Nyttig

Her er noen nyttige læremidler som har gått i arv fra kull til kull. Sitter du på noen gode kompendier eller noen bra linker? Send de gjerne til oss, så legger vi de ut på siden.

Kompendium for termin IA laget av kull-04. Kompendiet tar utgangspunkt i læringsmålene for terminen, og gir en god innføring i hva man skal kunne som fersking. Inneholder også en anatomioversikt for termin IB.

Muntlig eksamen for dummies - en guide til eksamen i lege-pasient-kurset som kommer i 2.klasse. Kompendiet tar for seg de ulike undersøkelsene man skal kunne, og hvordan en konsultasjon skal utføres. Oppdatert i 2010.

Andre læremidler man kan få bruk for:

Ionekanaler
Et notat, av blant andre Øyvind Ellingsen, om ulike ionekanaler i hjertet.

Hvordan lage flervalgsoppgaver
Studentene har selv anledning til å lage opptil 10% av flervalgspørsmålene ved eksamen. Bjørn Mørkedal og Tobias Slørdahl har laget en guide til hvordan man lager en mcq-oppgave.

http://org.ntnu.no/eksamen06/filer/
En samling notater fra anatomi, fysiologi, histologi og biokjemi. Nyttig for termin IA/B.

www.visiblebody.com
Flott amerikansk side med 3D animasjoner av hele bevegeapparatet og organsystemet. Krever registrering for at man kan bruke den. Nyttig for alle, spesielt IB.

www.medicalstudent.com
En side med samling av linker til læringsmidler fra alle de store fagfeltene innenfor medisin. De fleste linkene er til store amerikanske universiteter, så kildene virker pålitelige.

På youtube kan man finne mange glimrende videoleksjoner dersom man er litt kildekritisk.

Shotgun histology
En serie med histologileksjoner av en amerikaner som gjennomgår snitt fra topp til tå. En veldig grei måte å repetere (eller lære seg...) histologi på.