Ski-o-helg på Gålå

Hele 27 NTNUI-ere hadde tatt turen til Gålå denne helgen for å delta på Norgescup og NM stafett i ski-o. Annaulv hadde ordnet et fullstappet program, med overnatting i Peer Gynt-hyttene ved Gålåvatnet. Allerede ved ankomst skjønte vi at dette kom til å bli et opphold for entusiaster, av entusiaster. Batongen var tråkket opp, og ingen lot seg stoppe av 21,5 kalde som temperaturmåleren i bilen til Jakob viste. Det ble servert kart fra Finland, og den ivrige ski-o-løper fikk glimrende muligheter til å visualisere det plettfrie terrenget kartet viste. At man i virkeligheten svømte i sirkler i en halvmeter nysnø var det ingen som ofret en tanke der de svevde elegant rundt i batongen. Sverre satt bestetid på 21.14, noe som må sies å være en meget sterk tid. Pallplass i Granåsen neste? På lørdag var det Norgescup mellomdistanse, som etter nattens heftige snøfall ble et spesielt løp. Likevel taklet veldig mange NTNUI-ere de vanskelige forholdene, og det ble mange gode plasseringer. I dameklassen ble det firedobbelt NTNUI, med Audhild som vinner foran Marta, Anna og Ingrid. Sindre tok en solid andreplass i herreklasen, og bekreftet at EM-formen er i anmarsj. Jonas tok en god tredjeplass i juniorklassen, mens det ble dobbelt NTNUI i D17-A-kort De sprekeste dro ut på andreøkt på kvelden, mens andre hadde allerede fått nok timer i boka i løpet av rennet. Fysiske anstrengelser ble derfor byttet ut med aking i slalåmbakken ved hyttene. Det ble senere arrangert quiz av Anna ÅSgårdstrand Uglesjøen, der man fikk svi om man ikke hadde fulgt med på de seneste Snapchat-topplistene, lest seg opp på Gålås historie eller lest NTNUI-bloggen i detalj. WMOC-Dæhli og gjengen prøvde nok å skaffe seg ekstrapoeng fra ikke-tilstedeværende bergensere da de svarte Ole Bull som forfatter av "Peer Gynt", men kom tomhendte ut av forsøket. Klaus, Morten og Kristine slo til med egenkomponert ski-o-sang for anledningen, som nå er videresendt til Melodi Grand Prix-redaksjonen for ytterligere vurdering. Fremførelsen kan sees her, vurderinger skjer i kommentarfeltet. På søndagen var det duket for NM stafett, og etter fjorårets mange medaljer var det i år store forventninger til både herre- og damelagene. Og begge lag leverte! Anna, Marta og Audhild tok seieren, og etter en nervepirrende sluttspurt fra Ingrid Bolt Berge ble dobbelt NTNUI blant damene. På herresiden forsvarte Dag, Jonas og Sindre fjorårets bronsemedalje etter jevne løp av alle sammen. Kart kan observeres her  Neste mulighet for å sikre seg NM-medaljer i ski-o er i Granåsen om tre uker. Håper å se minst like mange NTNUI-ere der!
Ingrid snikreklamerer for O-gruppas mailingliste

DSC_0631 DSC_0640 DSC_0688
Akebanden

DSC_0699 DSC_0713
Sindre og Dag måtte akutt på do under lagbildet

Ski-o-entusiaster

Marta klør på nesa

Ingrid Bolt Berge knuser Løten i spurten

Sølvjenter

NTUI 3 med Gunhild, Marianne og Kristine

Klaus gleder seg til Melodi Grand Prix

Norges 7. beste ski-o-lag

Olav imponerte i ski-o-løypene

Norges 8. beste ski-o-lag

Norges 10.beste ski-o-lag

Morten elsker ski-o

Twinsa viser korrekt posering

Norges beste ski-o-jenter!

Sølvjenter

Alle jentemedaljørene

En tanke om “Ski-o-helg på Gålå

1. Det er interessant å sjå at forfattaren utelet nærare skildring av laurdagens forhold, mulegeins for ikkje å vekkje vonde minne og anfall av fosterstilling hos deltakarane, og bevare ei positiv innstilling i o-gruppa til denne edle aktivitet. Laurdagens løp kan nemleg mest korrekt ikkje kallast eit skiO-renn. I tett snødrev, 20 cm nysnø og gjensnødde skuterspor assosierte nok dei fleste seg meir med Jan Baalsruds flukt (no.wikipedia.org/wiki/Jan_Baalsrud) enn med skiO-utøvarar. Dette er jo også noko av det sereigne med skiO, at litt uføresett vêr kan gje vinnertider på 50% over stipulert!

Ein annan ting som kan nemnast frå helga er at underteikna oppdaga at ting faktisk var betre før. Iallfall før nokon tullingar fant på å plassere masse datamaskinar i bilane, og da særleg i tenningssystemet! For laurdag morgon var det éin bil som var dau. Den var parkeringsplassens nyaste, attpåtil med nytt batteri. Men problemet var korkje kulde, batteri eller dynamo, men ein datamaskin i tenninga som openbart fant det for godt å ikkje starte motoren. Etter nokre ganske stressa minutt ombestemde han seg og vi kom oss til arena. Men konklusjonen var altså at, når det kjem til bil, var ting heilt klart betre før!

Det er stengt for kommentarer.