Ny student?

Du vet vel at du kan studere veldig mye mer enn siv.ing i Trondheim?!

Trondheim er definitivt Norges (og verdens?) beste by å bo i om du er student og o-løper. Byen kan skilte med et svært rikt og variert studietilbud ved ulike institusjoner, her finner du Norges største idrettslag, NTNUI, med over 10 000 medlemmer, og ingen andre steder finner du flere studerende o-løpere samlet på ett sted.
Alltid mange folk og god stemning på Midtnorsk! Her fra Dalsbygda 2016

Alltid mange folk og god stemning på Midtnorsk! Her fra Dalsbygda 2016

Trening

Treningstilbudet for deg som student er unikt. Som medlem av NTNUI får du fri tilgang til tre idrettsbygg med alt av styrkeapparater, tredemøller, romaskiner, klatrevegg og alle de andre undergruppene du vil delta i. I tillegg til det generelle tilbudet til NTNUI, har vi i orienteringsgruppa fellestreninger nesten hver dag. Rolige løpeturer, varierte og morsomme intervaller, langturer, ballspill og selvfølgelig o-tekniske treninger. En av disse er den ukentlige kretstreningen, som arrangeres i samarbeid med de andre o-klubbene i Sør-Trøndelag så lenge sesongen pågår. Ei vanlig fellestreningsuke kan se slik ut:
Mandag: Felles rolig løpetur (ukas mest sosiale trening, ikke uvanlig med 80 deltakere, alt fra elite til hobbymosjonister). Mange avslutter økten med styrke på Dragvoll
Tirsdag: O-tekniske treninger i regi av Heimdal vgs. på morgningen. Intervaller på kvelden (alltid god deltagelse, og ingenting er så deilig som etterpå!)
Onsdag O-tekniske økter (Onsdagsteknikk, KaffeKoppCup, Nattrenn).
Torsdag Ballspill
Fredag Baneintervaller på Øya. Innendørs på vinteren
Lørdag Langtur (på ski eller på beina)
Søndag O-teknisk
Tilbudet av fellestreninger er unikt. Det passer selvfølgelig ikke noen å være med på alt, men med så mange løpere i klubben er man aldri alene på en fellestrening. Og skal man ut på trening i egen regi, er det vanlig å sende ut et lite varsko på mailinglista ogruppa-bull. Du skal sjelden behøve å trene alene!

Studentby og o-kjøkken

De aller fleste av orienteringsløperne bor på Moholt studentby. Det er herfra fellestreningene begynner, og det er kort vei til marka. På kveldene er det alltid koselig å tusle innom et o-kjøkken (fire og fire o-løpere som deler kjøkken og bad ) for litt sladder, en bordhockeykamp, en film eller noe annet gøy. Fra Moholt er det kort vei til skolene uavhengig om du har tenkt å gå på NTNU Gløshaugen, NTNU Dragvoll eller på Kalvskinnet. Til sentrum tar det cirka 10 minutter på sykkel. Slik går du frem for å søke deg inn på o-kjøkken: Du må søke om hybel på Moholt via SiT Bolig: http://www.sit.no/. Skriv i kommentarfeltet at du ønsker å bo på o-kjøkken. Vi anbefaler også at du setter opp 15-mannskollektivene på Moholt som andrevalg.  Send oss en mail på ogruppa-info(at)list.stud.ntnu.no eller/og annaulv@msn.com og fortell at du ønsker å bo på et o-kjøkken. Her kan du også stille spørsmål hvis du har noe du lurer på angående søkingen. Er man førsteårsstudent, er sannsynligheten stor for at man får plass, enten på Moholt eller en av de andre studentbyene. Kommer man ikke inn på o-kjøkken med en gang, vil vi forsøke å ordne etter hvert. Hele året kommer det nye studerende o-løpere til, mens andre er ferdige og flytter ut.

Tiomila

Det er alltid innmars på tio, uansett vær! Her leder Eivind med orgel og drillpiker i bakgrunnen

Det er alltid innmars på tio, uansett vær! Her leder Eivind med orgel og drillpiker i bakgrunnen

Tiomila er for NTNUI vårens vakreste eventyr! Og med 3-4 busser fra Trondheim, egenprodusert Tioradio, innmarsj i en svensk by, egen grillvogn (alltid med varme burgere på grillen), eget brassband, drillpiker, egen NTNUI speaker, lystavle og ikke minst de mange dame- og herrelag som kjemper i teten og bredden, setter vi definitivt preg på den store stafetten. Du har garantert sett oss. Nå kan du bli med oss!
NTNUI stilte sterkt på Tio 2016

NTNUI stilte sterkt på Tio 2016

Sosialt

I tillegg til alt det sportslige som skjer i NTNUI Orientering, mangler det heller ikke på sosiale tilbud. Med så mange mennesker med forskjellige ambisjonsnivåer, sier det seg selv at det er nok å være med på. Noen av de årlige høydepunktene:
  • O-dag (O-gruppas årlige karneval)
  • O-ball (Hele o-gruppa i finstas på Studenterhytta, med legendarisk vorspielhopprenn og badstue før middag)
  • NSM (Nordisk Stundentmesterskap. Bli kjent med våre svenske og finske orienteringsvenner i et ellevilt orienteringseventyr etter sesongens slutt!)
  • Koieturer (Det er mange turglade mennesker i o-gruppa, og er det en helg ledig, er garantert noen på tur. Koienettet til NTNUI er et kjempetilbud. se koiegruppas hjemmeside
  • Skisamling i Sverige (Hvert år arrangeres det skisamling til Bruksvallarna med herlige langturer og snørugbykamp.)
  • Utenomsportslig gruppe arrangerer rett som det er sosiale konkurranser som badetur til Pirbadet med vannskliekonkurranse, fotballturnering, bowling og mye mer

Studier

Trondheim har et unikt og svært variert studietilbud. Nesten uansett hva du planlegger å studere, finner du det her. NTNU er Norges fremste lærested for teknologiske og naturvitenskapelige fag. I tillegg tilbys det mengder av studier i ulike fagfelt. Fysioterapi, data, medisin, samfunnsøkonomi, psykologi, idrettsvitenskap, geografi, sykepleier, religion, kunst, historie, biologi og statsvitenskap er bare noen av de utallige mulighetene. Det er mulig å bli medlem av NTNUI selv om du studerer ved en annen studieinstitusjon enn NTNU. Det må da sendes en søknad til Hovedstyret i NTNUI. Ta kontakt med oss, så skal vi hjelpe deg. Lenker til lærestedene: Du vil trives som student i Trondheim, og du har fantastiske muligheter til å utvikle deg som elite-o-løper eller som en hobbymosjonist. Ikke glem studiesøknadsfristen 15. april, og husk på at du kan omprioritere frem til 1.juli. VI SES TIL HØSTEN!

Kontakt

Lurer du på noe? Spørsmål om o-kjøkken eller andre ting? Send en e-post til o-gruppas infoansvarlige: ogruppa-info(at)org.ntnu.no (hvis den ikke funker: annaulv@msn.com ) E-post til alle medlemmene i o-gruppa: ogruppa(at)list.stud.ntnu.no

Aktuelle lenker: