Bergringen gir flere muligheten til å delta på kurs og konferanser utenfor studiemiljøet

Reisebrev fra Høstmøtet i Sandefjord

02.11.2008


Kvelden onsdag 27. august møttes vi på Trondheim sentralstasjon, spente og klare for å reise til Sandefjord, og delta på Høstmøtet 2008. Reisen med nattoget var lang og relativt hard, men da vi kom frem ble vi heldigvis godt mottatt. På hotellet fikk vi satt bort bagasjen og drog rett på de ulike ekskursjonene. De fleste besøkte Norcems gruve på Brevik, mens Lena drog til Larvik for å se på Norges nye nasjonalbergart. På kvelden ble vi invitert med på rebusløp med påfølgende grillmat og drikke. Rebusløpet var en fin måte å bli kjent med andre Høstmøtedeltagere og grillmaten smakte fantastisk etter en lang dag på reise. Trøtte og slitne ble det en (relativt) tidlig kveld.

Fredag stod vi tidlig opp for å få en frokost litt utenom vanlig studentstandard. Deretter var dagen fylt med ulike foredrag/presentasjoner fra forskjellige deler av bergindustrien. Det var veldig positivt at vi selv kunne velge hvilke foredrag vi ville høre. Denne dagen var den mest lærerike for vår del, og ble avsluttet med en storartet bankett. Her var vi så heldige(?) å få være forsangere på den gamle slageren "Clementine", og det kom veldig godt frem at vi var velkomne blant de gamle ringrevene i bergindustrien. Stemningen tok seg godt opp utover kvelden og natten, og samtalene gikk løsere. Vi trakk ned i nattklubben for dans, og avsluttet kvelden i lobbyen med storartet pianospill og allsang.

Etter alt for få timer med søvn var det noen som klarte å komme seg på Norsk Bergforenings generalforsamling lørdag morgen. De andre sparte kreftene til Kåre Valebrokk sine fremtidstanker. Dette var et verdig punktum for noen flotte dager, med stort faglig og sosialt utbytte.

Takk for en fin tur, hilsen

Catrine, Lena, Kristian, Gunstein, Morten, Tore og Torgeir

© 2017 Bergringen    Alt innhold er kopibeskyttet i henhold til norsk lov om opphavsrett    webmaster@bergringen.no    Nettsider av Designbyrået Sjursendesign