lettelse for samtlige føtter. Vi var alle enige om at vi hadde hatt en veldig fin tur, var heldige med været og syntes det var gøy å besøke to koier på én helg.

Litt om høstens aktiviteter

I koiegruppa går store deler av høsten med til å holde dugnader på koiene. De trenger litt puss av og til for å stå klare til et nytt år. Her får du høre om litt av det som er gjort.
Heinfjordstua
Vi var 5 personer som ankom koia torsdag kl 21 med privatbil og leiebil med tilhenger. Dugnadsarbeidet begynte fredag morgen da vi saget luke i gulvet og rev ut råtten bunnsvill og ryddet plass til å tre inn nye gulvbjelker for å avlaste noen av de gamle og råtne. Parallelt med dette ble båten glassfiberforsterket.
Fredag ettermiddag kom det forsterkninger slik at vi tilsammen ble 11 deltakere. Lørdag ble en innervegg malt hvit for å gjøre koia lysere (dvs ikke fullt så svart), båthuset ble reparert og det ble bygget en sagkrakk. Vi koste oss med deilig kjøttgryte, badstu (og bading), koiekake, sang, osv lørdag kveld.
Søndag ble arbeidet med gulvbjelkene ferdigstilt og vi kjørte stolte og fornøyde tilbake til Trondheim.

Litt mer om høstens aktiviteter

Holmsåkoia
Høstens siste dugnad gikk til Holmsåkoia. Her stod mange små oppgaver på planen som vi gjennomførte med glans. Noen dro også på tur i nærområdet og utfordret sine elvekrysningsevner! Det var mye vann i terrenget.
Vedstablene fikk nye tak, takkonstruksjonen på koia ble undersøkt grundig, storstilt vask ble gjennomført innvendig, hyller ble laget og pianoet ble stemt! Middagen på lørdag var selvfølgelig fårikål, og vi koste oss med bastua, elvebading og kake på kvelden.
Ny sagkrakk ble bygget, et vindu fikk etterlengtede kantbord og vi ryddet i gammelt jernavfall. Vi oppdaget at bunnstokken på den ene veggen er pill råtten, så her blir det snart mulighet for dugnadsdeltagelse igjen!

Koiestyret søker nye medlemmer!

Fra og med koieåret 2015 er det et behov for å etterfylle rekkene i koiestyret. Følgende stillinger er ledige:

Koiesjef - Leder for koiegruppa, styrer flokken og representerer utad
Infosjef - Oppdaterer nettsida, og sørger for at folk vet hva som skjer
Vedsjef I - Organiserer veddugnader. Kjenner til kart, motorsag og øks

Dersom du er nysgjerrig på hva koiestyret driver med, eller har spørsmål om hva vervene innebærer; kom på koiemøte! (se over).
Et verv i koiestyret innebærer å bli kjent med masse hyggelige folk og å gjøre en jobb hvor man ser konkrete resultater av nedlagt arbeid. Koiestyret forvalter en del av NTNUI sitt tilbud som brukes (og nytes) av flere tusen studenter årlig, det vil vi ha med deg på å gjøre!
I tillegg til å jobbe med koiene, koser vi oss også på koietur. Ta en titt på turbildene våre for å se litt hva slags turer vi liker aller best.

Den nye Stakkslettbua er ferdig!

Hu&Hei!

Arbeidet med bygginga av Stakkslettbua er nå fullført, og koia er åpnet igjen. Vi har trivdes godt med bygginga, og nå vil vi at dere skal hygge dere like mye med å bruke den! Turterrenget er som alltid like upåklagelig, og det er fortsatt noen blåbær igjen.

Vinner koierapport-konkurranse

Vi gratulerer Samantha Peverill med å ha vunnet høstens konkurranse for beste koierapport!
Det blir ny runde nå i vår, kanskje kan du også vinne?

Det trekkes en vinner blant de beste koierapportene hvert semester, vinneren får en forhåndsreservasjon.

Glad i å være ute? Les mer om koiene!

Koiene er et flott tilbud for turglade studenter! Vi tilbyr 23 koier som du kan leie og dra på tur til med en vennegjeng. Det finnes koier fra 2 til 25 sengeplasser, de er fordelt over hele Trøndelag og overnatting koster ikke mer enn 30kr natta for NTNUI-medlemmer. Høres dette ut som en god deal? Sjekk ut linkene til venstre og bli kjent med koienettet!

