• <?$vis_koienavn?>

  Stabburet

  Vanskelighetsgrad (les mer)
  ikke langt fra vei, tett bjørkeskog rundt koia

  Kilde: yr.no

  Koiebeskrivelse

  Last ned PDFkart her
  Stabburet er ei lita og svært koselig koie med to sengeplasser og en ekstra madrass til eventuelle gulventusiaster. Koia ligger i flott turterreng, ca. 2 km sør for utløpet av Ramsjøen med Fongen som et relativt realistisk turmål i godt vær.

  Ramsjøen er tradisjonelt regna som et bra fiskevann. Ivar Flakne, Aunet i Tydal (Tlf: 41418459) selger fiskekort og leier ut båt og garn. For koie-til-koie-tur kan man fint kombinere Stabburet med Hognabu og med Holmsåkoia. Litt lenger er det nordover mot Sonvasskoia.


  Veibeskrivelse

  OBS: Det er stort sett snø i Tydalen til langt ut på våren. Det anbefales derfor sterkt å medbringe ski eller truger til denne koia helt frem til 17. mai. Dette gjelder selv om det skulle være helt snøfritt i Trondheim, og har vært det en stund. Truger/ski kan lånes an NTNUI Bumerang eller BUA i Selbu eller Stjørdalen.

  Med bil kjører man riksvei 705 mot Tydal. Sommerstid er det en kjørbar vei, Lødøljvegen, inn til elva Lauva, ca 800m fra koia. Veien tar av til venstre fra hovedveien ved Aune, 800m etter avkjørselen til Tydal kirke (like før brua over Lødølja) og fortsetter helt fram til Lauva, som er ved veiens ende. Dette er en bomvei og betales hos Ivar Flakne (tlf: 41418459) om sommeren, (gratis om vinteren). For å åpne bommen til parkeringen må man ringe/sende melding til Ivar Flakne i god tid før, også på vinterstid. Vinterstid er denne veien brøytet inn dit den treffer veien fra Gammelvollsjøen. Hvis man ikke har lyst til å bære skiene, anbefales det å ta veien på den andre siden av elva, forbi Holmsåkoia.

  Tar man buss er det greiest å gå bilveien inn (ca. 14 km). Sommerstid kan man også ta med sykkelen på bussen. Skogsbilveien inn til Lauva er slak og fin å sykle. Ut på ettervinteren går det ofte scooterspor ett stykke inn denne.

  Stabburet stikker seg ikke akkurat fram i terrenget med sitt brune lafta tømmer og torvtak og ei vedbu i samme stil. I brukbart vær er det greit å følge myrdragene fra enden av veien nord-nord-øst og holde seg til venstre opp mot tregrensa. Koia ligger inne i bjørkeskogen, opp mot myrene, inn mot Lauvvola på høyde med den eneste kollen på ryggen ned fra Kvammen (topp 862). Kanskje lar Stabburet da seg til kjenne visuelt.

  I ruskete vær eller etter mørkets frembrudd kan det være verre. Om man ikke tilfeldigvis har en GPS gjenglemt i lomma kan det enkleste være å gå nord- nord-vest fra veienden. Ta med et kart og en god hodelykt hjemmefra, og legg kompasskurs slik at du har noe å gå etter. Det er satt opp en del reflekser på koia og på trær i en sirkel rundt, slik at den blir lettere å finne i mørket.

  Det går ei scooterløype til Ramsjøhytta i området. Denne kan være behagelig å følge, men ender ikke opp på Stabburet! En vet at en har kommet for langt når en er midt mellom Kvammen og Lauvvola.


  Utdrag av koiematrisa

  Tabellen kan scrolles sidelengs.

  FACTS Senge-
  plasser
  Bord-
  plasser
  År Terreng Sykkel Topp-
  tur
  Jakt/
  Fiske
  Gitar Vaffel-
  jern
  Spesialiteter
  Stabburet 2 4 1995 T (x) x x/x x -

  REISE-
  TID
  Privatbil Offentlig transport
  Kjøre-
  tid
  Sommer Vinter Trans-
  port
  Kjøre-
  tid
  Sommer Vinter
  Gang-
  tid
  Total
  reise
  Gang-
  tid
  Total
  reise
  Gang-
  tid
  Total
  reise
  Gang-
  tid
  Total
  reise
  Stabburet 2:30 0:15 2:45 1:30 4:00 buss 2:30 4:00 6:30 4:00 6:30

  TRANS-
  PORT
  Alt. Transport Rute over Avstigning
  Stabburet 1

  Regionbuss 430
  (Regionbuss 535)
  Trondheim - Stjørdal - Selbu - Tydal
  (Selbu - Stugudal)
  Stjørdal
  Storaunet

  Sjekk Koiematrisa for mer informasjon og sammenligning med andre koier.

  Parkering

  Sommerstid: Parkering ved broen over Lauva.
  For å få åpnet bomveien opp til parkeringa, ta kontakt med Ivar Flakne (tlf: 41418459) i forkant av turen
  Vinterstid: Parkering som anvist på kartet.