Bergringen gir flere muligheten til Å delta pÅ kurs og konferanser utenfor studiemiljØet

Reisebrev fra Geological Scandinavian Student Symposium

Kjøpenhavn, 4.-6. april 2011


Hvert år arrangeres Geological Scandinavian Student Symposium i Danmark. Geologistudentene fra Universitet i København og Universitetet i Århus deler på ansvaret, og arrangerer konferansen ved sitt universitet annethvert år. Konferansen er for geologi- studenter i Skandinavia og Nord-Europa, og i år var vi fire heldige studiner fra NTNU som fikk støtte av Bergringen til å reise. Vi så på dette som et flott tiltak og gledet oss til å bli kjent med nye kolleger og til å knytte kontakter over landegrensene. Reisefølge besto av Ida Røisi, Marte Kristine Tøgersen, Sara Tviberg og Stine Gilje. Med sekken på ryggen var vi nok en gang klar for avgang, med geologisk påfyll som mål.

Ved ankomst ble vi registrert og ønsket velkommen. Vi fikk tildelt et klasserom hvor vi kunne rulle ut liggeunderlag og sovepose i kjent geologstil. Senere på kvelden var det icebreaker. Vi ble delt inn i grupper og testet i samarbeid, kunnskap og stein selvfølgelig. Som NTNU studenter bidro vi selvsagt solid i hvert vårt lag :) Dagen etter var det foredrag som sto på programmet. Her var det presentasjoner fra bachelor - og master studenter og stipendiater. Vi fikk bli med Anja Pedersen på forskningskrus til Florida, Jakob Walløe Hansen fortalte om de store kontrastene mellom feltarbeid i Australia og Nord Grønland, mens andre fortale om opphavet til Kimberlitter, vulkanske systemer og Cryptotephra som verktøy for aldersbestemmelse på Svalbard. I tillegg var det danske selskaper til stede med presentasjon og stands, vi plukket med oss en del visittkort og hvem vet, kanskje blir det jobb i København? Dansk Geologisk Forening bidro også med motiverende foredrag om viktigheten av geologer i samfunnet. Det faglige ble avsluttet med festforedrag, av Professor ved Universitetet i København Minik Rosing, om geologi og farger, et morsomt tema innen geologiens verden.

For oss som norske studenter var det gøy å høre hva våre kolleger i Sverige og Danmark skriver om, og interesserer seg for. For første gang opplevde vi en konferanse som var tilpasset oss som studenter og vårt kunnskapsnivå, vi angret på at vi ikke hadde forberedt egne presentasjoner. Det er ganske stor forskjell på interesseområdene, men alt i alt opplevde vi at geologistudenter uansett land er veldig like; veldig interessert i geologi og veldig glade i øl. Utenfor instituttets vegger fikk vi også oppleve andre geologisk severdigheter. Geologisk Museum var en klar favoritt, blant annet med sin svært imponerende steinsamling.

Turen til Geografisk og Geologisk institutt i København var en flott opplevelse for oss. Vi har blitt kjent med mange nye mennesker, fått et innblikk i deres studiehverdag og åpnet øynene for jobb-muligheter både i Danmark og Sverige. Vi anbefaler denne konferansen sterkt til alle geologistudenter fra 1.-5.klasse, det har for oss vært en lærerik, sosial og motiverende opplevelse.

Tusen takk til Bergringen som støttet denne turen og ga oss muligheten til å reise.(Fra venstre) Ida Røisi, Marte Kristine Tøgersen, Stine Gilje og Sara Tviberg utenfor
Geologisk institutt i Kjøpenhavn.
Marte og svaneøgle på Geologisk museum i Kjøpenhavn
Stine smaker på halitten på Geologisk museum i Kjøpenhavn
© 2017 Bergringen    Alt innhold er kopibeskyttet i henhold til norsk lov om opphavsrett    webmaster@bergringen.no    Nettsider av Designbyrået Sjursendesign