Vi skaper muligheter for studenter innen bergfag

Samtidig som vi beriker studietiden

Reisebrev

Her har vi samlet noen reisebrev fra ekskursjoner og turer helt eller devis finansiert av Bergringen. Mange fine turer med gode erfaringer! Kanskje du blir neste?

Fjellsprengingskonferansen 2017

Fjellsprengningskonferansen 2017 ble i år, som alle foregående år holdt ved Radisson Blu Scandinavia Hotel ved Holbergs plass i Oslo. Årets konferanse er nummer 55 i rekken, som vil si at dette er en konferanse som virkelig har slått rot i Norge. Oppmøtet fra NTNU var meget bra, med mange studenter fra både master i geologi og tekniske geofag. Formålet for konferansen var å bygge nettverk og få faglig og sosialt påfyll. Dette må sies at ble gjennomført med bravur!

Reisebrev Fjellsprengingskonferansen 2017

World Tunnel Congress 2017

World Tunnel Congress ble i år holdt i Grieghallen i Bergen. Seks studenter fra 4-året master i geologi fra NTNU samt to avgangselever fra tekniske geofag så på dette som en gyllen mulighet for faglig påfyll, danne nettverk med bedrifter og generelt oppleve det vakre Bergen har å by på.

Reisebrev WTC2017

Hovedekskursjon Tekniske Geofag 2017

I år gikk hovedekskursjonen for femte-, og noen fjerdeklassinger, ved Tekniske Geofag fra NTNU til Argentina. De hadde også med fire studenter fra geologi, og var totalt 22 studenter. I løpet av syv dager reiste de rundt i Nord-Vest Argentina for å blant annet lære om den lokale geologien og forvaltningen av områdets ressurser.

Reisebrev Tekniske Geofag 2017

Hovedekskursjon Geologi realfag 2017

I forbindelse med utdanningen Geologi Realfag ved NTNU, arrangeres det årlig en hovedekskursjon. Som tidligere år gikk også årets tur til området rundt Las Vegas og Death Valley i USA.

Reisebrev Geologi realfag 2017

Hovedekskursjon Tekniske Geofag 2016

Årets hovedekskursjon for femteklassinger ved Tekniske Geofag fra NTNU gikk til Chiles hovedstad Santiago. Ti elever med spesialisering innen Ingeniørgeologi, Bergmekanikk, Ressursgeologi og Mineralproduksjon satte seg på flyet lørdag 12. mars med forventinger om å se annerledes geologi, store gruver og lære mer om hvordan prosjekter gjennomføres på andre siden av verden. Med oss hadde vi hele tiden kyndig veiledning av professor Bjørn Nilsen fra NTNU.

Reisebrev Tekniske Geofag 2016

Hovedekskursjon Geologi realfag 2016

I forbindelse med utdanningen Geologi Realfag ved NTNU, arrangeres det årlig en hovedekskursjon. Som tidligere år gikk også årets tur til området rundt Las Vegas og Death Valley i USA.

Reisebrev Geologi realfag 2016

Nordisk Geologisk Vintermøte, Helsinki 13. - 15. januar 2016

Lis Allaart tenkte at det var viktig med et mål for når databehandlingen til masteroppgaven skulle være ferdig. Derfor meldte Lis seg på som deltaker på Nordisk Geologisk Vintermøte (NGVM) i Helsinki 2016. Les reisebrevet og se bildene fra turen hennes her.

Reisebrev Geologi realfag 2015

Hovedekskursjon Geologi realfag 2015

Geologi realfag dro også i år på hovedekskrusjon til Grand Canyon og Death Valley i USA. Der fikk de se spennede strukturgeologi og sedimentologi. Allan Krill var med som foreleser fra NTNU og lokalkjente Steven Rowland fra University of Las Vegas var med og viste frem de beste geologiske lokalitetene. Les reisebrevet her.

