Selvfølgelig vil du studere i Trondheim!

Har du ennå ikke bestemt deg for hvor du skal studere til høsten, eller er du usikker på om du har valgt rett? Du har kanskje hørt om Trondheims unike orienterings- og studiemiljø, men lurer på om det er noe for deg? Les mer og finn ut hvorfor Trondheim definitivt er Norges (og kanskje verdens?) beste by å bo i dersom du er student og o-løper!
Godt samhold kjennetegner NTNUI

Godt samhold kjennetegner NTNUI

Trondheim er kjent som Norges beste studieby. Byen kan skilte med et svært rikt og variert studietilbud ved ulike institusjoner, og ingen andre steder finner du flere studerende o-løpere samlet på ett sted. NTNUI er med over 12000 medlemmer og nesten 60 ulike undergrupper Norges største og mest allsidige idrettsforening og har treninger åpne for alle studenter, uansett aktivitetsnivå. NTNUI Orientering er selvfølgelig den beste gruppa og vi har et godt tilbud til alle, både bredde og elite.

Trening

Treningstilbudet for deg som student er unikt. Som medlem av NTNUI får du fri tilgang til tre idrettsbygg med alt av styrkeapparater, tredemøller, romaskiner og klatrevegg, og du kan bli med i så mange undergrupper du ønsker. I tillegg til det generelle tilbudet til NTNUI, har vi i orienteringsgruppa fellestreninger nesten hver dag. En typisk treningsuke ser slik ut: Mandag: Rolig langtur, ofte etterfulgt av styrketrening.  Dette er ukas mest populære og sosiale trening, opp mot 70 deltakere, alt fra elite til mosjonister Tirsdag: Ulike typer intervaller på kvelden Onsdag: Morgenstyrke på Idrettsbygget Gløshaugen. På kvelden er det NattRenn (nattløp med fellesstart) der vi trener mot 10mila. I den lysere delen av året arrangeres det onsdagsteknikk. Torsdag: Fotball på Dragvoll. Enkelte ganger egne jentetreninger etterfulgt av kake og kos Fredag: Baneintervaller Lørdag: Konkurranser, langtur og/eller egentrening Søndag: O-teknisk trening Det passer selvfølgelig ikke å være med på alt for noen, men med så mange løpere i klubben er man aldri alene på en fellestrening. Og skal man ut på trening på eget initiativ, er det vanlig å sende ut et lite varsko på mailinglista ogruppa-bull, så får man ofte selskap. I tillegg finnes det mange ivrige løpere i klubben som stadig vekk lager nye o-tekniske treninger, så du finner alltid muligheter til å trene gode økter.
NattRenn er et populært innslag i treningshverdagen i Trondheim

NattRenn er et populært innslag i treningshverdagen i Trondheim

Samlinger

Noe av det beste med orienteringsgruppa er alle samlingene. Gjennom året får man oppleve mye morsomt. Selv om vi reiser på samlinger for å trene, står også det sosiale i fokus, og vi har det alltid gøy på tur! Skisamling i Bruksvallerna I slutten av januar drar vi på skisamling til Bruksvallerna i Sverige. Der blir det mye skigåing, skilek for de som vil og litt handling på veien hjem.
På samling er det alltid sosialt og en stor gjeng!

På samling er det alltid sosialt og en stor gjeng!

Vintersamling I februar/mars drar mange på treningssamling et sted lenger sør i Europa. Her blir det både o-teknisk trening og deltakelse på lokale løp, samt tid til mye sosialt. Påskesamling Rundt påsketider blir det samling der både trening og det sosiale står i hovedsetet, ofte i relevant terreng for Tiomila. Tiomila Begge førstelagene med reserver reiser til Tiomila noen dager før for å kjenne på terrenget, slappe av og lade opp til stafetten. NM-samling Før NM er det tilbud om å dra på samling i området der NM skal gå. nighthawkjenterTiosamling I november drar vi til relevant terreng i Sverige for å trene mot Tiomila. Her blir det mange nattøkter, og samlingen brukes også som en oppladning til eksamensperioden i desember. Helgesamlinger i Trøndelag Vi har et par helgesamlinger rundt omkring i Trøndelag om vinteren/våren. Da drar vi ut mot kystområdene der det er litt mindre snø.

