Samlinger

TRENINGSSAMLINGER

På samling med NTNUI er det både sportslig og sosialt fokus, og det er alltid god stemning!

Noe av det beste med orienteringsgruppa er alle samlingene. Gjennom året får man oppleve mye morsomt. Selv om vi reiser på samlinger for å trene, står også det sosiale i fokus, og vi har det gøy på tur. Noen av årets høydepunkter er Tiomila i Stockholmsområdet i slutten av april/begynnelsen av mai, Midtnorsk Mesterskap i august/september og skisamlingen i Bruksvallarna i januar. Her følger en liten gjennomgang av samlingsåret med NTNUI orientering. Høsten starter opp med fellesreise til Midtnorsk Mesterskap. Dette er en gyllen mulighet for nye løpere til å bli kjent med de rutinerte. Vi streber etter å finne et sted hvor alle kan bo sammen. I november reiser vi på Nordisk Studentmesterskap, med mindre vi arrangerer det selv. I 2014 stod NTNUI for dette arrangementet. Studenter fra hele Norden møtes, og selv om det kanskje kan høres sånn ut, er det ikke det sportslige som står i fokus. En fantastisk morsom tur alle må få med seg minst en gang. Etter en lang Whisky og Cigar-sesong, kickstarter vi oppkjøringa mot Tiomila med høstsamling i november. Vi reiser til området for Tiomila neste år, og tilbringer 4 dager med nattorientering og gode kvalitetsøkter. Høy kebabfaktor. I januar reiser en buss med o-løpere til Bruksvallarna i Sverige for å gå på ski. Skiferdighetene spenner fra de som finner frem skiene for første gang for vinteren til aktive skiløpere. Vi går på ski og koser oss, og skileik og fellesmiddager hører med. I løpet av vinteren drar vi gjerne flere ganger på dagssamling til Hitra. Det ligger ute ved kysten, så det er ofte mulig å finne barmark selv i februar. Turen tar to timer en vei, og man rekker både et par-tre økter og litt sightsing i Fillan på en dag. I månedsskiftet februar/mars reiser vi en stor gjeng vintersamling til Sør-Europa. To-tre daglige økter i spennende terreng, noen konkurranser og ikke minst en prestasjonsfremmende dose humor og sosial omgang hører med. De siste årene har vi vekslet på å dra til Spania, Tyrkia og Portugal, men andre mål som Italia og Frankrike er også mulig. I påsken holder vi påskesamling. Vi tar ofte turen til Sverige, for å forberede oss til Tiomila, men noen ganger drar vi til mer eksotiske mål, som Tsjekkia (2014). Årets høydepunkt for de fleste NTNUI’ere er Tiomila siste helgen i april. Da reiser vi mot Stockholm for å lage stemning med brassband, ormfeldt og drillpiker. Det begynner å bli en stund siden sist vi vant (damestafetten. Herrene har 2. plass som beste), men vi lever alltid i troen om at det skjer snart. Se mer på Tiomilasidene.

Alltid mange folk og god stemning på Midtnorsk! Her fra Dalsbygda 2016

Campen vår på Tiomila er det kuleste stedet å henge hele tiomiladøgnet, enten det er 30 minutter til man skal ut og løpe for førstelaget, eller man er ferdig med sin etappe på badstulaget.

I juni går Jukola av stabelen i Finland, og NTNUI stiller alltid mange lag. I forkant nyter de fleste sommerferien med noen dagers precamp, med treninger i relevant terreng, bading, grilling og mygg som stikkord.