Koiegruppa er også et veldig sosialt tilbud for deg når du har lyst til å møte andre som er like glad i å være ute. Vi møtes annen hver uke for å diskutere drift og vedlikehold av koienettet og drar på flere koieturer i semesteret. Sjekk ut dato for neste koiemøte lenger ned på siden eller turprogrammet for mer informasjon. Velkommen skal du være! :)

Nytt system for snøskredvarsling i Trollheimen

NVE har i januar lansert et nytt system for snøskredvarsling i Norge som oppdateres fire ganger i uken. Koiestyret bruker dette varslet som vurderingsgrunnlag for snøskredfaren rundt Kamtjønnkoia.

Når faregraden for snøskred kommer opp i 3 (betydelig skredfare), vil koia bli stengt. Les mer under koiebeskrivelsen for Kamtjønnkoia om snøskredvarslingen og særreglene for koiereservasjon av Kamtjønnkoia om vinteren. Vi oppfordrer til å sjekke skredfaren før du legger ut på tur og ønsker en fin og trygg tur i vinterfjellet!

Koienes digitale koiebok

Vi har nå lansert koienes digitale koiebok på nettsidene våre. Skriv gjerne en liten kommentar fra turen du har vært på. Hvis du har noen morsomme historier å dele setter vi stor pris på å høre om dem.

Ta gjerne med en liten rapport om vær og føre også, spesielt om dere ikke kom frem/fant frem til koia. Dette er nyttig informasjon for neste gjeng som skal på koietur! Det er ingen skam å snu. Takk skal du ha!

NTNUI Koiene postkort til salgs

NTNUI Koiene har nå lansert egne postkort med diverse koiemotiver! Har du lyst til å fortelle venner eller bestemora om hvor bra du har det på koietur? Postkortene har kommet inn hos Akademika Gløshaugen og koster 6kr per kort. Løp og kjøp! :)

Litt info om koiegruppa

NTNUI har et stort antall koier (23 i skrivende stund) som ligger rundt om i den trønderske naturen, fra kysten til snaufjellet i Trollheimen. Disse koiene kan leies av alle NTNUI-medlemmer og de driftes og vedlikeholdes av NTNUI-koiegruppa.

Vervene i koiestyret er mye det samme som i andre NTNUI-grupper. Koiesjefen har det overordnede ansvaret, kasserer holder orden på det økonomiske og sekretæren fører møtereferater. I tillegg har vi noen gruppespesielle verv; vedsjefen har ansvar for at det til enhver tid er ved på koiene, matrisene (materialforvaltere) får inn ødelagt utstyr fra koiene, reparerer og sender ut nytt. I tillegg har vi en kakesjef. Dette er et hedersverv og vedkommende har ansvaret for at det alltid er med kake på koietur. Typisk for koiestyret er at det er en del "hangarounds". Dette er nye medlemmer som er med for å orientere seg litt før man kanskje tar et verv eller folk som kanskje har hatt et verv tidligere og som fortsatt er en del av miljøet. Til sammen utgjør koiestyret, og folkene rundt, koiegruppa.Den største delen av arbeidet legges ned i å vedlikeholde koiene. Hver høst arrangerer vi 4-5 dugnader hvor tilsvarende antall koier blir overhalt med maling, grønnsåpe og utbedringer der det trengs. I tillegg blir det typisk noen mindre dugnader i løpet av vinteren for å fikse spesifikke mangler (ny ovn, ny vindusrute, hente inn ved osv.). Men vinteren er i hovedsak tiden da vi drar på koietur for å slappe av og nyte naturen.

Det fins ingen generell karakteristikk av et koiegruppemedlem, men enkelte ting går igjen. Typisk glad i å være ute i naturen i vind og vær, men helst solskinn. Om kvelden foretrekkes tørr og varm koie med vedfyring fremfor fuktig telt med primusfyring og liggeunderlag. Videre er vi glade i å bygge og reparere. Med hammer, spiker og motorsag henter vi mange verdifulle erfaringer for senere omgang med tilsvarende. Det å drifte koienettet med planlegging, dugnadsturer og andre koieturer gjør at alle i gruppa blir godt kjent med hverandre noe som har resultert i lange vennskap, og et og annet kjærestepar.Koiegruppa ønsker alltid å bli større og vi vil gjerne ha flere medlemmer. Enten det er som deltager på koiemøter, dugnader, andre turer eller som styremedlem ønsker vi alle velkomne. Dersom du ønsker en utfordring er det nå ledige plasser i styret, sjekk oversikten over Koiestyret.

Hvis du er et utemenneske som ønsker å ta del i driften av koienettet, det sosiale miljøet, bruke motorsag, spise kake, sove i ei lun koie mens uværet raser utenfor, hører vi gjerne fra deg. Du kan enten dukke opp på ett av våre koiemøter (annonseres på nettsidene og koiene-info mailinglista), bli med på en koietur eller sende en e-post til:
koiene-informasjon(at)list.stud.ntnu.no.