• <?$vis_koienavn?>

  Stakkslettbua

  Vanskelighetsgrad (les mer)
  enkel å finne, potensielt værutsatt vinterstid

  Kilde: yr.no

  Koiebeskrivelse

  Last ned PDFkart her

  Stakkslettbua har ikke lenger koketopp, men det er en primus. Husk å ta med egen propangass til denne!

  Hundene ved parkeringsplassen tilhører gården i nærheten. Følg dem hjem heller enn at de følger dere opp til koia.

  En del av veden er for stor for ovnen, og må kløyves før den kan brukes.


  Tidlig på våren i 2013 var koiestyret lystne på en ny utfordring. Stakkslettbua hadde lenge vært en verkebyll, og nå skulle den sprekkes en gang for alle! Det ble besluttet å rive den gamle koia i sin helhet, for så å reise et nytt byggverk. Det er 30 år siden dette ble gjort forrige gang, men pågangsmotet er sterkt.
  Etter en god dose planlegging, og en liten dose flaks kom bygginga i gang til planlagt tid. Ett år og en sommerferie etter at gamlekoia ble stengt er vi nå stolte over å kunne åpne den nye Stakkslettbua til forlystelse og turglede! En stor takk rettes til alle som har bidratt frivillig med bygginga.

  Stakkslettbua ligger i et fint turterreng med fantastisk utsikt. Den er lys og trivelig inni og byr på et spennende soverom med fire etasjer. Koia blir kanskje den desidert varmeste i koienettet med 20 cm isolasjon i både gulv, vegger og tak. Ytterkledningen er i malmfuru og gir bygget et flott utseende.

  Det er mulig å gå til Rindalsløa. Turen tar ca. 4 timer og man må passere Rindal/Bolme. For jaktintresserte er det mulig å kjøpe jaktkort for området rundt Ruten i Kårøyan-gården i enden av veien, like ved parkeringen. For mange er Ruten med sine 1039moh samt noen gamle militærstasjoner på målet når en besøker Stakkslettbua. På vei ned er terrenget fint for telemarkkjøring.
  I 2015 fikk denne koia til og med båt! I tillegg er det fritt fiske i vannet i nærheten, så en gylden mulighet til å fange sin egen middag.


  Veibeskrivelse

  Med bil kjører man først til Orkanger og deretter mot Kyrksæterøra. Før Kyrksæterøra tar man av til Vinjeøra. Etter første bensinstasjonen i Vinjeøra tar man opp til venstre. Fra bensinstasjonen er det ca. en mil til parkeringsplassen like ved gården Kårøyan. Dette er en bomvei som også brøytes om vinteren.
  Fra parkeringsplassen er det 1,75 km til koia. Følg grusveien opp til Kårvatnet først. Stakkslettbua ligger så 500 m øst for Kårvatnet litt opp i lia.

  NB! - Det finnes en ny grusvei som går fra Kårøyan rett opp mot koia. Denne er privat og MÅ IKKE BRUKES av koiebrukere! Bruk parkeringsplassen like ved gården. Feil parkerte biler kan bli bøtelagt!

  Buss fra Trondheim tar knapt 2 timer til Vinjeøra. Gå av ved bensinstasjonen og følg veien nevnt ovenfor. Iblant får man gå av bussen allerede ved avkjøringen til Stormyra.

  Det bør også være mulig å gå fra Rindal. Da går man av busstoppet Solvang. Om vinteren tar denne turen betydelig lengre tid enn det første alternativet. Denne turen har ingen sti eller merking man kan følge, derfor må man være trygg på orientering i fjellet for å ta denne turen. Hvis man skal bruke truger er det anbefalt å bruke truger for "mountaineering" og ikke de for flatmark.

  Alternativt, spesielt hvis man reiser med buss, er å gå av bussen til Vinjeøra ved Borstasetra og følge østskråningen av Ruten frem til Stakkslettsbua. Dette siste alternativet skal ifølge lokale kilder være en flott tur! Kanskje like flott som å sykle til Stakkslettbua?


  Utdrag av koiematrisa

  Tabellen kan scrolles sidelengs.

  FACTS Senge-
  plasser
  Bord-
  plasser
  År Terreng Sykkel Topp-
  tur
  Jakt/
  Fiske
  Gitar Vaffel-
  jern
  Spesialiteter
  Stakkslettbua 11 15 2013 T (x) x x/x x x 4-etasjers soverom, båt

  REISE-
  TID
  Privatbil Offentlig transport
  Kjøre-
  tid
  Sommer Vinter Trans-
  port
  Kjøre-
  tid
  Sommer Vinter
  Gang-
  tid
  Total
  reise
  Gang-
  tid
  Total
  reise
  Gang-
  tid
  Total
  reise
  Gang-
  tid
  Total
  reise
  Stakkslettbua 1:45 0:30 2:15 0:45 2:30 buss 1:45 3:00 4:45 3:00 4:45

  TRANS-
  PORT
  Alt. Transport Rute over Avstigning
  Stakkslettbua 1

  Regionbuss 310
  Regionbuss 470
  Trondheim - Orkanger
  Orkanger - Kyrksæterøra
  Orkanger
  Vinje kirke

  Sjekk Koiematrisa for mer informasjon og sammenligning med andre koier.

  Parkering

  Sommers- og vinterstid: Parkeringsplass ved gården Kårøyan, se veibeskrivelse.