Reisebrev Geologi realfag 2015

Hovedekskursjon Tekniske Geofag 2015

Fra 20. til 27. mars var 14 studenter fra 4. og 5. klasse tekniske geofag og master i geologi på hovedekskursjon i Nepal. Studentene tilhører ulike retninger, og dekker fagfeltene ingeniørgeologi og bergmekanikk, mineralproduksjon og ressursgeologi og miljø- og hydrogeologi. Førsteamanuensis Krishna Panthi og professor Bjørn Nilsen, begge fra NTNU, var med på turen.

Reisebrev Tekniske Geofag 2015

Hovedekskursjon Geologi realfag 2014

Geologi realfag dro i år på hovedekskrusjon til Grand Canyon og Death Valley i USA. Der fikk de se spennede strukturgeologi og sedimentologi. Allan Krill var med som foreleser fra NTNU og lokalkjente Steven Rowland fra University of Las Vegas var med og viste oss de beste geologiske lokalitetene. Les reisebrevet her!

Reisebrev Geologi realfag 2014(PDF)

Hovedekskursjon Tekniske Geofag 2014

Turen ble planlagt til å starte i Santiago de Chile, med diverse bedriftsbesøk der. Etter dette skulle turen gå videre til Calama med fly, og derfra nordover langs kysten med leiebil. Men 2. april, andre dag på ekskursjonen, fikk vi oppleve hvordan det er å være i et land utsatt for jordskjelv. I riftsonen utenfor Iquique, nord i Chile, ble det målt et jordskjelv med styrke 8,2. Les reisebrevet her!

Reisebrev Tekniske Geofag 2014(PDF)

Gullgravetur til Alaska 2013

Det var en uendelig villmark så langt øyet kunne se. En jakt på gull som ikke endte som planlagt, men gull ble det! Les reisebrevet her!

Reisebrev Gullgravetur i Alaska(PDF)

Geonor-konferansen 2014

Tre studenter fra Tekniske geofag og Geologi realfag dro i januar på Geonor-konferansen i Mo i Rana. Les reisebrevet her!

Reisebrev Geonor 2014(PDF)

Hovedekskursjon Geologi realfag 2013

Geologi realfag dro i år på hovedekskrusjon til Basin and Range området i USA. Der fikk de se spennede strukturgeologi og sedimentologi. Med seg hadde de professor Alan Krill og professor Steven Rowland. Les reisebrevet her!

Reisebrev Geologi realfag 2013(PDF)

Hovedekskursjon Tekniske Geofag, GEOEX 2013

Årets hovedekskursjon for 4. og 5.klasse Tekniske Geofag gikk til USA. I alt var 18 studenter som dro avgårde med førsteamanuensis Andres Shcomacker og Rune Berg-Larsen som reiseledere. Studentene hadde en spennede og lærerik tur.

Reisebrev GEOEX 2013(PDF)

ISW 2013 - Hilsen fra Mons

24. februar reiste tre jenter fra NTNU til Mons i Belgia på ISW (International Student Week). Dette er en konferanse som arrangeres av bergforeninger fra hele Europa. I løpet av en uke fikk de besøke ulike bedrifter og sett mye belgisk kultur.

Reisebrev fra ISW(PDF)

Hovedekskursjon 2012 til Peru

Årets hovedekskursjon for 4. og 5. klasse Tekniske Geofag og Geologi Master gikk til Peru. I alt var det 22 studenter som reiste. Førsteamanuensis Steinar Løve Ellefmo og Krishna Kanta Panthi var reiseledere for ekskursjonen. Studentene hadde en spennende og innholdsrik tur som de aldri vil glemme!

Reisebrev fra Peru(PDF)

Svalbard 2011

I slutten av juli reiste 7 spente studenter fra Tekniske Geofag ved NTNU til Svalbard i håp om å få oppleve midnattsol, isbreer, gamle gruver og selvfølgelig den beryktede isbjørnen. Les reisebrevet og du vil finne ut om de fikk ønsket sitt oppfylt!