Elitegruppa

I NTNUI har vi en egen elitegruppe som tilbyr et spisset opplegg for satsende o-løpere. Gruppa består av 20-30 utøvere som har mål om å representere Norge internasjonalt, men vi har plass til flere! Vi har mange utøvere på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå, som har utviklet seg mye i NTNUI. Våre utøvere viser gang på gang at det finnes enorme muligheter til å bli god ved å bo og trene i Trondheim! Elitegruppa har egne møter der det diskuteres fysisk, teknisk og mental trening. Vi har et godt samhold i gruppa, og alle tar del i hverandres utvikling. Elitegruppa sprer glede og treningsiver, og passer deg som ønsker et miljø for elitesatsing.
Førstelaget etter 18.-plass i Tiomila 2014

Førstelaget etter 18.-plass i Tiomila 2014

Studentby og o-kjøkken

NTNUI er en utrolig sosial klubb, og nesten alle o-løpere i Trondheim bor samlet på Moholt Studentby på o-kjøkken. Et o-kjøkken består av fire o-løpere som deler alt fra bad til brødskiver. At vi bor så nære hverandre fører til et ekstra sterkt samhold i klubben. Hvis man kjeder seg på kvelden kan man alltid ta turen innom et o-kjøkken for litt sladder, kake, en film eller noe annet gøy. Fra Moholt er det kort vei til skolene, uansett om du har tenkt å studere på NTNU Gløshaugen, NTNU Dragvoll eller i sentrum. Til sentrum tar det cirka 10 minutter på sykkel. Dersom du ønsker deg inn på et o-kjøkken, husk å søke hybel på Moholt via SiT Bolig: http://www.sit.no/hybel. I tillegg må du melde fra til oss om at du ønsker å bo på et o-kjøkken. Send en mail til ogruppa-info@list.stud.ntnu.no. Kommer man ikke inn på o-kjøkken med en gang, vil det alltid ordne seg etter hvert. Utdelingen av plasser begynner snart, så søk så fort som mulig!

Tiomila

Tiomila er for NTNUI vårens vakreste eventyr! Og med 3-4 busser fra Trondheim, egenprodusert Tioradio, innmarsj i en svensk by, egen grillvogn (alltid med varme burgere på grillen), eget brassband, drillpiker, egen NTNUI speaker, live-radio, lystavle og ikke minst de mange dame- og herrelag som kjemper i teten og bredden, setter vi definitivt preg på den store stafetten. Du har garantert sett oss. Nå kan du bli en del av oss!
På Tio er det alltid masse folk og god stemning!

På Tio er det alltid masse folk og god stemning!

Sosialt

I tillegg til alt det sportslige som skjer i NTNUI Orientering, mangler det heller ikke på sosiale tilbud. Med så mange mennesker med forskjellige ambisjonsnivåer, sier det seg selv at det er nok å være med på. Noen av de årlige høydepunktene: O-dag: O-gruppas årlige karneval. Vi feirer slutten på sesongen og starten på en ny. O-ball: Hele o-gruppa i finstas på Studenterhytta, med legendarisk vorspielhopprenn og badstue før middag. Middag, taler og dans preger kvelden. NSM, Nordisk Studentmesterskap: Bli kjent med våre svenske og finske orienteringsvenner i et ellevilt orienteringseventyr etter sesongens slutt! En helg du sent vil glemme. Utenomsportslig gruppe arrangerer rett som det er sosiale festligheter, fotballturnering, koieturer og mye mer.
Glade NTNUI-jenter på topptur - en av mange sosiale muligheter!

Glade NTNUI-jenter på topptur - en av mange sosiale muligheter!

Studier

Trondheim har et unikt og svært variert studietilbud. Nesten uansett hva du planlegger å studere, finner du det her. NTNU er Norges fremste lærested for teknologiske og naturvitenskapelige fag. I tillegg tilbys mengder av studier innenfor ulike fagfelt. Fysioterapi, data, medisin, samfunnsøkonomi, psykologi, idrettsvitenskap, geografi, sykepleier, religion, kunst, historie, biologi og statsvitenskap er bare noen av de utallige mulighetene. Det er mulig å bli medlem av NTNUI selv om du studerer ved en annen studieinstitusjon enn NTNU. Ta kontakt med oss, så skal vi hjelpe deg med søknaden. Lenker til lærestedene: Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, NTNU: http://www.ntnu.no/studier Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning: http://www.dmmh.no/ Du vil trives som student i Trondheim, og du har fantastiske muligheter til å utvikle deg som elite-o-løper eller som en hobbymosjonist. Ikke glem studiesøknadsfristen 15. april, og husk på at du kan omprioritere frem til 1.juli.
Infobrosjyre forside

Les mer i vår egen infobrosjyre!

Nå vet du litt om hva NTNUI Orientering står for. Skulle du være interessert i mer informasjon, ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi er veldig interessert i nye potensielle medlemmer, så dersom du enten er aktiv eller har lyst til å begynne med orientering (og samtidig har lyst til å studere i Trondheim), ta kontakt. Vi guider deg inn i et trygt miljø og prøver å gi en hybel for deg også! Du kan lettest nå oss på e-post ogruppa-info@list.stud.ntnu.no eller facebook: NTNUI Orientering. VI SEES TIL HØSTEN!