Reisebrev fra Svalbard(PDF)

Geologiekskursjon til Chile

9.-23.april 2011 var 12 studenter fra 4. klasse geologi og ressursgeologi så heldige å få dra på ekskursjon til Chile. Det ble en opplevelsesrik tur, hvor de fikk lære den chilenske geologien, gruvedriften og kulturen å kjenne.

Reisebrev fra Chile(PDF)

Geological Scandinavian Student Symposium i Danmark

4.-6. mars 2011 dro fire studiner fra 5. klasse på Geologi realfag på geologikonferanse i København. Geologistudentene fra Universitet i København og Universitetet i Århus deler på ansvaret, og arrangerer konferansen ved sitt universitet annethvert år. Foredragene på konferansen gav innblikk i blant annet kontrastene mellom feltarbeid i Australia i sør til Grønland i nord, verktøy for aldersbestemmelse av stein på Svalbard og viktigheten av geologi for samfunnet. Jentene anbefaler alle geologistudenter fra 1.-5. klasse til å oppleve denne konferansen.

Reisebrev København

Fjellsprengningskonferansen 2010

25. og 26. november 2011 arrangerte NFF, Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk, og Norsk Bergmekanikkgruppe sin årlige høstkonferanse for 47. gang. 17 studenter fra 4. og 5. klasse innen Tekniske geofag fikk støtte fra Bergringen og reiste nedover. Her opplevde de blant annet det nyoppstartede Yngres nettverk til NFF og flere spennende foredrag. På kvelden var det sosial sammenkomst med gode muligheter for å komme i kontakt med spennende bedrifter.

Reisebrev Fjellsprengeren 2010 (PDF)

Tur til Svalbard og Store Norske 2010

15.-20. august dro 13 studenter fra 3. klasse Tekniske geofag på eget initiativ til Svalbard. Turen bydde blant annet på midnattsol og arktisk natur, tur i Sveagruva med besøk i oppredningsanlegget og båttur til ei ødeliggende hytte ved Nordenskioldsbreen. Trykk på linken for å se bilder og lese mer.

Reisebrev Svalbard (PDF)

Høstmøtet i Kirkenes 2010

På årets høstmøte for Norsk Bergforening og Norsk Bergindustri dro seks studenter fra NTNU til 30 grader øst ved grensa mot Russland. Arrangementet bød på tur til det gjenoppstartede dagbruddet ved Bjørnevann og samisk kultur.

Reisebrev Kirkenes

Brasil

Hovedeskursjonen i 2010 gikk til Brasil. Studenter fra 4. og 5. klasse ved Tekniske geofag fikk en unik opplevelse for livet, fra grottetur i jungelen til bedriftsbesøk i en fosfatgruve.

Reisebrev Brasil (PDF)

Oslo

Geologistudenter fra NTNU deltok på Fjellsprengern 2009 i Oslo. Sosialt og lærerikt på en gang. Turen anbefales av deltakerne!

Reisebrev Oslo

Sandefjord

I annledning høstmøtet til Norsk Bergforening og Norsk Bergindustri deltok en delegasjon med studenter fra NTNU. Studentenes tur var støttet av Bergringen.

Reisebrev Sandefjord

Chile

I 2008 gikk hovedeksursjonen for Teknisk Geologi til Chile. En fantastisk tur til et langstrakt land med mange interessante opplevelser og steder.

Reisebrev Chile (PDF)

Svalbard

Noen av studentene valgte å delta på vårmøtet 2008 som ble avholdt på Svalbard. En helt anderledes tur med snøscootersafari, spennende omgivelser og fantastiske områder.

Reisebrev Svalbard (PDF)

Geologi Realfag ved Dante's View
© 2017 Bergringen    Alt innhold er kopibeskyttet i henhold til norsk lov om opphavsrett    webmaster@bergringen.no    Nettsider av Designbyrået Sjursendesign